hummusBorrelen, wij houden er van! Het is weekend en wat is nou een borrel zonder een lekker hapje?  In de supermarkt kun je nootjes of chips kopen maar maar zelf borrelhapjes maken is natuurlijk veel leuker. Daarnaast is het een uitstekende manier om je gasten te verrassen en om indruk te maken!  Warm of koud, hartig of zoet, een echte uitdaging of juist makkelijk te maken. Met de volgende borrelhapjes begin jij je weekend goed en zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel!


Tapas
tapasJe kunt zowel warme als koude tapas maken. Allemaal kleine schaaltjes vol verschillende tapas. Dat is niet alleen heerlijk, maar het ziet er ook nog een super leuk uit! De Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus kunnen niet ontbreken bij de borrel. De gevulde champignons met pesto zullen ook goed in de smaak vallen.


Bladerdeeg
mini saucijsMet bladerdeeg kun je alle kanten op. Het is meestal een kleine moeite, maar het smaakt verrukkelijk. Bladerdeeg met gesmolten mozzarella,  pesto, gedroogde tomaat en pijnboompitten is een perfecte combi. Op het kantoor van Smulweb vallen de mini-saucijzenbroodjes altijd goed in de smaak.


Gezond
zalm en komkommerMet deze zalm-komkommer hapjes kun je de ongezondere hapjes een beetje afwisselen en daarnaast past het ook bijna bij elke borrel. Of gebruik de komkommer om te dippen in een zelfgemaakte hummus met zongedroogde tomaten en olijven.

 

Dipjes
hummusZelfgemaakte dipjes op vers brood doen het ook altijd erg goed. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke Naanbroodjes met knoflook en kruiden en serveer er een zelfgemaakte tonijnsalade bij. Of doe eens wat anders en maak een rode bieten dip met hazelnoten.

 

Wraps

wrapsMet wraps kun je echt eindeloos variëren. Er zijn allerlei heerlijke combinaties die het altijd goed doen bij de borrel. Bijna iedereen kent de klassieker met gerookte zalm. De wrap met avocado, gerookte kipfilet, bacon en appel is ook een echte aanrader!

Benieuwd naar andere blogs?