Zeekraal en lamsoor

Groenten die groeien op de grens van land en zee...

Zeekraal en lamsoor groeien op de grens van land en zee, op grond die bij hoog tij onder water loopt. In Nederland vinden we ze niet alleen rond de Waddenzee, maar ook in Zeeland. Zeekraal heeft dikke, knapperige stengels. Lamsoor - of zeeaster - heeft lange, dunne blaadjes die in een rozetje groeien. Doordat ze in zout water groeien, smaken de groenten zelf ook zout.
De zeegroenten worden deels biologisch geteeld en deels in het wild geoogst. Beide groenten kunnen zowel rauw als kort gestoofd gegeten worden, zijn heerlijk door salades en goed te combineren met vis en schaaldieren. Ze zijn nitraatarm en rijk aan jodium. Meestal vanaf eind april, begin mei verkrijgbaar.

Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
groentewinkel

groentewinkel

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies