9 x Gevulde Champignons

Een speurtocht van combinaties van ingrediënten en erna in champignons gestopt.

In deze artikel ging ik er vanuit wat mijn ervaring was met champignon gerechten en welke ingrediënten heel lekker zijn in combinatie met champignons. Met heerlijke verrassende smaken vind ik zelf. Natuurlijk zijn deze paar recepten alleen maar de topje van de ijsberg, “champignonberg” ha.. ha, maar het is wel een lekkere topje.

CHAMPIGNONS MET UI, KNOFLOOK, KAAS EN SPEK
grote kastanje champignons
fijngesneden ui
knoflook, fijn
geraspt belegen Goudse kaas
ontbijtspek of bacon
olijfolie
selderij of uien zout (of anders gewone)
gemaalde witte peper
cocktail prikkers

1. Haal steeltjes uit champignons en snijd fijn.
2. Fruit ui, knoflook en champignon steeltjes in olijfolie tot zacht.
3. Bestrijk champignons met wat olijfolie en geur champignons en vulling met zout en peper.
4. Vul binnenkant van champignons voor 3/4 met vulling en verdeel geraspt kaas erover.
5. Draai er een plakje ontbijtspek of bacon om en steek vast met cocktail prikker.
6. Bak in oven of op rooster op kolen bij BBQ tot kaas is gesmolten en spek knapperig is.

CHAMPIGNONS MET ACHTERHAM, RICOTTA EN GROENE PESTO
grote kastanje champignons
achterham, heel fijn gesneden
ricotta, losgeklopt met vork
zout
witte peper
olijfolie

1. Haal steeltjes uit champignons en snijd fijn en fruit het erna even in olijfolie tot zacht.
2. Meng champignon steeltjes met achterham, ricotta en groene pesto en vul binnenkanten van champignons ermee.
3. Bestrijk champignons met olijfolie en bak gevulde champignons in medium hitte oven tot zacht en goed warm.

CHAMPIGNONVULLING MET HAM
gepureerd of in kleine blokjes gesneden ham
zwarte peper (pittig op smaak gemaakt)
peterselie, fijn
mosterd
ei, geklopt
citroensap
nootmuskaat
mengsel van Parmezaanse kaas en broodkruim of paneermeel
olijfolie

1. Meng alle vulling ingrediënten en vul champignons.
2. Bak in oven 200*C tot gaar en mooi van kleur.

ARABISCHE CHAMPIGNONS
12 grote (reuze) champignons, zonder steeltjes(bewaar steeltjes)
boter voor ovenschaal
wit van 1 prei, in dunne ringen gesneden
1 teentje knoflook, fijn
250 g rundergehakt
1 eierdooier
4 e sterke koffie
4 tot 5 e paneermeel
zout
peper
2 t kerriepoeder
25 g boter

1. Snijd champignon stelen klein.
2. Bak gehakt in boter rul en voeg prei, knoflook en champignonsteeltjes toe en bak even mee.
3. Haal pan van vuur en voeg koffie, eierdooier. paneermeel, zout, peper en kerriepoeder toe.
4. Meng goed tot een stevige massa.
5. Vul champignon hoeden met gehakt mengsel en zet ze naast elkaar in een niet te diepe beboterde ovenschaal.
6. Verdeel klontjes boter over elk champignonhoedje en bak champignons voor dertig tot veertig minuten in oven bij 200*C.

CHAMPIGNONS MET AJVAR, FETA, BELEGEN GOUDSE KAAS, TIJM EN PETERSELIE
reuze champignons of grote knoopjes champignons, zonder steeltjes
ajvar
feta, verkruimeld
Goudse kaas, geraspt
tijm, fijn
peterselie, fijn
olijfolie

1. Meng ingrediënten en vul champignons.
2. Druip er wat olijfolie over.
3. Bak in oven bij 220*C voor 20-30 min.

CHAMPIGNONS MET PESTO, MOZZARELLA EN SPEK
grote knoopjes of reuze champignons, zonder steeltjes
plakjes mozzarella
groene pesto
ontbijtspek of bacon

1. Doen een rondje mozzarella in holte van champignon, zo dat de bovenkant net niet tot helemaal bovenaan komt.
2. Doen een laagje pesto over mozzarella.
3. Draai spek om champignon en steek spek vast met cocktailprikker.
4. Bak in oven bij 220*C voor 20-30 min.

CHAMPIGNONS MET GEHAKTVULLING IN SPEK

knoopjeschampignons of reuze champignons, zonder steeltjes
rundergehakt
ontbijtspek of bacon
olijfolie
ui, heel fijn
knoflook, heel fijn
hele komijnzaden
korianderpoeder
weinig zout (spek is ook zout)
zwarte peper
cocktailprikkers

1. Fruit ui in olijfolie tot zacht.
2. Doen op hoog vuur en bak even de komijnzaden voor zo een minuut.
3. Voeg koriander bij en draai vuur omlaag.
4. Bak verder totdat goudbruin en geurig.
5. Laat uien mengsel afkoelen en meng dit erna met zout en peper door gehakt.
6. Vul champignons met gehakt mengsel.
7. Draai spek om champignon en steek vast met cocktailprikker.
8. Bak in oven bij 220*C voor 20-30 min.

CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT EN INGEPAKT IN SPEK
grote knoopjeschampignons of reuze champignons, zonder steeltjes
ui, fijn
knoflook, fijn
olie
mager rundergehakt
peterselie, fijn
worcestersaus
zout (weinig)
peper
ontbijtspek of bacon
mosterd

1. Fruit ui en knoflook in weinig olie tot zacht en laat afkoelen.
2. Meng nu alle ander ingrediënten behalve mosterd en spek door de gehakt.
3. Vul gehaktballen met deze mengsel.
4. Bestrijk de spekreepje met mosterd en draai om champignon en steek spek vast met cocktailprikker.
5. Vouw een reepje spek met de mosterd kant naar binnen om elk gehaktballetje en plaatst gehaktballetjes voor 45 min. in diepvries om stevig te worden.
6. Bak in oven bij 220*C voor 20-30 min.

CHAMPIGNONS MET VULLING VAN SPEK, ZADEN, ZONGEDROOGDE TOMATEN
grote knoopjeschampignons of reuze champignons, zonder steeltjes
ontbijtspek, knapperig gebakken en fijn gesneden
zaden (zonnebloemzaad, pijnboompitten, pompoen pitten etc.)
zongedroogde tomaten, fijn gesneden
fetakaas verkruimeld
olijfolie

1. Meng spek, zaden, kaas, zongedroogde tomaten olie van tomaten om dit smeuïg te maken.
2. Vul champignons met deze mengsel.
3. Bak in oven voor 20-30 min. bij 220*C.

proeven en experimenteren

Reacties (24)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
9 x Gevulde Champignons
9 x Gevulde Champignons
9 x Gevulde Champignons
9 x Gevulde Champignons
9 x Gevulde Champignons
9 x Gevulde Champignons
9 x Gevulde Champignons
9 x Gevulde Champignons
9 x Gevulde Champignons
9 x Gevulde Champignons
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
Koken_en_smullen_met_paddenstoelen

Koken en smullen met paddenstoelen

KOOKCLUB2006

KOOKCLUB2006

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies