Marinades

Verschillende marinades voor vlees, kip en vis

Marinades hebben meestal een "zuur" om het vlees zachter te maken

In een kommetje de ingredienten goed mengen.
Elk recept maakt ca 75 ml

75 ml (1 recept) is goed voor 500 g vlees, vis, of kip zonder bot of 750 g met bot

Bedek het vlees met de marinade en laat het afgedekt voor 4 tot 12 uur staan in de koelkast.

Vis niet langer marineren dan 30 minuten75 ml yoghurt
1 el gemalen gemberwortel
2 teentjes knoflook
1/2 halapeno peper(mag meer als je van heet houdt)
1 tl gemalen cardamon
1 tl komijn
1/2 tl zout
1/2 tl nootmuskaat

Erg lekker op varkensvlees en kip, volgens mijn gezin50 ml azijn (cider)
2 el vloeibare honing
1 el chinese soja saus
4 teentjes gemalen knoflook

Met bbqen wel oppassen dat het niet verbrandt vanwege de honing.
Heerlijk op kippevleugeltjes50 ml droge rode wijn (wel een die je goed kunt drinken)
2 el wijn azijn
1 el olijf olie
2 teentjes gemalen knoflook
1 laurier blad
1/4 tl zout
1/4 tl peper

Goed te gebruiken voor goedkopere vleessoorten, zodat die mals genoeg worden om te bbqen, sucadelappen en ribstuk50 ml jus d'orange
1 tl geraspte limoenschil
2 el limoen sap (groene vrucht lijkt een beetje op een groene kleine citroen)
2 teentjes gemalen knoflook
1 jalapeno peper fijn gehakt (voor minder heet de zaadjes en zaadlijst er uit halen)
2 tl gedroogde oregano (even tussen de vingers verkruimelen om de geur vrij te laten komen)
1 tl gemalen komijn

Limoen maakt dat het een frisse smaak krijgt.3 el olijf olie
2 el gemalen komijn
2 el paprika
2 el suiker
2 el citroensap
2 teentjes knoflook(gemalen)
1/2 tl zout
1/2 tl peper
1/4 tl kaneel

Eem lekker mengsel voor lamsvlees, maar voor kip ook ontzettend lekker50 ml jus d'orange
2 el soja saus (geen ketjap)
1/2 ui heel fijn gesnipperd
1 el gemberwortel, gemalen
1 tl chinese 5 spice poeder
1 tl sesam olie
1/4 tl cayenne peper

Pittige marinade. goed voor kebabs.

Reacties (19)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
buiten_eten

buiten eten

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies