Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wagyu, biergemasseerd vlees

Japanse koeien werden in het verleden met bier gemasseerd om zo een bijzonder exclusieve vleeskwaliteit te bekomen: Wagyu of "Kobe" Style Beef. Deze delicatesse verovert momenteel de Europese toprestaurants. Wij proefden even voor.

Vroeger was het eten van Wagyu-vlees een privilege voor de Japanse keizer. De koeien kregen een bijzondere behandeling. Ze werden gemasseerd en kregen alleen het beste eten en bier als drank voorgeschoteld. Later verspreidde deze culinaire traditie zich verder in de Japanse samenleving. Maar tot op vandaag heeft ze haar exclusief karakter behouden. Slechts met mondjesmaat kwam Wagyu-vlees in de keukens van Europese restaurants terecht. Daar komt vandaag stilaan verandering in. Er ontstaat een georganiseerde import en op dit ogenblik grazen er al enkele Japanse koeien in onze Lage Landen. In 1999 werden de eerste kalfjes geboren op het domein van het Kasteel van Altembrouck (Belgie). Het ziet er dus naar uit dat dit uiterst verfijnde vlees binnenkort ook bij ons aan een grote doorbraak toe is. Wat maakt Wagyu-vlees dan zo bijzonder? Waarom spreken sommigen over de ?kaviaar onder het vlees?? Om het antwoord te weten, moet u het vlees gewoon aansnijden. De prachtige marmering en de grote aanwezigheid van intramusculair vet vallen meteen op. Deze marmering wordt nog verder opgedreven door speciale voedingsprogramma?s die lange tijd worden volgehouden. Zo worden Wagyu-koeien pas geslacht als ze 2 a 3 jaar zijn. Dit is tweemaal langer dan bij onze Europese koeien. Bedoeling is de smaak maximaal te laten ontwikkelen. Het vlees is ook uitzonderlijk sappig. Het vet in het vlees is enkelvoudig onverzadigd en smelt bij kamertemperatuur. De olieachtige laag die daardoor achterblijft, zorgt voor een ouderwetse vleessmaak. Wagyu-vlees is een perfecte gangmaker voor elk exclusief diner en is een aanbevolen onderdeel van een cholesterolbeperkend dieet.

Reacties (0)
Leuk artikel? Deel het

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top