Tips voor verse gember

Hoe behandel en verwerk je verse gember?

Bewaren:
verse gemberwortel kan ongeveer een maand op een koele plek worden bewaard, bijv in de groentenla van de koelkast.Verpak de gember eerst in keukenpapier en dan in alufolie. Je kunt de gemberwortel ook in een bakje zand of aarde bewaren. De uitlopers zijn heel lekker in een salade.
Schoonmaken:
breek de wortel in stukken en schil deze zo dun mogelijk. Snijd de stukken in plakjes en hak ze fijn of snijd ze in dunne reepjes.
Raspen:
leg een stukje plasticfolie op de rasp en druk de folie aan, zodat de scherpe puntjes van de rasp erdoor komen. Rasp de gember en trek het folie er in een keer af. Je kunt dan de gemberrasp van het folie schrapen.
Meestoven:
geef met een keukenmes of deegroller een flinke klap op een stuk verse gember en laat het geplette stuk meestoven in gerechten.
Gemberthee:
plet een stuk gemberwortel, giet er kokend water over en laat het 5 min trekken.
Gemberpuree:
pureer geschilde gember met ui en knoflook. Een heerlijke basis voor oosterse gerechten. Bak de puree in olie met indische kruiden en groenten, bonen, rijst etc.
Uitpersen:
heb je gembersap nodig, dan kun je een stuk gemberwortel uitpersen in de knoflookpers.

Reacties (14)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Laatst vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
gezonde_voeding

gezonde voeding

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies