ROLLADE EN ZIJN BEREIDINGSWIJZE.

Een rollade is een opgerold stuk vlees en wordt met een touwtje bijeengehouden.





Er zijn diverse manieren om rollades klaar te maken.


BRADEN IN DE PAN.


Schroei de rollade op hoog vuur rondom dicht.
Voeg eventueel nog 25 gr. boter toe en braad de rollade mooi bruin en gaar met het deksel schuin op de pan.
Keer de rollade regelmatig om.


SMOREN IN DE PAN.


Rondom dichtschroeien,daarna een flinke scheut (een kwart liter) geurig vocht toevoegen,b.v. wijn of bouillon.
Smoor het vlees met het deksel op de pan.
De rollade wordt minder bruin,maar blijft wel lekker sappig.
Vooral bij een lange bereidingstijd.


BRADEN IN DE OVEN.

Wrijf de rollade rondom in met boter of olie.
Leg hem in een braadslede(met de vette kant boven).
Eerst op het vur aanbraden en dan in de oven kan ook.
Schuif de braadslede in een voorverwarmde ovcen van 200 graden en braad de rollade mooi bruin en gaar.
Bedruip de rollade regelmatig met het braadvet.

BRAAD-EN GRILLTIJDEN.

Varkensfiletrollade ... 35 a 45 min. per 500 gram.
Schoudervarkensrollade ... 45 a 60 min. per 500 gram.
Runderlenderollade(rose) ... 35 min. per 500 gram.

Laat een rollade na het braden of grillen altijd vijf minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Houd de rollade warm onder aluminiumfolie of in een uitgeschakelde oven.
30 gr. boter.
1 varkensfiletrollade (ca. 700 gr).
1 dl. rose huiswijn.
5 teentjes knoflook.
5 takjes rozemarijn.
1 avocado.
1/2 courgette.
1/2 potje groene pesto.
1 eetl. frambozenazijn.
zout en peper.

Bereidingswijze:
* Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade in ca. 10 min. rondom aan.
* Haal hem uit de pan en blus het vet af met de wijn.
* Pel de knoflook en halveer de teentjes in de lengte.
* Leg de rollade terug in de pan met de knoflook en de rozemarijn en braad hem afgedekt in ca. 1 uur gaar. Keer de rollade regelmatig om.
* Schil de avocado,halveer hem en snijd hetvruchtvlees in kleine blokjes
* Schil de courgette en snijd in kleine blokjes.
* Schep de pesto door de avocado en de courgette.
* Breng op smaak met de frambozenazijn,zout en peper.
* Verwarm deze salsa tot lauwwarm en serveer hem bij de rollade.
12 sjalotjes.
12 teentjes knoflook.
450 gr. groene asperges.
4 eetl. braadboter.
1 varkensrollade (ca. 600 gram).
2 rode paprika′s.
400 gr. artisjokharten.(uit blik)
4 takjes tijm.
zout en peper.
200 ml. droge witte wijn.

BEREIDINGSWIJZEN:
*Pel en snipper de sjalotjes en knoflook.
*Verweider van de asperges ca. 2 cm. van de onderkant en halveer ze.
*Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.
*Haal de rolade uit de pan.
*Was de paprika en maak ze schoon,en snij de paprika in stukken.
*Laat de artisjok uitlekken en bak ze samen met de sjalotjes,knoflook,paprika,tijm en zout en peper in het achtergebleven bakvet.
*Voeg de wijn toe langs de rand van de pan en leg de rollade weer terug in de pan met de groenten.
*Laat de rollade half afgedekt in ca. 75 minuten gaar worden en voeg na 45 min. de asperges toe.
*Besprenkel de rollade regelmatig met het eigen braadvocht.
*Serveer de rollade met de groenten op een voorverwarmde schaal.

Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
ROLLADE EN ZIJN BEREIDINGSWIJZE.
Leuk artikel? Deel het
Laatst vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies