Candy's kijk op koken en bakken

waar alles over koken en bakken samen komt

Zoete aardappel

images (1)

De zoete aardappel.
Hij wordt steeds populairder en terecht!
De zoete aardappel wat eigenlijk geen aardappel is maar een knol zit vol antioxidanten wat goed is tegen vrije radicalen. Er zitten ook veel voedingsvezels in zoete aardappel wat weer goed is voor de darmwerking en voor een sneller verzadigd gevoel.
In zoete aardappel zit veel pro-vitamine A wat in je lichaam wordt omgezet naar vitamine A, vitamine A is goed voor je huid en ogen.
Toen ik zwanger was en niet zoveel zoete aardappel mocht eten ivm. het hoge gehalte aan vitamine A miste ik hem enorm. Want wat is hij lekker! Ik doe er van alles mee. Maak er frietjes en puree van ook verwerk ik de zoete aardappel in een omelet of ovenschotels.
Ze zijn er in verschillende kleuren verkrijgbaar zoals wit en roze.
Maar wat ziet dat oranje er leuk uit op tafel!

Recept zoete aardappelfrietjes
4 personen

  • 4 grote zoete aardappels
  • kokosolie
  • himalaya zout

Verhit 8 eetlepels kokosolie in een grote dikke pan.
Was en snijd de aardappels in dunne frietjes en bak ze tot ze donker van kleur zijn.
Laat de frietjes uitlekken in een kom met keukenpapier en bestrooi met himalaya zout.

Recept zoete aardappelpuree
2 personen

  • 2 grote zoete aardappels
  • zout en peper

Breng een pan met water aan de kook.
Schild en snijd de aardappels in stukjes en kook ze in ongeveer 8 a 10 min. gaar.
Giet de zoete aardappel af en stamp ze tot een puree.
Voeg naar smaak zout en peper toe.

Eetsmakelijk!

Liefs,
Candy

2 Reacties

  1. Ik heb gehoord dat er een verschil is tussen bataat en zoete aardappel. Kan iemand dat bevestigen? Lieve groet Cecile

    • Candy1992

      22 februari 2016 at 16:43

      Hoi Cecileg
      Nee er is geen verschil tussen zoete aardappel en bataat.
      Bataat is afgeleid van het woord Ipomoea batatas.
      Maar het zijn allebei benamingen voor de zetmeel houdende knol!

      Liefs,
      Candy

Geef een reactie