Lucy`s heerlijke High Tea

Smulweblid Luckyjo (Lucy) start 2009 met een uitgebreide High Tea voor de familie. Hier vind je al haar zalige recepten mét foto`s. Zowel zoete als hartige gerechten.

HIGH TEA

Op zondag 4 januari 2009 wil ik voor onze familie
met een kleine 30 personen een High Tea organiseren
Het wordt een "zoete" en "hartige" High Tea

De gasten worden verwacht tussen 15.00 en 16.00 uur
Met een welkomstdrankje in de hand beginnen we met de "zoete" High Tea

Tussen 16.00 en 16.30 uur gaan we proosten op het Nieuwe Jaar
en zal de "hartige" High Tea op tafel komen

Na het proosten willen we starten met een Gazpacho
Daarvoor ben ik nog op zoek naar een lekker en simpel recept

Van internet heb ik foto`s gehaald voor onze High Tea
Als ik onze recepten heb gemaakt komen daar de foto`s voor in de plaats te staan

* * *

ZONDAG 4 JANUARI 2009

Vandaag is het zover . . . mijn High Tea gaat beginnen
Vrijdagmiddag waren Wim en ik al druk in de weer met de voorbereidingen
Ik moet wel vertellen dat doordat ik ziek ben Wim het meeste heeft gedaan
tussendoor lag ik steeds op de bank

Het idee voor de tafel is geboren
We blijven nog even in de kerstsfeer
dus de kerstkleden erop




















Omdat ik niet genoeg etagerres heb besluiten we een verhoging te maken

Zaterdag zijn we weer verder gegaan en hebben we de "zoete" hapjes klaar
Alles in de vriezer of ijskast om te wachten op die hongerige bekkies zondag

Zondagochtend zijn we om 8 uur opgestaan
De reeds klaargemaakte hapjes uit de vriezer gehaald en op onze slaapkamer (met het raam open) gezet
Dan wordt het tijd om de rest van de hapjes klaar te maken








Wim begint aan de zalmrolletjes en ik begin twee casinobroden te roosteren en in vieren te snijden
Daarna gaan we verder met de andere hartige hapjes


Om 11 uur krijgen we versterking Doménique en Kees komen helpen
Het is net een gaarkeuken maar wel heel erg leuk
Ieder heeft zijn eigen hoekje in de keuken en steeds weer worden er schalen naar boven gebracht
Op een gegeven moment ben ik maar in de kamer aan een tafeltje gaan zitten om broodjes te beleggen
Om 13 uur krijg ik een beetje de kriebels ......... zal het wel op tijd klaar zijn ???


Boven op ons bed is het net een restaurant
Allemaal schalen met zoete en hartige hapjes






















Dan beginnen ze de staantafels in elkaar te zetten met een "rok" erover ................ heel leuk ziet het eruit
Glazen worden met een theedoek afgeveegd en op de tafels gezet
De champagneglazen krijgen een suikerrandje en worden bij de ingang op een staantafel gezet
Op de tafels heb ik nog kleine bakjes met smarties en chocoladerozijntjes neergezet
Om half 3 zijn we maar eens gaan omkleden want je weet maar nooit
DRIE uur is DRIE uur en de gasten kunnen dan komen











Om 15 uur zitten we dan met zijn viertjes op de banken te wachten
Alle "zoete" en "hartige" hapjes zijn klaar
De gasten kunnen komen





















Kwart over 3 komt de eerste gast
Ik krijg een grote doos Merci "voor de gastvrouw" werd er gezegd
Als gast krijgt iedereen een welkomstdrankje "spa appel met citroenijs"
en kunnen ze aanvallen op de "zoete" High Tea
Na een half uurtje komen mijn zusje met haar man, zoon en kleinkind
Daarna komen er steeds meer en rond half 5 was het geheel compleet
Ik krijg ook twee boeketten witte bloemen
en een dagje uit met mijn zussen
We beginnen met de TOOST
Ik heb een klein woordje en daarin bedank ik Wim voor al zijn werk en inzet
om "mijn" High Tea voor elkaar te krijgen
En bedank ook de jongens voor hun hulp vanmorgen



Na de toost was het tijd voor de Gazpacho
ik had toch een lekkere Gazpacho gevonden en wel in een oud artikel van mezelf
Iedereen vond de Gazpacho heerlijk dus het begin was goed

Dan werd de "hartige" High Tea naar beneden gehaald en op tafel gezet
Iedereen was vol bewondering en vond het er heerlijk uitzien
Eerlijk gezegd was ik ook wel trots op wat we samen voor elkaar hadden gebracht

We hebben een heerlijke High Tea gehad
Ook de kinderen hebben zich vermaakt en lekker gegeten
Buiten had Wim de stenen barbecue aangestoken als een open haard
en ook dat gaaf een bijzonder sfeertje

De foto`s zal ik straks bij de recepten plaatsen
Rond half 8 gingen de eerste met kleine kinderen naar huis
Iedereen was voldaan en vond het zeker geslaagd
Ik had al kreten gehoord "voor herhaling vatbaar"
We kijken terug op een geslaagde HIGH TEA

* * *


WELKOMSTDRANKJE
Bij binnenkomst krijgen de gasten een glaasje alcoholvrije blub

Champagneglazen krijgen een suikerrandje
Een eetlepel citroenijs in het glas en aanvullen met Spa appel

Op de staantafels staan schaaltjes met zoete snoepjes
Op de eettafel langs de kant van de kamer staat de "zoete" High Tea

Z O E T E * * * H I G H * * * T E A


AARDBEIENTAART

Ingrediënten :

  • 175 gram bastognekoeken
  • 125 gram gesmolten boter
  • 200 gram Mon Chou
  • 200 gram basterdsuiker
  • 2 eetlepels Kirsch
  • 250 gram verse aardbeien












Bereiding :
Verkruimel de koeken en meng de gesmolten boter erdoor.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm, druk het geheel aan en strijk het glad.
Laat de bodem in de ijskast hard worden.
Klop de Mon Chou met de basterdsuiker en Kirsch goed door elkaar tot een luchtig mengsel.
Bestrijk de bodem met het Mon Chou-mengsel en strijk de bovenkant glad.
Laat het geheel in de ijskast opstijven.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in halfjes of plakjes en garneer de taart met de aardbeien.







MINI BROWNIES

Ingrediënten :
  • 150 gram walnoten
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram gesmolten boter
  • 325 gram suiker
  • 1 dl melk
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout









Bereiding :
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Hak de walnoten fijn.
Laat de chocolade au bain marie smelten en laat het iets afkoelen.
Klop in een kom de boter met suiker schuimig.
Klop er dan de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en zout erdoor.
Roer op het laatst de walnoten door hel chocolademengsel.
Vet kleine bakvormpjes in met boter en vul ze tot aan de rand of iets erover.
Bak de mini brownies in het midden van de oven in 15 minuten gaar en bruin.


SOESJES MET SLAGROOM EN CHOCOLADE

Ingrediënten :
  • 100 ml water
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 repen pure chocolade
  • slagroom
  • vanillesuiker












Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de boter in een steelpan op een pan met water smelten.
Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer het geheel met een houten lepel 2 minuten.
Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de eieren toe.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit heel rustig soesjes op een bakplaat met bakpapier.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat de soesjes op een rooster afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie, doop de bovenkant van de soesjes erin en laat de chocolade opstijven.
Klop de slagroom met vanillesuiker stijf en vul de soesjes aan de onderkant ermee.

* Leuke variant is de soesjes gevuld op te stapelen en te overgieten met de chocolade.


TIRAMISU TAARTJES

Ingrediënten :
  • 1 1/2 deciliter sterke koffie
  • 6 eetlepels marsala of koffielikeur
  • 20 lange vingers in stukken
  • 4 eieren
  • 6 eetlepels suiker
  • 450 gram mascarpone













Bereiding :
Splits de eieren.
Meng de koffie met marsala en doop hierin de lange vingers, ze moeten goed doordrenkt zijn.
Leg de lange vingers in 6 hoge gebaksringen of cakevormpjes van 8 centimeter doorsnede.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de eierdooiers luchtig met de suiker en roer de mascarpone erdoor.
Spatel de eiwitten erdoor en schep dit mengsel op de lange vingers in de ringen.
Laat de tiramisu in de ijskast opstijven.
Haal de ringen van de taartjes.


VRUCHTENTAARTJES

Ingrediënten :
  • 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1/8 liter slagroom
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 borrelglas Amaretto
  • 3 eetlepels aardbeienjam
  • 250 gram verse vruchten











Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Vouw ze diagonaal dubbel en snijd ze 1 cm van de rand tot 1 cm van de hoek in en vouw ze open.
Vouw de punten die helemaal zijn ingesneden naar de tegenoverliggende hoeken zodat er bakjes ontstaan en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de bakjes 15 minuten in de voorverwarmde oven, neem ze uit de oven en snijd de bodems langs de rand los.
Week intussen de gelatine een paar minuten in ruim koud water en los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water.
Klop de slagroom met de suiker en de Amaretto stijf en klop er de opgeloste gelatine door.
Verhit de frambozenjam met een scheutje water.
Bestrijk de bodems en de randen van de bladerdeegbakjes met een deel van de jam.
Maak de vruchten schoon en snijd ze in stukjes.
Vul de bakjes met de slagroom en garneer ze met de vruchten.
Bedruppel de vruchten met de resterende jam.

P R O O S T * * * * O P * * * * * 2 0 0 9




Tussen 16.00 en 16.30 uur toosten we op het Nieuwe Jaar
We proosten met een glaasje wijn
maar er staan ook glaasjes frisdrank en sapjes


Allereerst serveren we een


GAZPACHO BLANCO

Ingrediënten :
  • 750 gram witte druiven zonder pit
  • 2 komkommers
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter yoghurt
  • zout
  • 1/2 theelepel tabasco
  • 2 eetlepels munt












    Bereiding :

    Was de druiven, halveer ze en controleer ze op pitjes
    Leg enkele druiven apart voor garnering
    Pureer de druiven met de staafmixer
    Schil de komkommers, snijd ze in plakken en voeg ze toe aan de druivenpuree
    Pel de sjalotjes en knoflook en voeg ze toe aan het druiven-komkommermengsel
    Pureer het geheel tot een gladde massa
    Roer de yoghurt door het mengsel en breng het op smaak met tabasco en munt
    Laat de soep afgedekt 2 uur in de ijskast door en door koud worden










    Op de tafel staat nu de

    H A R T I G E * * * H I G H * * * T E A


    MELOENKAVIAAR

    Enkele gerechten wil ik garneren met meloenkaviaar
    Een recept dat ik heb gezien op teevee bij Smaken verschillen

    Ingrediënten :
    • 500 ml meloencoulis
    • 2 gram texturas Calcic
    • 500 ml water
    • 2,6 gram texturas Algin




    Bereiding :
    Voeg exact 2 gram Calcic toe aan 500 ml meloencoulis en meng het goed
    Voeg dan 2,6 gram Algin toe aan 500 ml water en meng het goed
    Doe het mengsel meloensap in een spuit en druppel het in het watermengsel
    Zorg dat de bolletjes elkaar niet raken
    Laat het 1 minuut staan en spoel de bolletjes af
    Voilà MELOENKAVIAAR

    Er zijn enkele leden die mij vroegen waar Calcic en Algin te koop zijn
    Inderdaad niet bij Appie
    Je kunt het via internet bestellen ...... vooraf te betalen en dan wordt het toegezonden
    Kijk op' www.kookgoed.nl'
    Daar kun je een winkelwagentje vullen en alles wordt bij je thuis afgeleverd


    BRIE OP TOOST

    Ingrediënten :
    • stuk roombrie
    • stuk brie met kruiden
    • toost


    Bereiding :
    Verdeel de toostjes op een schaal.
    Snijd de brie in plakjes en schik ze op de toostjes.




















    GARNALENBAKJES

    Ingrediënten :
    • 300 gram Hollandse garnalen
    • 2 eetlepels whiskysaus
    • 1 rode grapefruit
    • citroensap
    • doosje cups


    Bereiding :
    Verdeel de cups over een schaal.
    Snijd het vruchtvlees van de grapefruit in kleine stukjes.
    Meng in een kom de garnalen met whiskysaus en grapefruit door elkaar.
    Breng het geheel op smaak met citroensap.
    Vul de cups met de garnalensalade.









    GEVULDE EIEREN









    Ingrediënten :
    • 6 eieren
    • zout
    • kerriepoeder
    • paprikapoeder
    • mayonaise
    • cupje room
    • scheutje cognac
    • bieslook




    Bereiding :

    Kook de eieren bijna hard, pel ze en laat ze goed afkoelen.
    Snijd de eieren in helften en wip de eierdooiers erui.
    Leg de eihelften op een schaal.
    Prak de eierdooiers fijn en meng ze met de mayonaise tot een smeuiige massa.
    Breng het mengsel op smaak met zout, kerriepoeder en paprikapoeder.
    Maak het geheel smeuiig met room en cognac.
    Schep het eimengsel in een spuitzak en leg het 1 uur in de ijskast om op te stijven.
    Spuit het eimengsel in de eihelften en garneer met bieslook.



    GEVULDE TOMAATJES

    Ingrediënten :
    • doosje cherrytomaatjes
    • 1 pakje surimisticks
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1/2 eetlepel tomatenketchup
    • citroensap
    • 1/2 appel














    Bereiding :
    Snijd de kapjes van de tomaatjes, hol ze uit en laat ze uitlekken.
    Prak de surimisticks fijn en meng het met de mayonaise, ketjap en citroensap.
    Schil de appel, rasp hem en meng hem door het surimi-mengsel.
    Vul de tomaatjes met het mengsel en zet het dakje er schuin op.


    ROLLETJES PARMAHAM MET MELOEN

    Ingrediënten :
    • 200 gram Parmaham
    • 1 Galia meloen


















    Bereiding :
    Snijd de ham in repen en leg ze op een werkvlak.
    Verwijder de schil en pitjes van de meloen en snijd hem in reepjes.
    Leg de reepjes meloen op de ham en rol ze op.


    ROLLETJES ROOKVLEES MET GEITENKAAS

    Ingrediënten :
    • 200 gram rookvlees
    • 250 gram geitenkaas
    • vloeibare honing









    Bereiding :
    Snijd de rookvlees in repen en leg ze op een werkvlak.
    Verdeel de geitenkaas over de rookvlees en besprenkel het met honing.
    Rol de plakjes rookvlees op.


    ZALMFILET OP GEROOSTERD CASINOBROOD MET DILLESAUS

    Ingrediënten :
    • 1 casinobrood
    • 200 gram zalmfilet
    • 125 gram mayonaise
    • 150 gram yoghurt
    • bosje dille
    • zout













    Bereiding :
    Rooster het casinobrood lichtbruin, verwijder de korstjes en snijd ze in vieren.
    Snijd de zalmfilet in stukjes.
    Hak de dille fijn en bewaar een beetje voor garnering.
    Meng de mayonaise met yoghurt en dille en breng het op smaak met zout.
    Verdeel de zalmstukjes over de stukjes casinobrood en schep er een beetje dillesaus over.
    Garneer de hapjes met dille.


