Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Smult: 5x de heerlijkste toetjes

shutterstock_218123116

Naast alle gezonde, goede voornemens is het natuurlijk ook tijd om af en toe eens te cheaten. Of je nou zin hebt in chocolade of fruit: wij kozen de lekkerste desserts voor je uit. 

Lava cake

shutterstock_448198825

Dit warme lava cakeje is ware traktatie. Het mooiste is dat je dit al binnen een half uur op tafel zet. Je vindt het recept hier http://www.smulweb.nl/recepten/151644/Warm-chocoladetaartje

Aardbeien fraisier 

shutterstock_424449010

Wellicht niet de snelste taart om te maken maar absoluut de moeite waard!… Lees meer »

Son of a croque. De trend van 2017: tosti`s!

ZwareJongens_StanKoolenPhotography_SonofaCroque_Food002Burgers en hotdogs move over: in 2017 staat overal de tosti op het menu! Maar wat leuk is om te zien aan deze trend is dat er meer is dan alleen de klassieke ham-kaas tosti. Tostibar Son of a croque zag deze trend al aankomen en opende afgelopen juli een ware tosti-bar in het centrum van Amersfoort.Lees meer »

Maak kennis met… Bao buns!

bao bun
De bao restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond maar weten wij eigenlijk wel wat een bao bun is? Het broodje wordt ook wel Chinese lotusbroodjes of gua bao genoemd.  Het is een gestoomd, dubbelgeslagen, plat, wit broodje, traditioneel gemaakt in Taiwan en wordt gemaakt van bloem, gist, reuzel, suiker en zout. In Amerika is dit broodje bezig met een opmars onder de streetfoods en wij snappen wel waarom!Lees meer »

Kookboekrecensie | Cravings: gerechten die je écht wilt eten

Cravings

In Cravings staan de gerechten die je écht wilt eten. Nee, dit zijn niet de recepten die je misschien zou verwachten van een topmodel. Het zijn de spicy, zoutige, plakkerige, crispy, sappige en druipende gerechten, precies hoe Chrissy ze lekker vind. Want zoals zij zelf zegt: “Ik moet natuurlijk vreselijk op de kilootjes letten, waarom zou je dus een hap nemen als het niet een van de allerlekkerste is?”Lees meer »

Van oude garde opnieuw geweckt

Lees meer »

SMULT | 5x de beste recepten voor het nieuwe jaar

shutterstock_296743802

Na de feestdagen waarbij vaak veel en zwaar wordt gegeten is het heerlijk om het jaar te beginnen met wat lichtere recepten. Zo raak je je kerstkilo’s kwijt en werk je ook nog eens aan je goede voornemens. Smult heeft de vijf beste recepten voor je uitgezocht; naast gezond ook erg lekker! Benieuwd welke recepten wij voor je hebben gevonden?

Lees meer »

Maak een goede start met je voornemens van 2017

bietensalade_600

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens en afvallen staat ook dit jaar bij de meeste mensen op nummer 1. Maak een goede start van 2017 met deze 6 slanke recepten!Lees meer »

(Web)redactiestage bij Smulweb

shutterstock_523408789

 

Doe jij een opleiding op HBO of WO niveau in de richting van communicatie, marketing, media of journalistiek en zoek je een stageplek bij een foodmedium? Grijp dan nu je kans!

Voor de Smulweb (web)redactie zoeken we een vlotte, creatieve stagiair(e) met een scherpe pen en veel ideeën. Dat je van lekker eten en kokkerellen houdt is natuurlijk een must. … Lees meer »

5 x koken met kliekjes

kliekjes

De kerstdagen zijn weer voorbij en iedereen heeft zich waarschijnlijk helemaal vol gegeten. Veel mensen zullen het wel herkennen: de hele keuken staat nog vol met overgebleven eten. Weggooien is natuurlijk zonde, in deze blog geven wij 5 tips over wat je met dit eten kunt doen.Lees meer »

Kersttradities in… Japan

japan kerst
Hoewel in alle landen dezelfde kerstgedachte centraal staat heeft elk land zijn eigen kersttradities, natuurlijk ook op het gebied van eten en drinken. In december lees je op Smulweb elke week over een ander land en hun kersttradities, in deze editie lees je over Japan en hun gefrituurde kip.
Lees meer »

« Oudere posts