Algemene tips om lekkere een sate te maken.

gemakkelijke tips

Probeer ook eens het volgende:
Sate gemaakt van rundvlees.
Gebruik hiervoor zeer mals vlees, bijvoorbeeld ossenhaas.
Sate gemaakt van lamsvlees, schapenvlees of kalfsvlees.

Hoe kunt u het beste sate's voorbereiden:
Het beste kunt u het vlees aan reepjes (blokjes) snijden van 1,5 bij 1 cm.
Laat de satestokjes eerst een tijdlang in water weken, dit voorkomt dat de stokjes verbranden
bij het barbecuen.
Rijg maximaal 3 stukjes vlees op een stokje.
Hierna gaat u de aangeregen stokjes 2 a 3 uur in een marinade zetten.

Standaard marinadesaus:
Maak een marinade van gelijke delen Ketjap en water en voeg wat sambal toe.
De sambal dient zeer spaarzaam gebruikt te worden.
U kunt er voor kiezen om ringen ui en stukjes verse knoflook aan de marinade toe te voegen.

Wat hele lekkere marinade is bij kip of varkensvlees is het volgende:
Doe in een diepe bak of pan voldoende zoete Ketjap (het ligt eraan hoeveel sate u gaat
maken).
Strooi 2 theelepels kerrie erin.
Voeg 2 theelepels citroensap, een flinke ui in ringen gesneden en 2 of 3 teentjes knoflook toe.
De knoflook wordt in stukjes gesneden.
Als laatste voegt u een flinke scheut slaolie of olijfolie toe.
Dit is om het aanbranden van het vlees tegen te gaan.
Snijd het vlees in reepjes van ? dik en 2 cm lang.
Het vlees wordt los in de marinade gedaan.
Laat het vlees minimaal 3 uur trekken en wentel het vlees tussendoor even om en om.
Hierna wordt het vlees pas aan de stokjes geregen.
Druk met de vingers het vlees een beetje plat.
Het voordeel van deze manier is dat het vlees eerder gaar is en mals blijft.

Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies