
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Even aan een paar dingen denken en ook uit de magnetron komt een heerlijke cake te voorschijn. En supersnel!
Cake krijgt in de magnetron geen goudbruin korstje. Een bruinere cake krijg je als je het beslag maakt met bruine basterdsuiker of met cacao of koekkruiden vermengt. Ook kun je de vorm met bruine basterdsuiker bestrooien. De lichte kleur van de cake is ook makkelijk te verbloemen met een glazuurlaagje.
Gebruik een vorm van magnetron-bestendig materiaal, bijvoorbeeld glas of kunststof. De beste resultaten krijg je met een tulband- of rijstrandvorm. Ook door een (magnetronbestendig) glas midden in een ronde schaal te plaatsen krijg je een prima bakvorm.
Bekleed de vorm met magnetronfolie of vet hem goed in. Ook kun je de ingevette vorm met bakpapier bedekken.
Als je een rechthoekige of vierkante vorm gebruikt, kun je eht best de korte zijden of de hoekpunten gedurende tweederde van de bereidingstijd met aluminiumfolie bedekken. Anders loop je kans op een zeer onregelmatig bakresultaat. Zorg wel dat verreweg het grootste oppervlak van het beslag voor de microgolven bereibaar blijft en dat het aluminiumfolie de wanden van de magnetronruimte niet raakt (plaats de vorm evt. op een omgekeerd bord zodat ook de bodem niet aangeraakt wordt).
Bak een cake in de magnetron eerst ca. 7 min. op driekwart van het vermogen (525-600 Watt) ewn daarna nog 2 min. op vol vermogen (600-700Watt).
Schakel de magnetron uit zodra de bovenzijde van de cake net droog aanvoel en laat de cake nog 10 min. in de vorm nagaren. Vergeet het effect van het na-garen niet: vochtige pleksjes worden tijdens het na-garen gaar.
margo10 11-03-2012
Wanneer je aluminiumfolie gebruikt in de magnetron sloop je je magnetron. De tip van Ria lijkt me daarom een goede tip :-)
riawes 11-03-2012
Alluminiumfolie in de magnetron gebruiken ?
Denk dat je beter kunt afdekken met bakpapier?
Groet Ria
natuurtje 18-05-2008
Als je toch een cake met een beetje kleur wilt, kun je de cake beter in een combi-magnetron bakken. We kunnen alleen een richtlijn geven voor het bakken in de combi-magnetron, omdat ieder apparaat anders is. Als je een ander wattage gebruikt, moet de tijd aangepast worden:
Combi-magnetron: 225 watt, 200 graden, 20 minuten
iev55 25-01-2005
deze neem ik mee heb het nog nooit gedaan in de magnetron doei yvonne
wooley 24-12-2004
Ik heb 't nog nooit gedaan, maar is het proberen waard.
Groetjes Jacqueline
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Foto`s uploaden Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik…
kaas tablets Heeft iemand een goed recept voor kaaskoekjes van…
Enquête emoties en eetgedrag Beste allemaal, Momenteel ben ik bezig met…
Recept voor rundvleessalade voor 4 personen, het totaal van de ingredienten is ca. 2,5 kg ingrediënten voor 4 personen Aardappelen (…
Hoe kan ik mijn recept aanpassen In mijn recept van varkenswangetjes op…
biscuitdeeg mislukt altijd! help Ik weet niet of je al antwoord hebt maar ik doe het altijd zo met een prima resultaat: Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.
courgettes Hallo , we zitten in een zelfde bootje hier ! Ik zit na amper anderhalve week (opnieuw) met een volle winkelkar aan courgettes en ik ben momenteel de groente wel even beu desondanks variatie . Om u van antwoord te dienen : Ja , dat gaat zeer zeker ! De beste methode is de courgette reeds in blokjes of repen snijden ( niet schillen ) en ze eerst op een bord van elkaar weg te bevriezen waarna je ze kan verdelen over diepvrieszakjes , dat is alles ! Ik doe vandaag nog hetzelfde ! Groeten , V.I.
inloggen Ik heb hier ook al paar dagen last van. Ik kan wel bij mijn eigen gegeven, maar niet ingelogd zijn bij andere recepen of hompage. Is er al een oplossing hiervoor?
kookclub alkmaar
Ik woon in Alkaar. Heb interesse in Indonesisch koken, ben er best goed in.Misschien wonen we bij elkaar in de buurt.
Chocexperience Nou leuk isoms zie je dingen in de supermarkt die je niet altijd verwacht in zo'n supermarkt ik hoop dat je er van hebt gesmikkeld