Rijsttafel

Een uitgebreide rijsttafel

Ingredienten:

250 a 300 gram mihoen * 200 a 250 gram kipfilet * 100 Gram gekookte ham in plakken * 3 el olie * zout * peper * 1 theel laos * 1 theel ketoembar * 1 theel djahe * 1/2 theel djintan * 1 mespuntje knoflookpoeder * 1 mespuntje ve-tsin * 300 gram gemengde chinese groenten * 75 gram champions

Voorbereiding:

Bereid de mihoen voor zoals op de verpakking staat. Snij de kipfilet en de ham in zeer smalle reepjes.

Bereidingswijze:

Verhit de olie en bak de stukjes kip net zolang tot ze beginnen te verkleuren. Doe de ham erbij en voeg de zout, peper, laos, ketoembar, djahe, djintan de knoflookpoeder en de ven-tsin toe. Schep alles goed door elkaar en voeg dan de groenten toe. Laat alles 5 a 6 min goed doorbakken en schep voordurend om. Schep de mihoen erdoorheen en meng dit alles goed door, laat het nog even staan wel blijven omscheppen.Ingredienten:

500 gram rundvlees * 2 grote uien * 3 el olie * 1 theel knoflookpoeder * 1 1/2 el sambal oelek * 2 tl laos * 2 el djahe * zout * 2 el ketjap manis * 1 el santenmix

Bereidingswijze:

Snij het vlees in stukken. Snipper de uien en fruit deze in olie samen met de knoflookpoeder, djahe, sambal oelek en laos. Doe het vlees erbij erbij en laat het even meebakken. Voeg wat water toe en laat alles zo 45 min gaar stoven. Voeg tenslotte zout en ketjap toe en maak het geheel op smaak met santenmix.Ingredienten:

1 theel knoflookpoeder * 1 theel uienpoeder * 1/2 theel djintan * 1 theel laos * 1 theel ketoembar * zout * peper uit molen * 10 a 12 kipkrbonaatjes ca 1,2 kg * 5 el olie * 3 dl ketjapsaus

Voorbereiding:

Meng de knoflookpoeder met uienpoeder, djintan, laos en ketoembar. Voeg een beetje zout en peper toe. Wrijf de karbonaatjes in het megsel.

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een wok en bak onder voordurend roeren en omscheppen de karbonaatjes 8 a 10 min aan alle kanten. schenk daarna zoveel mogelijk olie uit de wok voeg de ketjapsaus toe en laat dit alles nog 8 min pruttelen.Ingredienten:

600 gram gemengde chinese groenten * zout * 2 el fijngehakte blasselderij * 3 eieren * 3 el gebakken uitjes * 3 dl pindasaus (kant en klaar) * kroepoek

Voorbereiding:

Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.Kook de eieren hard en snij ze in plakjes.

Bereidingswijze:

Breng in een wijde pan enkele liters water aan de kook en doe een beetje zout in het water. Doe de groenten erbij en roer alles goed door. Wacht tot het water geheel aan de kook is gekomen en laat het 5 min goed koken. Leg daarna de groenten in een vergiet of zeef en laat het uitlekken. Leg de groenten op een schaal en strooi de bladselderij erover. Schik er plakjes gekookt ei overheen en strooi de uitjes eroverheen. Schenk de warme pindasaus over het gerecht en daarna nog wat gebakken uitjes over de pindasaus. Presenteer de kroepoek er apart bij.Ingredienten:

500 gr sperciboontjes * 1 grote ui * 2 el olie * 1 theel sambal oelek * 1 theel laos * 1/2 theel knoflookpoeder * 1 el suiker * zout * 1/2 theel citroensap * 2 el santenmix

Voorbereiding:

Maak de boontjes schoon. Snij ze eventueel in stukjes met een lengte van 4 cm. Snipper de ui.

Bereidingswijze:

Verhit de olie en fruit de ui totdat hij glazig ziet. Voeg de sambal oelek, laos, knoflookpoeder, suiker en 2 theel zout toe. Schep alles enkele malen goed om. Schenk er 3 dl water bij. Roer alles goed om en breng het geheel aan de kook. Voeg de boontjes toe. Kook de boontjes niet langer dan 7 min. de boontjes dienen nog knapperig te zijn. Roer vlak voor het opdienen de citroensap erdoor en de santenmix.Ingredienten:

100 gram krab uit blikje * 1 middelgrote prei * 100 gram champignons * 2 el olie * 1 el fijngehakte bladselderij * 4 eieren * zout * peper * 3 dl foo yong hai saus (conimex)

Voorbereiding:

Laat de krab uit het blikje goed uitlekken. Verdeel de krab in kleine stukjes. Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Bereidingswijze:

Verhit 1 el olie in fruit de preiringen er 2 min in. Voeg de champions toe en fruit alles onder voordurend roeren en omscheppen nogmaals 2 min. Schep de krab en bladselderij erdoor houd alles daarna warm. Klop de eieren in een kom los. Voeg wat zout en peper toe. Verhit de rest van de olie in een koekepan. Schenk het eiermengsel in de pan. Temper de warmtebron en laat de omelet dan bakken tot het oppervlak begint te stollen. Verdeel de vulling over de helft. Sla de onbedekte helft ervan over de vulling heen. Laat de omelet daarna op een voorverwarmde schaal glijden. schenk een deel van de saus over de omelet en de rest in een sauskom. Strooi daarna gebakken uitjes erover naar eigen smaak.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 2 uien * 1 teentje knoflook * 3 el olie * 2 el kerrie Djawa * 1/2 theel sambal Tjampoer * 4 dl kippeboulion * 2 el santenmix * zout * peper

Voorbereiding:

Pel de eieren laat ze tot het moment van gebruik in het water liggen. Snipper de uien en pers de knoflook uit.

Bereidingswijze:

Verhit de olie en fruit de uien, knoflook, kerrie en sambal Tjampoer er 2 min in. Schenk de boulion erbij en laat het geheel aan de kook komen. Laat alles 4 min zachtjes doorkoken. Roer de santenmix erdoor voeg de zout en peper naar smaak toe. Leg dan de eieren in de saus laat alles dan nogmaals 4 min zachtjes koken. Halveer de eieren en leg ze op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 2 uien * 2 el olie * 2 theel knoflookpoeder * 2 theel laos * 4 theel sambal oelek * 3 theel bruine basterdsuiker * 2 el tomatenpuree * 2 el santenmix

Voorbereiding:

Pel de eieren. leg ze tot gebruik in warm water. Snipper de uien zeer fijn.

Bereidingswijze:

Verhit de olie en fruit de uien tot ze lichtbruin zien. Roer er knoflookpoeder, laos, sambal oelek, suiker en tomatenpuree door. Schenk er vervolgens 3 dl kokend water bij laat alles even flink doorkoken en roer daarna de santemix erdoor. Temper de warmtebron. Leg de eieren in de saus en laat alles gedurende 5 min zachtjes pruttelen. Neem de eieren uit de saus en halveer ze en leg ze op een voorverwarmde schaal. Schenk daarna de hete saus erover.Ingredienten:

3 theel garam masala * 0.5 theel kaneelpoeder * 1 theel chilipoeder * 1 teentje knoflook * 1 rode ui * 2 cm gemberwortel * 2 wortels * 300 gr zoete aardappels * 300 gr Chinese kool * 300 gr broccoli of bloemkool * olie (om in te bakken) * 1 blik kokosmelk (400 ml) * zout * 1/2 bosje bladpeterselie of koriander

Voorbereiding:

Meng voor het currymengsel, de garam masala, kaneelpoeder en chilipoeder door elkaar. Pel en snipper de knoflook en uien. Maak de peper schoon en snijd hem fijn. Schil de gember en rasp het fijn. Maak de wortels schoon en snijd ze in stukken. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Was de kool en snijd hem in repen. Maak de broccoli/bloemkool schoon en verdeel het in roosjes.

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een braadpan of wok en fruit de knoflook, ui en peper. Voeg het currymengsel toe en bak het even mee. Voeg de gember, wortel en aardappel toe en ca. 2 dl water. Laat het ca. 15 minuten zachtjes koken. Voeg tenslotte de kokosmelk, broccoli en kool toe en laat het nog ca. 10 minuten op heel laag vuur sudderen. Breng het op smaak met zout. Bestrooi de curry met korianderblaadjes of blaadjes bladpeterselie.

Serveertips:

Koriander is het meest gegeten kruid ter wereld. Koriander en peterselie horen tot dezelfde familie, maar smaken erg verschillend. Als je niet zo van de specifieke smaak van koriander houdt, neem dan peterselie. Soms wordt koriander ook wel zeepkruid genoemd, want als je er teveel van gebruikt gaat het gerecht naar zeep smaken!Ingredienten:

500 g varkensfricandeau, 75 g laksa (soe-oen) (Chinese rijstvermicelli), 2 middelgrote uien, 4 tenen knoflook, 1 kleine prei, 50 g champignons, 100 g sperziebonen, 3 eetl. plantaardige olie, versgemalen peper, zout, 2 eetl. fijngesneden selderij

Bereidingswijze: Snij het varkensvlees in smalle reepjes. Giet kokend water over de laksa en laat hem 5 min. weken, snij de laksa in stukjes. Pel de uien en het knoflook en snijd ze heel fijn. Maak de prei schoon, was hem en snij hem in smalle ringen. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Haal de sperziebonen af, was ze en snij ze doormidden. Verhit de olie in een watjan of braadpan en bak de stukjes vlees rondom bruin, neem ze uit de pan. Fruit het knoflook in de olie lichtbruin, laat de ui meefruiten. Bak het vlees nog even mee. Schep de groenten en de uitgelekte laksa door het vlees, laat het gerecht even op een hoog vuur bakken en laat het nog eens 5 tot 8 min. zachtjes stoven. Breng het op smaak met peper en zout en schep de selderij erdoor.Ingredienten: 8 el ketjap manis 2 teentjes knoflook 2 tl sambal oelek 1.5 el arachide olie 1 ui 1 el javaanse of bruine basterdsuiker 2 tl maizena 1 tl citroen/limoensap 2 dl water * knoflookpers

Voorbereiding:

Snipper de ui ragfijn en pers de knoflook uit.

Bereidingswijze:

Verhit de olie en fruit de ui tot deze begint te kleuren. Schep de knoflook en de sambal oelek erdoor en fruit dit even mee. Voeg 2 dl water, ketjap, citroen/limoensap of azijn en suiker toe. Breng alles aan de kook, voeg met water aangemengde maizena toe en roer tot een gladde saus is verkregen.Ingredienten:

2-3 el gesnipperde uien , 2 teentjes knoflook , 2 el olie , 1-2 tl sambal-oelek , 1 dl water , 2 el citroensap , zout ,4 el pindakaas , 1 el bruine suiker , ketjap manis

Voorbereiding:

Pers of snipper de knoflook.

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan en bak de uien en de knoflook goudbruin en zacht. Voeg het water, pindakaas en de rest van de ingredienten toe en roer dit tot een saus.

Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies