Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roerbakken

Een eeuwenoude moderne kooktechniek

Onze manier van koken is aan het veranderen. Niet alleen onder invloed van nieuwe ingredienten en smaakcombinaties, maar ook onder invloed van nieuwe kooktechnieken. De meest spectaculaire opmars is momenteel weggelegd voor roerbakken.

Roerbakken is het snel, boven grote hitte gaar bakken van stukjes groenten, gevogelte, vlees, vis of rijst of combinaties hieraan.
De ingredienten worden hierbij telkens omgeschept. (geroerd)

De pan die voor het roerbakken wordt gebruikt, is de wok, De WOK is een grote, bolronde pan met een glad oppervlak en opstaande randen, meestal gemaakt van plaatstaal. Door zijn vorm kan de pan gelijkmatig worden verhit, waarbij slechts een minimum aan vet nodig is.
Zodoende worden ingredienten snel gaar, met behoudt van smaak, knapperigheid en voedingswaarde.

Roerbak gerechten zijn licht en oneindig gevarieerd. Eenpansmaaltijden bijvoorbeeld zijn met deze techniek in een handomdraai te maken. Roerbakken sluit dus perfect aan op de eisen van onze tijd, waarin behoefte is aan snelle, gevarieerde en lekkere maaltijden.
Roerbak gerechten worden over het algemeen geserveerd met rijst of deegwaren als mie of mihoen. Om het kiezen nog eenvoudiger te maken is bij veel recepten een serveersuggestie gegeven.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top