Recepten voor een koud buffet

Iedereen kent de grote tafels met diverse koude schotels en heerlijke kleine hapjes. Maar zelf maken? Dat is vast heel veel werk!

Schrik niet: eigenlijk valt dat best wel mee. We hebben hier enkele makkelijke suggesties voor je.

Ingredienten: 200 gr aardappels(gaar en koud), 100 gr appels, 100 gr augurk, 100 gr ui of zilverui, 100 gr vlees, zout en peper, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel ketchup

Bereidingswijze: Aardappels en vlees klein snijden eventueel met een keuken machine. Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels. Zout en peper toevoegen. Dan mayonaise toevoegen met mosterd en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik.Ingredienten: 200 gr aardappels(gaar en koud), 100 gr appels, 100 gr augurk, 100 gr ui of zilverui, 100 gr zalm (uit blik), zout en peper, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels ketchup

Bereidingswijze: Aardappels en zalm klein snijden eventueel met een keuken machine. Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels. Zout en peper toevoegen. Dan mayonaise toevoegen en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise of ketchup toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik. eventueel wat dille toevoegen.Ingredienten: 200 gr kip gekookt, 100 gr selderij (bleekselderij), 100 gr verse ananas, 100 gr appel, 2 eetlepels mayonaise, 10 cc room, dille, bieslook, peper en zout, knoflook

Bereidingswijze: Gekookte kip fijn snijden, bleekselderij afblancheren en in gelijke delen snijden. Ananas en appel toevoegen. Saus maken met mayonaise room, dille bieslook peper en zout en wat knoflookpoeder. Alles luchtig onder elkaar door scheppen .Voor haring is er wel een recept maar deze wordt het meest met uitjes gegeten. Let wel op dat de haring vers is en mooi rood van binnen serveer de uitjes er apart bij voor de mensen die dit niet wensen.Ingredienten: varkensrib, het bot waar de rib aan vast heeft gezeten (de kroon), sla, rozemarijn en diverse garnituren naar keuze

Bereidingswijze: Bereid de varkensrib met lekkere pikante kruiden Het bot ontdoen van vlees resten en de botdelen inpakken in aluminiumfolie. Het geheel insmeren met wat ketjap en wat bruine suiker en in de oven mooi bruin en gaar maken. Sla op een mooie schaal dresseren en daar het bot opleggen, aluminiumfolie verwijderen. Het vlees in mooie plakken snijden en mooi tegen de kroon leggen - dakpansgewijs. Garneren met wat rozemarijn en wat garnituur naar keuze.Ingredienten: meloen (div. soorten mogelijk), aardbeien, ananas, druiven (wit en blauw), kiwi, peer, appel, sinaasappel - diverse andere soorten mogelijk. 1/2 liter witte wijn, 200 gr suiker, laurierblad, kaneelpijpje

Bereidingswijze: Fruit schoonmaken en in gelijke delen snijden. Witte wijn 1/2 liter met 200 gr suiker opzetten en daarin laurierblad en kaneelpijpje Dit geheel inlaten koken en laten afkoelen. Dit over de fruitsalade gieten en 30 min inlaten trekken. Dan serveren in een grote schaal of in een pompoen zonder vocht. afgarneren naar keuze.Ingredienten: 500 gr garnalen (klein), dille, pimentos (paprikareepjes), peper en zout

Bereidingswijze: Garnalen spoelen en droog deppen. Dille fijnsnijden en de pimentos ook dit vermengen met de garnalen, en op smaak brengen met peper en zout. Ook kunt u cocktail saus vermengen met de salade . Garneren met rivierkreeftjes of takje dille en of grote garnalen scampis. Dit kan afzonderlijk worden geserveerd of bij een salade.Je kunt bij jouw salade diverse garnituren serveren zoals:
Gevulde eitjes: boter eigeel mayonaise peper en zout.
Gevulde tomaten: met garnalensalade, krabsalade of rauwkost
Diverse rauwkosten: tomaten salade, komkommersalade enz
Augurk, zilveruitjes
Hamrolletjes met asperges

Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Recepten voor een koud buffet
Leuk artikel? Deel het

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies