Tips voor gebak

1. Waarom rijst mijn cake of biscuit niet goed?

Waarschijnlijk is het beslag niet goed gemengd. Klop de ingrediënten voldoende krachtig en lang op op tot een luchtig en romig beslag. Volg nauwgezet de richtlijnen op de verpakking. Gebruik een aangepaste taartvorm: vul maximaal de helft tot 2/3 van de taartvorm met beslag.



2. Waarom is mijn cake of biscuit te droog?

Mogelijk is de verhouding tussen de ingrediënten niet helemaal juist en zit er te weinig boter, vloeistof of ei in het gebak. Volg nauwgezet de richtlijnen op de verpakking. Laat de cake of de taart niet te lang bakken: verwarm de oven voor en kies de juiste temperatuur. Bij te lage temperatuur duurt het bakken langer en droogt het gebak uit.



3. Hoe maak ik mijn cake of biscuit luchtiger?

Klop het cakebeslag lang genoeg op. Volg nauwgezet het recept als je cakebeslag bereidt. Door 5 minuten lang te mengen wordt het beslag heel romig en zal je cake heel luchtig worden. Klop je niet lang genoeg, dan komt er een vaste, lage cake uit de oven. Als het recept het toelaat, kun je de eiwitten apart opkloppen voor een extra luchtig beslag. Klop de eiwitten tot ze dik, maar nog net vloeibaar zijn en spatel ze op het einde door het beslag.



4. Hoe voorkom ik dat mijn gebak snel uitdroogt?

Laat je cake, biscuit of taart afkoelen onder een keukenhanddoek. Zo ontsnapt er geen vocht tijdens het afkoelen. Strijk het gebak daarna in met afdekgelei.



5. Een dunne laag bakt sneller

Voor sommige gerechten, bijvoorbeeld rolbiscuit, strijk je het beslag uit in een dunne laag op een bakplaat. Op die manier wordt de baktijd korter, meestal de helft van hetzelfde beslag in een bakvorm. De aanbevolen baktemperatuur is dan wel iets hoger.

Reacties (1)
Leuk artikel? Deel het

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Laatst vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies