Het braden van groot vlees

Er is een gemakkelijke en perfecte manier om groot vlees te bereiden, n.l. volgens de slow cooking method.
Je hebt nodig een oven en een kerntemperatuurmeter (vleesthermometer}

Je begint met de oven voor te verwarmen op een temperatuur van 125 graden. Dep het vlees af met keukenpapier en bestrooi het met versgemalen peper. Doe half boter en half margarine in de koekepan en laat dit goed heet worden. Bij varkensvlees mag er nog wat schuim op het oppervlak drijven, bij rundvlees wacht je tot het schuim is weggetrokken. Leg het vlees dan in de pan en wacht tot het vanzelf loslaat van de bodem van de pan. Draai het vlees tot het aan alle kanten bruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Bestrooi het met zoutSchuif de bakplaat in de oven en controleer regelmatig de kerntemperatuur.
50 graden: rode rosbief
55 graden: roze rosbief
62 graden: fricandeau
Als het vlees de juiste temperatuur heeft, dan wikkel je het in aluminiumfolie en leg je er een handdoek op. Het vlees gaart nog iets door en komt tot rust, zodat het vleessap er niet uitloopt als je het vlees snijdt.
Als je het vlees snijdt dan zie je een mooi dun bruin korstje en de rest van het vlees is egaal van kleur.Je kunt de dag ervoor of 's morgens het vlees alvast aanbraden. Je zet het op een koele plaats weg en met de aanbaksels van het vlees kun je alvast aan je saus werken.
Ruim voor het eten zet je het vlees in de oven en maak je je saus af.
Op deze manier heb je als de gasten er zijn nog maar weinig tijd nodig om de maaltijd af te maken.
Voor een lekkere saus moet je op mijn site kijken.
Heel lekker is b.v. de porcini mushroom sauce. Een saus gemaakt met gedroogde cepes.

Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
slagerij

slagerij

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies