Basisrecept asperges koken

Zo lukt het altijd!

Leg de asperges plat op een werkblad en schil ze met een dunschiller of een speciale aspergeschiller.
Begin een klein stukje onder het kopje. Schil de asperges zorgvuldig en zorg ervoor dat er geen vezelige stukjes schil achterblijven.
Snijd aan de onderkant het harde, houtige gedeelte weg.
Breng ruim water met zout aan de kook, leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook.
Neem nu de pan direkt van het vuur en laat de asperges 15 tot 20 min (niet langer) afgedekt in het hete water liggen.

Giet het water voorzichtig af en bereid ze naar eigen inzicht of recept.

Reacties (20)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Laatst vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
aspergegek

aspergegek

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies