Indonesisch buffet voor 10 personen


Alle recepten zijn voor 10 personen. De hoeveelheden per persoon zijn erop gebaseerd dat alle gerechten geserveerd worden.



Indonesisch buffet

Drumsticks in ketjapsaus
Indonesische vissticks
Eieren in kokossaus
Gado gado met pindasaus
Atjar
Seroendeng
Kroepoek
Gefruite uitjes
Rempeh
Rijst of mie
Spekkoek

Drumsticks in ketjapsaus:
20 drumsticks
1 el sambal
1/2 l kaki tiga ketjap
4 teentjes knoflook

Maak een marinade van de sambal, ketjap en fijngesneden knoflook. Marineer de drumsticks een uur in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet 1 tot 1-1/2 uur in de oven tot de kip gaar is.

Koop bij de toko:
atjar, seroendeng, (gekleurde) kroepoek, gefruite uitjes, spekkoek en rempeh. Serveer in (meerdere) kleine schaaltjes.

Gado gado met pindasaus:
250 gr sperziebonen
1 krop ijsbergsla
1 komkommer
250 gr gesneden witte kool
250 gr tauge

Voor de saus;
1/2 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl sambal
1/2 tl djinten
1/2 tl ketoembar
1/2 tl gemberpoeder
klein stukje trassi
olie om in te bakken
flinke scheut ketjap
sap van 1 citroen
kopje water
1 pot pindakaas

Kook de sperziebonen beetgaar. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes. Was de komkommer en snij (met de kaasschaaf) met schil in dunne plakjes. Meng de ijsbergsla, witte kool en tauge. Garneer met de sperziebonen en komkommerplakjes.
Serveer met pindasaus.
Meng voor de saus ui, knoflook, sambal, djinten, ketoembar, gemberpoeder en trassi in een vijzel.
Druit dit mengsel 5 minuten in olie. Voeg ketjap, citroen en water toe. Als het kookt de pindakaas toevoegen en al roerend verwarmen.

Indonesische vissticks:
20 vissticks
1 ui
2 teentjes knoflook
2 stengels sereh (alleen het witte binnenste)
4 plakjes gemberwortel
4 plakjes verse laos
olie om in te bakken
2 tl sambal
1 kopje kaki tiga ketjap
1 kopje water
1/2 kopje azijn
5 blaadjes djeroek poeroet

Hak of maal ui, knoflook, sereh, gember en laos fijn. Fruit aan in de olie. Voeg sambal, ketjap, water, azijn en djeroek poeroet toe. Bak de vissticks in de olie en giet de saus eroverheen.

Eieren in kokossaus:
10 eieren
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tl sambal
1 tl djinten (gemalen komijn)
1 tl ketoembar (gemalen koriander)
1 tl koenjit (kurkuma)
olie om in te bakken
scheutje ketjap
6 blaadjes djeroek poeroet
1 stengel sereh, gekneusd
2 plakjes gemberwortel
2 kopjes water
1/2 blok santen

Kook de eieren 4 minuten. Fruit ui, knoflook, sambal en specerijen in de olie. Voeg ketjap, djeroek poeroet, sereh, gember en water toe. Laat de santen in stukjes smelten in de saus. Voeg de gepelde eieren toe en laat een paar minuten goed doorwarmen.

Serveer deze gerechten bij schalen rijst en mie.

Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Indonesisch buffet voor 10 personen
Leuk artikel? Deel het

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies