Choco-bakjesHet is al bijna Pasen en naast eieren en paasbrood hoort chocola daar natuurlijk ook bij. De paaseieren kennen we wel, maar je kunt nog veel meer met chocola voor tijdens Pasen! Een chocoladebakje is bijvoorbeeld makkelijk om zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is een ballon en gesmolten chocola. Leuk om het toetje in te serveren of om het op tafel te plaatsen met gekleurde paaseitjes. Met de volgende 5 recepten heb jij gegarandeerd een lekkere Pasen!

Wist je dat pure chocolade het geheim is voor een goede nachtrust? Tell us more!

Waarom eten we eigenlijk chocolade-eieren met Pasen?
Bij Pasen denken we toch heel snel aan paaseieren. Maar waarom? Er zijn meerdere theorieën over de herkomst van de eieren met Pasen. Hoe denk jij dat het komt?

Eieren zijn al sinds de voorchristelijke tijd een symbool van nieuw leven (net als de lente) en van vruchtbaarheid. Vroeger werden de eieren verstopt op de akkers; of eigenlijk werden ze daar begraven zodat de akkers weer vruchtbaar zouden worden. Zodoende zoeken wij met Pasen allemaal nog steeds naar (die) eieren.

In de 18de eeuw is het chocolade-ei bedacht als een luxere variant op de normale eieren. Het werd gemaakt in de mal van een echt ei. Er werden zelfs wedstrijden gehouden: wie kan het mooiste chocolade-ei maken. De eieren werden hierdoor steeds spectaculairder.

Chocolade eieren met Chocomousse

Ei choco mousse

Chocoladebakjes

Choco-bakjes

Chocoladetaart

Chocotaart

Chocolade Macarons

Paas macaron

Hand gerolde Oreo bonbons

Bonbons

 

Benieuwd naar andere blogs?