    PALING OP GEROOSTERD CASINOBROOD

    Ingrediënten :
    • 1 casinobrood
    • 200 gram palingfilet
    • blaadjes sla
    • toefjes verse peterselie
















    Bereiding :
    Rooster het casinobrood lichtbruin, verwijder de korstjes en snijd ze in vieren.
    Snijd de paling in stukjes op grootte van de stukjes casinobrood.
    Maak de sla schoon en beleg de plakjes stokbrood ermee.
    Verdeel de palingstukjes over de sla en garneer met toefjes peterselie.


    ZALMROLLETJES

    Ingrediënten :
    • 200 gram zalmfilet
    • 100 gram Mon Chou
    • 10 sprietjes bieslook
    • zout
    • 1 sinaasappel















    Bereidng :
    Knip de bieslook fijn, meng het met de Mon Chou en breng het op smaak met zout.
    Leg de zalmfilet op een werkvlak en besmeer ze met het Mon Chou-mengsel.
    Rol de plakken zalm strak op met behulp van plastic folie.
    Leg de rolletjes tot gebruik in de vriezer.
    Snijd de rolletjes in plakjes.
    Rasp de schil van de sinaasappel dun en garneer de rolletjes ermee.


    CARPACCIO OP GEROOSTERD CASINOBROOD

    Ingrediënten :

    • 1 casinobrood
    • 200 gram carpaccio
    • plukjes sla
    • honing/mosterd dressing
    • pijnboompitjes
    • kappertjes
    • geraspte Parmezaanse kaas












    Bereiding :
    Rooster het casinobrood lichtbruin, verwijder de korstjes en snijd ze in vieren.
    Beleg de stukjes casinobrood met plukjes sla en daarop plakjes carpaccio.
    Besprenkel de carpaccio met de dressing en garneer met pijnboompitjes, kappertjes en geraspte kaas.


    VIJGEN IN HAM

    Ingrediënten :

    • bakje vijgen
    • 2 ons ham






    Bereiding :

    Snijd de ham in stukken en leg ze op een werkvlak.
    Verdeel de vijgen over de ham en rol ze op.





    W A R M E * * * * * H A P J E S


    MINI QUICHE





    Ingrediënten :
    • 4 plakjes bladerdeeg
    • 50 gram prei
    • 2 trostomaatjes
    • 1 ei
    • 2 eetlepels geraspte kaas
    • olijfolie
    • room









    Bereiding :
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Klop het ei los met een scheutje room.
    Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes.
    Meng de prei met het eimengsel.
    Vet kleine taartvormpjes in met boter en bekleed ze met bladerdeeg.
    Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
    Schenk het preimengsel op het bladerdeeg.
    Snijd de tomaatjes in plakjes en verdeel ze over de prei.
    Bestrooi het gerecht met de kaas en besprenkel de taartjes met olijfolie
    Bak de taartjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.






    MINI SATEETJES

    Ingrediënten :

    • 500 gram kalkoenfilet
    • marinade









    Bereiding :
    Snijd de kalkoenfilet in stukjes.
    Maak de marinade en laat de kalkoenstukjes er 1 uur in marineren.
    Rijg de kalkoenstukjes aan kleine houten prikkertjes.
    Verwarm de grill voor en rooster de sateetjes rondom bruin en gaar.
    Serveer de sateetjes met pindasaus en kroepoek.


    MINI PASTEITJES MET KALFSRAGOUT

    Ingrediënten :
    • doosjes mini pasteibakjes
    • blikjes kalfsragout


    Bereiding :
    Verwarm de pasteibakjes in de oven en zet ze op een schaal.
    Verwarm in een pan de ragout en vul de pasteibakjes ermee.






    V E G E T A R I S C H E * * * H A P J E S

    BRUSCHETTE MET GEGRILDE COURGETTE EN NOTENPASTA







    Ingrediënten :
    • 1 stokbrood
    • 1 courgette
    • 15 gram verse koriander
    • 1 teentje knoflook
    • 75 gram cashewnoten
    • 50 gram geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
    • 50 ml olijfolie


    Bereiding :
    Snijd de courgette in dunne plakjes, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan.
    Verwarm de ovengrill voor op 200 graden.
    Spoel het zout van de courgetteplakjes en dep ze droog.
    Plaats de plakjes enkele minuten onder de grill, keer ze eenmaal om, neem ze uit de oven en laat ze rusten.
    Pers de knoflook.
    Snijd de koriander fijn.
    Maal met de staafmixer de cashewnoten fijn met de olijfolie, knoflook en koriander tot een pasta.
    Voeg de kaas al roerend toe.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Verwarm het brood enkele minuten en snijd het in plakjes.
    Besmeer elk plakje stokbrood gul met de cashewpasta en beleg ze met plakjes courgette.

    V O O R * * * D E * * * K I N D E R E N


    KIPFILET OP GEROOSTERD CASINOBROOD

    Ingrediënten :
    • 200 gram kipfilet dun gesneden
    • 1 casinobrood
    • zure room
    • blikje perziken
















    Bereiding :
    Rooster het casinobrood lichtbruin, verwijder de korstjes en snijd ze in vieren.
    Besmeer de stukjes casinobrood met zure room en beleg ze met plakjes kipfilet.
    Garneer de hapjes met stukjes perzik.


    OPGEROLDE PANNENKOEKJES

    Ingrediënten :
    • 1 pak kant en klare pannenkoeken
    • aardbeienjam












    Bereiding :
    Leg de pannenkoeken op een werkvlak en besmeer ze met de jam.
    Rol de pannenkoeken op en snijd ze in stukken.


    BLADERDEEG MET MINIWORSTJES

    Ingrediënten :
    • 1 blik bladerdeeg
    • 1 blik miniworstjes
    • Franse mosterd
    • maanzaad















    Bereiding :
    Leg het bladerdeeg op een werkvlak en snijd elk plakje in vieren.
    Leg op elk plakje een minimworstje en besmeer ze met de mosterd.
    Vouw het bladerdeeg om de worstjes en bestrooi ze met maanzaad.
    Bak de hapjes volgens de aanwijzing op de verpakking in het midden van de oven bruin en gaar.


    MINI PIZZA`S






    Ingrediënten :
    • 1 pak mix voor pizzadeeg
    • 1/2 pot Pizza Quick pizzaaus
    • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
    • 50 gram hamreepjes
    • 50 gram salamireepjes
    • 150 gram geraspte jong belegen kaas
    • olijfolie







    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 200 graden.Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op het pak.
    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap.
    Steek met een glas met een doorsnede 5 cm rondjes uit het deeg en leg deze op een ingevette bakplaat.
    Bestrijk de deegrondjes met pizzasaus en strooi de Italiaanse kruiden erover.
    Verdeel over de helft van de pizza`s de hamreepjes en over de andere helft de salamireepjes.
    Bestrooi de deegrondjes met de geraspte kaas.
    Bedruppel de pizza`s met een beetje olijfolie.
    Bak de mini-pizzaatjes in het midden van de oven in 15 minuten bruin en gaar.


    MINI PITA MET KIP-KERRIESALADE

    Ingrediënten :
    • 10 pita`s
    • kant en klare kip/kerriesalade
    • blaadjes sla


    Bereiding :

    Snijd de pita`s bijna open en beleg ze met enkele blaadjes sla.
    Verdeel de salade over de sla en druk de broodjes iets dicht.











    De HIGH TEA is fantastisch geweest
    Iedereen was heel tevreden en het was gezellig
    Bij de recepten staan mijn eigen foto`s

    Ik wens iedereen langs deze weg de BESTE WENSEN voor 2009


    Reacties (38)
    Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Lucy`s heerlijke High Tea
Lucy`s heerlijke High Tea
Leuk artikel? Deel het

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
Gourmet_party

Gourmet party

highteatime

highteatime

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies