Verrukkelijke voorafjes

Verrukkelijke voorafjes

Lekker vooraf genieten



Verrukkelijke voorafjes

Dit is een artikel van Luckyjo - Lucy

Er komen weer overheerlijke gerechen
dit keer dus voorafjes

Enkele technieken

Chilipepers snijden



Draag altijd rubberhandschoenen
want de pepers kunnen uw huid irriteren
Wrijf na het snijden van de pepers
ook nooit in uw ogen
Snijd de pepers in de lengte doormidden
en schraap de zaadlijsten en zaadjes eruit


Snijd de pepers fijn
Maak het mesje en de snijplank
vervolgens goed schoon in heet water
met wat afwasmiddel
Was uw handen grondig na het snijden

Paprika's pellen

Omdat paprika's apart van vorm zijn
kunt u ze het beste
ontvellen nadat u ze heeft gegrild
Met deze methode verrijkt u ook
de zoete smaak van de paprika's

Leg de paprika's op een rooster in een grilpan
en gril ze vlak boven het vuur
Keer ze regelmatig zodat ze rondom
volledig verschroeien en blaasjes krijgen


Stop de paprika's in een plastic zakje
Knoop het dicht en laat de paprika's afkoelen
Door de stoom in het zakje
zullen de velletjes loslaten
Ontvel de paprika's met een mesje zodra
ze voldoende zijn afgekoeld

Kruiden hakken of snijden


Leg de kruiden op en schone droge snijplank
Gebruik een lang scherp koksmes
Als u een stomp mes gebruikt
zult u de kruiden eerder kneuzen
Hak of snijd de kruiden op de manier
zoals omschreven in het recept


U kunt kruiden ook fijnsnijden met
een speciaal kruidenmes
een mezzaluna
een scherp gebogen mes met
twee opstaande handvaten
waarmee u een wipwapbeweging maakt
Kruiden kunnen ook in de keukenmachine
worden gehakt

Blancheren en verfrissen

Blancheren is een methode om het ontvellen
van groenten te vergemakkelijken
de smaak en kleur te intensiveren
en de bittere smaak te verminderen
Blancheren is ook een soort voorkoken
wanneer u de groenten daarna gaat
roerbakken of in een salade verwerkt
Na het blancheren kunt u de groenten
verfrissen (rafraichir) om
het kookproces te stoppen



Blancheren :

Dompel de groenten onder in ruim kokend water
Breng het water opnieuw aan de kook
en kook de groenten 2 minuten
Neem de groenten met de spatel
vlug uit het water of giet ze af

Verfrissen :

Dompel de geblancheerde groenten onder
in ijswater of houd ze
onder de koude kraan
Laat de groenten vervolgens afkoelen en uitlekken





Salades

Salade van meloen en parmaham met aardbeiensalsa




De smaakvolle zoete salsa is een perfecte
aanvulling op de meloen en ham


Voor 4 personen

Ingredienten :

  • 1 grote meloen
  • 175 gram parmaham

    Voor de salsa :

  • 225 gram aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • zout en zwarte peper

    Bereiding :

    Halveer de meloen en schraap de zaadjes eruit
    Verwijder de schil en snijd hem in dikke schijven
    Leg ze tot serveren in de ijskast
    Maak de salsa :

    Verwijder de kroontjes van de aardbeien
    en snijd ze in blokjes
    Leg ze met de suiker in een kom
    en plet ze een beetje
    Voeg de olie, sinaasappelsap, schil en gember toe
    Breng het op smaak met zout en peper
    Verdeel de schijven meloen over 4 borden
    leg er de ham over
    en serveer het met de salsa

    Papaya-avocado-salade



    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rijpe papaya
  • 1 grote zoete sinaasappel
  • 2 koppen rucola
  • 1 kleine rode ui

    Voor de dressing :

  • 3 1/2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en zwarte peper

    Bereiding :

    Schil de avocado's en snijd ze in 8 plakjes
    Schil de papaya en verwijder de zaadjes
    maar bewaar ze
    Snijd de papaya in 16 plakken
    Schil de sinaasappel en snijd hem in stukken
    Schil de rode ui en snijd hem in ringen

    Maak dan de dressing :

    Meng de olijfolie, citroensap
    zout en peper in een kom
    Roer de bewaarde zaadjes erdoor
    Verdeel de salade over 4 borden
    Leg de plakjes avocado en papaya
    om en om en bedek ze met schrijfjes
    sinaasappel en een kring rucola
    met daarop de uiringen
    Verdeel de dressing erover en
    serveer direct

    Salade met gegrilde geitenkaas




    De pittige geitenkaas vormt een mooi contrast
    met de milde blaadjes sla


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 4 sneetjes stokbrood
  • 2 stevige ronde geitenkaasjes
  • extra olijfolie
  • 175 gram gemengde blaadjes sla
  • fijngeknipte bieslook voor garnering

    Voor de vinaigrette :

  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel droge witte wijn
  • 3 eetlepels olijffolie extra vierge
  • zout en zwarte peper

    Bereiding :

    Halveer de geitenkaasjes horizontaal
    Snijd het gepelde teentje knoflook doormidden

    Maak de dressing :

    Wrijf een grote kom in met
    de snijkant van de knoflook
    Voeg de mosterd, azijn, wijn
    olijfolie, zout en peper toe
    en meng alles goed
    Zet de grill op de hoogste stand
    Rooster de sneetjes stokbrood aan een kant
    draai ze om en leg er een stuk
    geitenkaas op met de snijkant naar boven
    Besprenkel ze met olie en
    rooster ze lichtbruin
    Leg de gemengde blaadjes sla in de kom
    met dressing en schud ze om zodat ze
    met de dressing worden bedekt
    Verdeel de sla over 4 borden en
    bedek ze met geitenkaascroutons
    Garneer met verse bieslook
    en serveer direct

    Salade van gerookte forel




    Deze salade maakt u af met een
    romige mieriksworteldressing


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 675 gram nieuwe aardappels
  • 4 filets gerookte forel
  • 115 gram gemengde blaadjes sla
  • 4 sneetjes donker roggebrood
  • 4 tomaten
  • zout en zwarte peper

  • Voor de dressing :

    4 eetlepels mierikswortel in room
  • 4 eetlepels aardnotenolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 2 theelepels karwijzaad

    Bereiding :

    Snijd het roggebrood in "vingers"
    Breng de aardappels aan de kook
    in een pan met zout water
    Laat ze 20 minuten doorkoken en giet ze af
    Verwijder de huid en graten van de forel

    Maak de dressing :

    Doe de mierikswortel met room, olie, azijn
    en karwijzaad in een potje met deksel
    en schud het potje grondig
    Bestrooi de sla met zout en peper en
    giet de derssing erover
    Verdeel de sla over 4 borden
    Snijd de forel in stukjes en
    halveer de aardappels en tomaten
    Verdeel ze met het roggebrood over de sla
    en schud alles door elkaar
    Bestrooi met zout en peper

    Warme garnalensalade met een kruidige marinade




    De ingredienten kunt u van tevoren bereiden
    Bak de garnalen en de bacon vlak voor serveren
    Verdeel de salade erover en
    serveer het geheel met
    warm kruiden-knoflookbrood


    Voor 8 personen

    Ingredienten :

  • 225 gram grote gekookte gepelde garnalen
  • 225 gram gerookte doorregen bacon
  • gemengde blaadjes sla
  • 2 eetlepels vers gehakte bieslook

    Voor de citroen-chili-marinade :
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel chilipasta
  • 1 eetlepel milde sojasaus
  • zout en zwarte peper

    Bereiding :

    Snijd de bacon in stukjes
    Meng voor de marinade de knoflook
    citroenschil, 3 eetlepels olijfolie
    citroensap, chilipasta, sojasaus en
    kruiden in een kleine komLeg de garnalen in een grote kom
    giet de marinade erover
    en roer alles goed door elkaar
    Bedek de kom met plastic-folie en laat
    de marinade 1 uur intrekken



    Bak de bacon knapperig in de rest van de olie
    Laat het uitlekken op keukenpapier



    Was en droog de blaadjes sla en
    verdeel ze in hapklare stukjes
    Verdeel de sla over 8 kommen



    Breng de garnalen met de marinade vlak voor
    serveren in een grote koekenpan aan de kook
    Voeg de bacon toe en bak het 1 minuut
    Verdeel het mengsel over de sla en
    bestrooi met de bieslook
    Serveer het gerecht direct

    Salade met gebakken kippenlevertjes




    Voor deze salade in Florentijnse stijl
    gebruikt u "vin santo" een zoete
    dessertwijn uit Tosscane
    maar eigenlijk is elke dessertwwijn of
    zoete of romige sherry geschikt


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 75 gram blaadjes jonge spinazie
  • 75 gram blaadjes lollo rosso
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 225 gram kippenlevertjes in dunne reepjes
  • 3 eetlepels vin santo
  • 75 gram Parmenzaanse kaas in krullen
  • zout en zwarte peper

    Bereiding :



    Was en droog de blaadjes spinazie en lollo rosso
    Scheur de blaadjes in kleine stukjes
    en leg ze in een grote kom
    Bestrooi ze naar smaak met zout en peper
    en schud het geheel door elkaar



    Verhit 2 eetlepels olie met de boter
    in een grote braadpan
    Voeg de kippenlevertjes toe zodra de olie
    en boter schuimen en roerbak ze
    5 minuten op matig vuur tot ze
    van buiten bruin en
    van binnen nog roze zijn
    Neem de pan van het vuur



    Haal de levers met de schuimspaan uit de pan
    laat ze uitlekken op keukenpapier
    en verdeel ze over de sla
    Verhit de pan opnieuw op matig vuur
    voeg de wijn en de rest van de olie toe
    en roer het geheel tot het gaat sissen
    Schenk de dressing over de salade
    en schud het geheel
    Verdeel de salade over 4 borden en
    bestrooi met de Parmenzaanse kaas
    Serveer het gerecht direct





  • Soepen

    Aspergesoep




    Dit is een zeer verfijnde soep, die u het
    beste kunt bereiden met
    verse asperges, want die zijn heerlijk mals
    en daardoor beter geschikt voor soepen


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 450 gram verse asperges
  • 3 eetlepels boter
  • 6 fijngesneden sjalotjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 6 dl grientenbouillon
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 1/2 dl melk
  • 1,2 dl kookroom
  • zout en zwarte peper
  • 2 theelepels vers gehakte kervel om te serveren

    Bereiding :

    Snijd zo nodig een stukje van de stengels
    van de asperges
    Snijd van de helft van de asperges de kopjes
    op 4 cm af en leg die apart
    Snijd de rest in stukjes
    Smelt 25 gram boter en bak de sjalotjes
    op laag vuur tot ze zacht
    maar niet bruin zijn
    Voeg de asperges toe en
    bak ze 1 minuut op laag vuur mee
    Roer de bloem erdoor e kok het nog 1 minuut
    Voeg de bouillon, citroensap en kruiden toe
    en roer alles goed door
    Breng de soep aan de kook en laat hem
    20 minuten half afgedekt sudderen
    tot de asperges boterzacht zijn



    Laat de soep een beetje afkoelen
    Doe hem vervolgens in de keukenmachine
    en mix hem tot hij glad is
    Schenk de soep boven een schone pan
    door een zeef
    Schenk de melk al roerend geleidelijk
    bij de asperges door de zeef
    zodat een puree ontstaat



    Smelt de rest van de boter en bak
    de opzij gelegde aspergekopjes
    in 4 minuten zacht op laag vuur
    Laat de soep nog 4 minuten pruttelen
    en voeg de room en aspergekopjes toe
    Besprenkel de soep met kervel

    Bisque van garnalen



    Voor dit klassieke Franse recept
    voor bisque drukt u de garnalen door een
    tamis of een heel fijne zeef


    Voor 8 personen

    Ingredienten :

  • 675 gram ongepelde garnalen
  • 1 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 2 fijngesneden uien
  • 1 grote fijngesneden wortel
  • 2 stengels fijngesneden bleekselderij
  • 2 liter water
  • paar druppels citroensap
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 bouquet garni
  • 4 eetlepels boter
  • 50 gram bloem
  • 4 eetlepels cognac
  • 1 1/2 dl slagroom
  • zout en witte peper
  • gladde peterselie voor garnering

    Bereiding :

    Pel de garnalen en bewaar de koppen en
    schalen voor de bouillon
    Laat de gepelde garnalen afkoelen
    Verhit de olie, voeg de koppen en schalen
    toe en bak ze al roerend op hoog vuur
    tot ze bruin worden
    Draai het vuur lager en voeg de groenten toe
    Frituur het 5 minuten tot de uien zacht zijn



    Voeg het water, citroensap, tomatenpuree
    en bouquet garni toe
    Breng het geheel aan de kook
    dek de pan af en laat het
    25 minuten pruttelen
    Haal de bisque door een zeef



    Smelt de boter op matig vuur
    Roer de bloem erdoor en bak het
    al roerend licht goudbruin
    Voeg de cognac toe en roer geleidelijk
    de helft van de bouillon erdoor
    Roer het glad en voeg de rest toe
    Breng het op smaak met zout en peper
    Draai het vuur lager, dek de pan af
    en laat de soep al roerend
    5 minuten pruttelen



    Giet de soep in een schonee pan
    Voeg de slagroom en citroensap toe
    Roer het grootste gedeelte
    van de garnalen erdoor en verhit
    de soep al roerend
    Verdeel de soep over 8 borden en
    schep in het midden wat garnalen
    Garneer verder met peterselie

    Klassieke Franse uiensoep




    Als u Franse uiensoep langzaam en
    voorzichtig bereidt, karameliseren
    de uien bijna tot een diepe roodbruine kleur
    De soep heeft dan een geweldige smaak
    en is zeer geschikt als een
    winterse avondmaaltijd


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 4 grote uien
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels boter
  • 9 dl rundvleesbouillon
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 50 gram geraspte cheddar
    zout en zwarte peper

    Bereiding :

    Pel de uien, snijd ze in vieren en hak ze
    in stukken van 1/2 cm
    Verhit de olie en boter in een middelgrote
    pan met stevige bodem
    zodat de uien een dikke laag vormen



    Fruit de uien enkele minuten onder
    regelmatig roeren
    Draai het vuur laag en laat ze
    60 minuten sudderen



    Voeg de bouillon, zout en peper toe
    zodra de uien mooi roodbruin zijn
    Laat het geheel deels afgedekt
    nog 30 minuten sudderen
    Voeg eventueel nog wat kruiden toe



    Verwarm de grill voor en rooster het stokbrood
    Verdeel de soep over 4 ovenvaste borden
    en leg in elk een stuk stokbrood
    Bestrooi de soep met de kaas en
    grill hem een paar minuten tot
    de kaas gesmolten is





  • Vis en zeevruchten

    Gerookte zalm met zalm-citroenpate




    Een heel bijzondere manier van presenteren
    is de pate in extra gerookte zalm
    wikkelen in ramequinbakjes


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 350 gram dungesneden gerookte zalm
  • 1 1/2 dl slagroom
  • sap van 1 citroen
  • geraspte schil van 1 citroen
  • zout en zwarte peper
  • toast om te serveren

    Bereiding :



    Bedek 4 kleine ramequinbakjes met plastic-folie
    en verdeel er 115 gram zalm over
    Doe het in reepjes die lang genoeg zijn
    om over de randen te vouwen



    Mix de rest van de zalm, kruiden, slagroom
    citroenschil en citroensap in de keukenmachine



    Vul de ramequinbakjes met de zalmpate
    en vouw de reepjes zalm erover heen
    Dek de pate af en zet ze
    30 minuten in de ijskast
    Neem hem uit de bakjes en
    serveer hem met de toast

    Zeeduivelpakketjes




    Deze bijzondere kleine vispakketjes met verse
    tomatendressing vormen
    een vederlicht voorgerecht


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 175 gram bloem
  • 2 eieren
  • 115 gram ontvelde zeeduivelsfilets in blokjes
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 3 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 2 eetlepels kookroom
  • zout en zwarte peper

    Voor de tomatendressing :

  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels vers citroensap

    Bereiding :

    Ontdoe de chilipeper van zaadjes
    en snijd hem in reepjes
    Mix de bloem, eieren en snufje zout in
    de keukenmachine tot een zacht deeg
    Kneed het 3 minuten en wikkel het in folie
    Leg het deeg 20 minuten in de ijskast
    Snijd de visfilets in blokjes
    Hak de blokjes vis, citroenschil, knoflook
    chili en peterselie fijn in de keukenmachine
    Voeg de room met zout en peper toe en
    mix alles tot een zeer dikke puree



    Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes
    Meng voor de dressin de blokjes tomaat
    olijfolie en citroensap in een kom
    Voeg zout naar smaak toe
    Zet de kom afgedekt in de ijskast



    Rol het deeg uit op een licht met bloem
    bestoven werkvlak en snijd er
    32 rondjes van 4 cm doorsnede uit
    Verdeel de vulling over de helft van
    de rondjes en bedek ze met de andere rondjes
    Druk de deegranden tegen elkaar en laat
    daarbij zo min mogelijk lucht door
    Breng een grote pan met water aan de kook
    en pocheer de pakketjes in porties 3 minuten
    tot ze naar boven komen
    Laat ze uitlekken
    en verdeel ze over 4 borden
    Besprenkel ze met de tomatendressing
    en serveer ze direct

    Thaise viscakejes




    Met deze kleine viscakejes met rijke chili- en

    citroensmaak begint u een maaltijd op
    een fantastische manier


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 450 gram kabeljauw
  • 3 gehakte lente-uitjes
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 1 groene peper
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels aardnotenolie
  • zout

    Voor garnering :

  • knapperige blaadjes sla
  • snippers lente-ui
  • plakjes rode chilipeper
  • takjes koriander
  • schijfjes citroen

    Bereiding :



    Ontdoe de chilipeper van zaadjes en hak ze fijn
    Snijd de vis in blokjes en doe ze
    in de keukenmachine
    Voeg de lente-ui, koriander, currypasta
    chilipeper, citroenschil en sap toe
    Breng het geheel op smaak met zout
    en hak het fijn



    Bedek uw handen licht met bloem
    verdeel het mengsel in 16 sukken en
    vorm van elk stuk een cakeje
    van 4 cm doorsnede
    Leg de viscakejes op een bord
    bedek ze met plastic-folie en
    laat ze 2 uur in de ijskast opstijven



    Verhit de wok op hoof vuur
    voeg de olie toe en verdeel hem goed
    Frituur de cakejes in gedeelten
    in 8 minuten mooi bruin
    keer ze af en toe om
    Laat de cakejes uitlekken op keukenpapier
    en houd ze warm terwijl u de rest bakt
    Verdeel de sla, lente-ui, chilipeper
    koriander, en schijfjes citroen
    over 4 borden en leg de cakejes erop

    Spiesen van gamba's met walnotenpesto




    Een bijzonder voorgerecht dat u kunt
    voorbereiden en in de ijskast bewaren
    tot de verdere bereiding


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 15 grote ongepelde gamba's
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels gehakte gladde peterselie
  • 4 eetlepels vers gehakte basilicum
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 3 eetlepels geraspte Parmenzaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • zout en zwarte peper

    Bereiding :



    Pel de gamba's, verwijder de koppen
    maar laat de staarten zitten
    Verwijder de adres en leg ze in een grote kom

    Maak de pesto :

    Doe de walnoten, peterselie, basilicum, kaas
    knoflook en olien in de keukenmachine
    en hak ze goed fijn
    Breng het op smaak met zout en peper



    Voeg de helft van de pesto toe aan
    de gamba's in de kom
    schud het geheel zodat alles grondig
    is gemengd en dek de kom af
    Zet de kom 1 uur in de ijskast



    Rijg de gamba's aan spiesen en
    maak er twee inkepingen in
    Gril de spiesen 4 minuten in de hete grill
    en draai ze een keer om
    Serveer de spiesen met de rest
    van de walnotenpesto

    Oesters Rockefeller




    Een luxe voorafje dat aantoont dat deze
    schelpvissen, die traditioneel rauw
    worden gegeten, gekookt net zo
    verrukkelijk smaken


    Voor 6 personen

    Ingredienten :

  • 450 gram blaadjes spinazie
  • 40 gram gehakte lente-uitjes
  • 50 gram gehakte selderie
  • 25 gram vers gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikjes uitgelekte ansjovis
  • 50 gram boter
  • 25 gram droog broodkruim
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 2 eetlepels pernod likeur
  • 1/2 theelepel zout
  • hete pepersaus
  • 36 oesters in de schelp
  • dunne reepjes citroenschil voor garnering



    Was de spinazie grondig en laat ze uitlekken
    Leg de spinazie in een grote pan
    Dek de pan af en kook de spinazie
    een paar minuten op laag vuur
    tot ze een beetje slap worden
    Neem de pan van het vuur
    Laat de spinazie iets afkoelen
    en knijp ze goed uit



    Stop de spinazie, lente-uitjes, selderie
    peterselie, knoflook en ansjovis
    in de keukenmachine en hak ze fijn
    Verhit de boter in een braadpan
    Voeg het spinaziemengsel, brooddkruim
    worcestersaus, likeur, zout en
    hete pepersaus naar smaak toe
    Bak het geheel 2 minuten
    Laat het afkoelen tot gebruik
    Verhit de oven op 230 graden
    Bedek de bakplaat met gekreukt folie
    Open de oesters en verwijder
    de bovenste schelp
    Leg de schelpen zij aan zij op de folie
    zo blijven ze rechtop liggen
    Verdeel het spinaziemengsel over
    de oesters en strijk het glad
    Bak de oesters in 20 minuten kokend heet
    Verdeel de oesters over 6 borden
    en garneer met dunne reepjes citroen
    Serveer het gerecht direct

    Gesorteerde tempura




    Tempura is een verfijnde schotel van
    pikante beignets in luchtig beslag


    Voor 6 personen

    Ingredienten :

  • 115 gram geraspte witte radijs
  • 115 gram ongeschilde zoete aardappels
  • 75 gram wortels
  • 4 shii-takes zonder steeltjes
  • 50 gram sperziebonen
  • 1 rode peper
  • 1/2 intvis zonder tentakels
  • 8 gamba's
  • Olie om te frituren
  • bloem om te paaneren

    Voor de tempura-dipsaus :

  • 2 dl water
  • 3 eetlepels zoete rijstwijn
  • 10 gram bonitovlokken (gedroogde vis)
  • 3 eetlepels sojasaus

    Voor het tempura-deeg :

  • 1/2 geklopt ei
  • 6 eetlepels ijswater
  • 75 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 ijsklontjes

    Bereiding :

    Snijd de aardappels in schijfjes en
    week ze 5 minuten in koud water
    Snijd de wortels in dunne reepjes
    Haal de sperziebonen af
    Ontdoe de rode peper van zaadjes en
    snijd ze in repen van 2 cm dik
    Snijd de inktvis in repen van 3 cm dik
    Verwijder de kop van de gamba's
    maar laat de staart eraan zitten

    Maak eerst de dipsaus :

    Breng het water, rijstwijn, bonitovlokken
    en sijasaus aan de kook
    Laat het mengsel afkoelen en uitlekken
    Verdeel ze over afzonderlijke kommen

    Haal de witte radijs door een zeef
    en laat het uitlekken

    Maak het beslag zodra de groenten en vis
    klaar zijn voor gebruik

    Leg het ei in een kom en voeg het water
    de bloem en bakpoeder toe
    Roer het geheel 3 keer
    er mogen wat klontjes in zitten
    Voeg de ijsklontjes toe

    Verhit de olie tot 185 graden
    Bestuif de gamba's licht met bloem
    doop ze kort in het beslag
    door ze vast te pakken bij de staart
    Leg ze voorzichtig in de hete olie
    Frituur alle gamba's en stukjes
    inktvis op deze manier
    Laat ze uitlekken en
    verlaag de olietemperatuur naar 170 graden



    Doop de voorbereide groenten in het beslag
    en frituur ze op dezelfde manier
    Frituur de wortels en bonen
    in kleine porties
    Doop alleen de onderkant van
    de champignons in het beslag
    Laat ze goed uitlekken
    Leg de tempura op afzonderlijke borden
    en serveer direct met een kom dipsaus





  • Kip en vlees
    Pate van kip en pistachenoten




    Voor deze vereenvoudigste versie van een
    klassieke Franse charcuterie kunt u
    een hele kip of stukken gebruiken
    Het is een veelzijdig gerecht dat
    geschikt is als onderdeel van een
    elegante picknick of koud een buffet


    Voor 12 personen

    Ingredienten :

  • 900 gram kippenvlees zonder botten
  • 1 kippenborst zonder vel of botten a 175 gram
  • 25 gram vers witbroodkruim
  • 1,2 dl slagroom
  • eiwit van 1 ei
  • 4 gehakte lente-uitjes
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 75 gram gekookte ham
  • 50 gram pistachenoten zonder dop
  • 3 eetlepels vers gehakte dragon
  • snufje vers geraspte nootmuskaat
  • 3/4 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel zwarte peper
  • Groene sla voor garnering

  • Bereiding :

    Snijd de ham in blokjes van 1 cm
    Verwijder het vet, de pezen en bindweefsel
    van het kippenvlees en snijd het
    in blokjes van 5 cm
    Leg ze in de keukenmachine met metalen
    lemmet en mix het in 3 minuten tot puree
    Verwarm de oven voor op 180 graden
    Snijd de kippenborstfilet
    in blokjes van 1 cm dik



    Week het broodkruim in de slagroom
    in een grote kom
    Voeg de gepureerde kip, kipblokjes
    en alle overige pate-ingredienten toe
    Meng het geheel grondig met de handen
    Rol een stuk extra grote sterke folie
    van 45 cm uit op het werkblad en bestrijk
    het licht met olie om in het midden een
    vierkant van 30 cm doorsnede te verkrijgen
    Schep het mengsel hierop voor een blokvorm
    van 30 cm lang en 9 cm dik
    over de breedte van het folie
    Trek de lange zijden van de folie
    naar elkaar toe en vouw ze
    over het mengsel dicht
    Draai de uiteinden van de folie en
    zet ze vast met een stuk touw
    Leg het pakketje in een bakschaal
    en bak het 1 1/2 uur
    Laat het in de schaala afkoelen
    enzet het in de ijskast
    Verwijder de folie
    Serveer de pate in plakken met groene sla

    Kiprollades




    Deze kiprolletjes serveert u warm
    met bieslooksaus
    of koud in plakjes


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 4 kippendijen zonder vel of botten
  • 115 gram gehakte diepvriesspinazie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • snufje vers geraspte nootmuskaat
  • 25 gram vers witbroodkruim
  • 4 plakken doorregen bacon zonder zwoerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 dl witte wijn
  • 2 theelepels maisbloem
  • 2 eetlepels kookroom
  • 1 eetlepel vers geknipte bieslook
  • zout en zwarte peper
  • blaadjes sla voor garnering

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 180 graden
    Leg de kippendijen tussen plastic-folie
    en rol ze plat met de deegroller
    Doe de spinazie en boter in een pan
    verhit ze langzaam tot de spinazie
    is ontdooid, draai het vuur hoog
    en kook de spinazie onder af en toe
    roeren kort, tot alle vloeistof eruit is
    Voeg de pijnboompitten, nootmuskaat
    brroodkruim, zout en peper toe



    Verdeel de vulling over de kipstukken
    en rol ze keurig op
    Bind een plak bacon om elk kipstuk
    en zet het vast met touw



    Verhit de olie in een grote braadpan en
    bak de kiprollades bruin
    Laat ze uitlekken en leg ze in
    een ondiepe ovenvaste schaal
    Schenk de wijn erover en dek hem af
    Bak het gerecht in 20 minuten zacht
    Verdeel de kiprolletjes over 4 borden
    en verwijder het touw
    Schenk het kookvocht in een schone pan



    Roer het maismeel met wat water tot een
    gladde pasta en voeg het mengsel
    met de room toe aan het kookvocht in de pan
    Breng het mengsel onder voortdurend
    roeren aan de kook om in te dikken
    Voeg de kruiden en verse bieslook toe
    Schenk de saus rond de rollades
    en serveer direct met blaadjes sla

    Dolmades




    Deze smaakvolle pakketjes van wijnbladen worden
    traditioneel geserveerd als onderdeel
    van een Griekse messe


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 8 wijnbladeren
  • salade van groene en rode peper

  • Voor de vulling :

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 115 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 gehakte ui
  • 1 eetlepel vers gehakte koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en zwarte peper

    Voor de tomatensaus :

  • 1 1/2 dl passata
  • 1 1/2 dl rundvleesbouillon
  • 2 theelepels poedersuiker

    Bereiding :



    Verhit voor de vulling de olie in een pan
    Voeg het gehakt, pijnboompitten en ui toe
    Bak het geheel 5 minuten tot het
    gehakt bruin en dichtgeschroeid is



    Roer de koriande, komijn en tomatenpuree erdoor
    Bak het geheel nog 3 minuten
    en voeg zout en peper toe



    Leg de wijnbladen met de glanzende kant
    naar boven op een werkblad
    Leg een beetje vulling in het midden
    van elk blad en vouw de kant met de stengel
    over de vulling
    Rol het pakketje op tot aan het einde
    van het blad en leg het in een licht
    met olie ingevette vuurvaste kasserol
    met de naad naar beneden
    Doe het zelfde met de andere bladen

    Meng voor de saus de pasata, bouillon en suiker
    en schenk het mengsel over de wijnbladen
    Dek de kasserol af en bak de pakketjes
    4 minuten op matig vuur
    Draai het vuur laag en bak
    ze nog eens 30 minuten
    Serveer de pakketjes met de salade
    van groeene en rode pepers

    Carpaccio met ruccola




    Dit is een verfijnde Italiaanse schotel
    van rauw rundvlees gemarineerd
    in citroensap en olijfolie
    Het gerecht wordt volgens traditie
    geserveerd met stukjes verse
    Parmenzaanse kaas
    Gebruik vers kwaliteitsvlees


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 citroen
  • 3 1/2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 bosjes rucola
  • 4 zeer dunne plakjes rundvlees
  • 115 gram Parmenzaanse kaas
  • zout en zwarte peper

    Bereiding :

    Snijd het teentje knoflook doormidden en
    wrijf een kleine kom met de snijzijde in
    Knijp de citroenen boven de kom uit
    Roer de olijfolie erdoor en
    kruid het geheel naar smaak
    Laat het minstens 15 minuten staan



    Was de rucola voorzichtig
    Verwijder de dikke stengels
    Knijp de sla uit en dep ze droog
    Verdeel de rucola in een mooie cirkelvorm
    langs de rand van 4 grote borden



    Leg de plakken rundvlees in het midden van
    de cirkel met sla en schenk
    de dressing er gelijkmatig over
    Schaaf de kaas dun en verdeel het
    in cirkelvorm over het vlees
    Serveer de capaccio direct

    Taartjes van vlees en kaas




    Deze verrukkelijke taartjes zijn afgemaakt
    met tijm en prei em overgoten met
    een pittige kaassaus
    die de tong zal strelen


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 225 gram kruimeldeeg

    Voor garnering :

  • verse peterselie
  • schijfjes tomaat

    Voor de vulling :

  • 1 1/2 theelepel olie
  • 115 gram gehakt
  • 1 1/2 theelepel vers gehakte tijm
  • 1 kleine stengel prei in ringen
  • zout en zwarte peper

    Voor de kaassaus :

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,2 dl melk
  • 25 gram geraspte belegen cheddar
  • 1/2 theelepel mosterd

    Bereiding :



    Verwarm de oven voor op 190 graden
    Rol het deeg uit en druk er
    4 taartvormpjes van 7 1/2 cm doorsnede in
    Bak het deeg 15 minuten zonder vulling



    Verhit voor de vulling de olie in een
    grote pan en bak het gehakt, tijm
    en prei 10 minuten
    Voeg kruiden naar smaak toe
    en laat het geheel goed uitlekken



    Smelt voor de kaassaus de boter in een pan
    Voeg de bloem toe en bak het 1 minuut
    Roer de melk en kaas erdoor
    Breng het geheel aan de kook
    Voeg de mosterd en kruiden toe



    Schep het gehaktmengsel in de vormpjes
    Schenk de kaassaus erover en
    bak ze 15 minuten in de oven
    Garneer de taartjes met peterselie
    en serveer ze met sla

    Gevulde paprika's




    Gevulde paprika's zijn een smaakvol gerecht
    Om de keurencombinatie nog expressiever
    te maken kunt u ook oranje paprika's gebruiken


    Voor 6 personen

    Ingredienten :

  • 6 rode paprika's
  • 6 gele paprika's
  • 6 groene paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 4 fijngehakte lente-uitjes
  • 250 gram lamsgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram gele spliterwten
  • 75 gram gekookte rijst
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 2 eetlepels vers geknipte bieslook
  • 2 eetlepels vers gehakte munt
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • sap van 2 citroenen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram blokjes tomaat
  • klontje boter
  • zout en zwarte peper
  • yoghurt en naanbrood

    Bereiding :

    Snijd de kapjes van de paprika's
    en leg ze apart
    Verwijder de zaadlijsten en snijd
    de onderkant bij zodat ze staan
    Kook de paprika's 5 minuten in
    gezouten water en laat ze uitlekken
    Was ze onder koud water en zet ze apart
    Verhit de olie in een grote pan en bak de ui
    en lente-ui 5 minuten goudbruin
    Voeg het vlees toe en bak het bruin
    Pers de knoflook erboven uit
    Zet de spliterwten in een kleine onder water
    breng ze aan de kook en laat ze
    15 minuten pruttelen tot ze zacht zijn
    Leet de erwten uitlekken



    Roer de spliterwten, rijst, peterselie, munt
    bieslook, kaneel, tomatenpuree en
    de helft van het citroensap door het gehakt
    Voeg zout en peper naar smaak toe
    Schep de vulling in de paprika en
    zet de kapjes terug op de paprika's
    Doe de blokjes tomaat in een pan
    waarin de paprika's goed passen
    Voeg het overige citroensap en boter toe
    Zet de paprika's in de pan met
    de kapjes naar boven
    Breng ze aan de kook
    dek de pan goed af
    en kook de paprika's in 45 minuten
    zacht op laag vuur
    Serveer de paprika's met de tomatensaus
    de yoghurt en het naanbrood

    Gevulde artisjokken




    De hoeveelheid vulling voor dit gerecht is
    afhankelijk van de grootte van de artisjokken
    Zijn ze klein dan kunt u
    een per persoon serveren
    Neem het liefst de paarsgetinte
    artisjokken die zijn het fijnst van smaak


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 2 artisjokken zonde steel
  • citroensap

    Voor de vulling :

  • 2 eetlepels boter
  • 3 kleine gesneden prei
  • 3 plakjes gesneden bacon
    75 gram mozzarella in blokjes
    40 gram vers witbroodkruim
  • 1 theelepel vers gehakte basilicum
  • zout en zwarte peper
  • verse blaadjes basilicum voor garnering

    Bereiding :

    Leg de artisjokken in een grote pan
    met gezouten water
    Breng ze aan de kook, dek de pan af
    en kook ze 40 minuten tot een onderste blad
    gemakkelijk loskomt als u eraan trekt



    Smelt voor de vulling de boter in een pan
    en bak de prei 4 minuten op laag vuur
    Voeg de stukjes bacon toe
    en bak ze goudbruin
    Neem de pan van het vuur en roer
    de stukjes mozzarella, broodkruim
    basilicum en zout en peper toe



    Laat de artisjokken omgekeerd
    uitlekken en afkoelen
    Snijd ze van boven tot onder doormidden
    verwijder dee binnenste blaadjes en hooi
    Besprenkel de binnenkant royaal met
    citroensap om verkleuring te voorkomen



    Verwarm de grill voor op de middelste stand
    Schep een beetje vulling
    in elke artisjokhelft en leg de helften
    in een laag in een ovenschaal
    Gril de artisjokken 6 minuten tot
    de vulling goudbruin geworden is
    Serveer de gevulde artisjokken met basilicum





  • Vegetarisch

    Asperges met sinaasappelsaus




    Witte asperges worden beschouwd als delicatesse
    maar de meeste hebben met de verfijnde
    smaak van de groene variant
    Witte stelen en lange groene zijn het best
    te schillen, begin net onder de kop


    Voor 6 personen

    Ingredienten :

  • 175 gram ongezouten boter in blokjes
  • 3 eigeel
  • 1 eetlepel koud water
  • 1 eetlepel citroensap
  • geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
  • sap van 1 onbespoten sinaasappel
  • 36 witte aspergestelen
  • zout
  • cayennepeper
  • sliertjes sinaasappelrasp voor garnering

    Bereiding :



    Smelt de blokjes boter in een
    kleine pan op laag vuur
    Roer de boter voortdurend, maar zorg
    ervoor dat hij niet gaat koken
    Schep het bovendrijvende schuim eraf
    en zet de gesmolten boter apart
    tot u het gaat toevoegen aan de saus



    Roer in een hittebestendige kom boven een pan
    met borrelend water het eigeel, water
    citroensap, 1 theelepel sinaasappelsap
    en zout door elkaar tot de saus
    geleidelijk dikker wordt
    Neem de pan van het vuur

    Klop de gesmolten boter er in gedeelten
    door tot de saus dikker wordt
    Roer daarna iets sneller
    zodat er geen klontjes in zitten
    Roer de sinaasappelrasp en 4 eetlepels
    van het sap erdoor
    Breng de saus op smaak met zout en
    catennepeper en houd hem onder
    af en toe roeren warm

    Vul in een diepe pan met een 5 cm dikke
    laag water en breng het op maatig vuur
    aan de kook
    Voeg de asperges toe en breng het aan de kook
    Laat ze 7 minuten koken tot ze zacht zijn
    Leg de asperges voorzichtig in een grote
    vergiet en laat ze uitlekken
    Leg ze op een schone theedoek
    en dep ze goed droog

    Verdeel de asperges over 6 borden
    en schenk er een beetje sinaasappelsaus over
    Bestrooi ze met sinaasappelrasp
    en serveer direct

    Aubergine- en tahinidp




    Dit populairfe recept uit Midden-Oosten
    zou zijn ontdekt door de vrouwen
    uit de harem van een sultan
    om bij hem in het gevlei te komen


    Voor 6 personen

    Ingredienten :

  • 3 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels tahin (sesampasta)
  • sap van 2 citroenen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
    extra paprikapoeder voor garnering
  • zout en zwarte peper
  • verse gehakte peterselie voor garnering

    Om te serveren :

  • rauwkostsalade
  • pitabrood

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 190 graden
    Snijd de aubergines hier en daar in
    leg ze op een grote bakplaat
    en bak ze 40 minuten tot de velletjes scheuren



    Leg de aubergines als ze genoeg zijn afgekoeld
    om vast te houden op een snijplank
    Ontvel ze voorzichtig en
    gooi de velletjes weg



    Snijd de aubergines in stukjes en stop ze
    in de keukenmachine
    Pers de knoflook erboven uit
    en voeg de tahin, citroensap, paprikapoeder
    zout en peper toe em mix het geheel
    tot een gladde pasta
    Schenk er 2 eetlepels water bij als
    de pasta te dik wordt



    Schep de dip in een schaaltje en maak
    een kuiltje in het midden
    Garneer met paprikapoeder
    peterselie, wat druppels olijfolie
    en olijven
    Geef er rauwkostsalade en pitabrood bij

    Gevulde champignons




    Dit is een klassiek paddestoelengerecht
    pikant gekruid met knoflook
    Gebruik reuzenchampignons of
    wilde champignons


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 450 gram reuzenchampignons
  • boter om in te vetten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 3 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 50 gram vers witbroodkruim
  • zout en zwarte peper
  • takje gadde peterselie voor garnering

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 180 graden
    Snijd de steeltjes van de champignons
    en bewaar ze voor de vulling



    Leg de champignons omgekeerd op een met boter
    ingevette ondiepe ovenschaal
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan
    en bak de knoflook op laag vuur



    Hak de champignonsteeltjes fijn en meng ze met
    de peterselie en broodkruim
    Voeg de knoflook, zout en peper
    en 1 eetlepel olijfolie toe
    Schep met een theelepel
    wat vulling op elke champignon



    Voeg de rest van de olie toe en bedek
    de champignons met beboterd bakpapier
    Bak de champignons 20 minuten
    in de hete oven
    Haal het papier er de laatste 5 minuten af
    Garneer met de peterselie en serveer direct

    Dubbelgebakken geitenkaas-souffles




    Een perfect trucje is de kleine gebakken
    souffles opnieuw verwarmen, zodat ze
    uit hun ramequinbakjes "groeien"
    Lekker knapperig


    Voor 6 personen

    Ingredienten :

  • 2 eetlepels boter
  • 25 gram bloem
  • 3 dl warme melk
  • snufje cayennepeper
  • paar druppels citroensap
  • 115 gram halfharde verkruimelde geitenkaas
  • 2 gesplitste eieren
  • gesmolten boter om in te vetten
  • 25 gram gedroogd broodkruim
  • 25 gram gemalen hazelnoten
  • 2 eiwitten
  • zout en zwarte peper
  • salade om te serveren

    Bereiding :

    Smelt de boter in een kleine pan en
    roer de bloem erdoor
    Kook het mengsel al roerend 1 minuut
    voeg geleidelijk de warme melk toe
    en roer tot een dikke witte saus vormt
    Laat de saus 1 minuut pruttelen en breng
    hem dan op smaak met cayennepeper
    citroensap, zout en peper
    Neem de pan van het vuur en roer
    de geitenkaas erdoor tot die smelt
    Laat de saus wat afkoelen
    Klop dan het eigeel erdoor



    Meng het broodkruim en de noten
    Beboter de binnenkant van
    6 ramequinbakjes en paneer ze met
    het broodkruim-notenmengsel
    Schud het teveel eraf
    Verwarm de oven voor op 190 graden



    Sla de 4 eiwitten stijf en klop ze met een
    achtbeweging voorzichtig door de vulling
    Schep de vulling in de ramaquinbakjes

    Leg de souffles in een braadslee die u voor
    de helft hebt gevuld metgekookt water
    Bak de souffles 15 minuten tot ze
    gerezen en goudbruin zijn geworden
    U kunt de souffles natuurlijk
    ook nu al serveren
    Laat ze anders afkoelen

    Verhit de oven weer voor op 190 graden
    Steek een mes aan de zijkanten van
    de ramequinbakjes en wip de souffles eruit
    Leg ze op een bakplaat en bak
    ze nog eens 12 minuten in de oven
    Serveer ze dan heet met de salade

    Suikermaisblini's met dilleroom




    Een ongewoon voorgerecht om van
    te watertanden
    Deze blini's kunt u het best 2 uur
    van tevoren bereiden
    hoewel het beslag langer goed blijft


    Voor 8 personen

    Ingredienten :

  • 75 gram bloem
  • 75 gram volkorenbloem
  • 2 1/2 dl karnemelk
  • 4 kleine geklutste eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • snuf natriumcarbonaat
  • 1 eetlepel heet water
  • 200 gram uitgelekte maiskorrels uit blik
  • olie om in te vetten

    Voor de dilleroom :

  • 200 gram creme fraiche
  • 2 eetlepels vers gehakte dille
  • 2 eetlepels vers geknipte bieslook
  • zout en zwarte peper

    Voor garnering :

  • plakjes radijs
  • takjes dille

    Bereiding :

    Meng de twee soorten bloem em de karnemelk
    tot een glad papje
    Dek het af en zet het 8 uur in de ijskast
    Klop de eie ren met het zout
    bakpoeder en de boter
    Meng het natriumcarbonaat
    met het hete water en voeg dit papje samen
    met de maiskorrels toe aan het botermengsel



    Verhit een zware koekenpan
    Vet de pan in met een beetje olie en
    verdeel er hoopjes blini-megsel over
    Het mengsel moet meteen gaan sissen



    Bak de hoopjes tot er kuiltjes verschijnen
    aan de bovenkant en het mengsel gaar lijkt
    Keer de blini's met een paletmes om
    Stapel de blini'ss onder een schone
    theedoek op terwijl u de rest bakt



    Mix voor de dilleroom heel eenvoudig
    de creme fraiche met de dille, bieslook
    zout en peper
    Serveer de blini's met een
    paar lepels dilleroom en
    garneer ze met plakjes radijs en dille

    Terrine van geroosterde paprika's




    Deze terrine is ideaal voor een feestelijk
    diner, want ze smaakt van tevoren
    klaargemaakt het beste
    De salsa kunt u echter pas op de dag
    zelf bereiden
    Serveer met Italiaans brood als ciabatta


    Voor 8 personen

    Ingredienten :

  • 8 paprika's rood - oranje - geel
  • 675 gram mascarpone
  • 3 gesplitste eieren
  • 2 eetlepels grof gehakte peterselie
  • 2 eetlepels grof gehakte basilicum
  • 2 grote tenen grof gehakte knoflook
  • 2 rode paprika's
  • snufje suiker
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels balsamico-azijn
  • zout en zwarte peper
  • takjes basilicum voor garnering



    Rooster de 8 paprika's onder de gril
    ontvel ze en verwijder de zaadjes
    Ontdoe de 2 paprika's van zaadjes en hak ze
    Snijd 7 geroosterde paprika's in
    de lengte in dunne evenlange repen
    Laat de achtste paprika heel
    die is nodig voor de salsa

    Klop de mascarpone met het eigeel, peterselie
    basilicum, de helft van de knoflook
    peper en zout
    Sla in een apart kommetje de eiwitten stijf
    en klop die vervolgens door
    het mascarpone-mengsel



    Verhit de oven voor op 18- graden
    Bekleed de bodem van een licht met olie
    ingevet broodblik met bakpapier
    Verdeel 1/3 van het kaasmengsel over de bodem
    Schik vervolgens de helft van de reepjes
    paprika in een laag op de mascarpone
    Doe dit ror al de kaas en paprika op is

    Dek het blik af met folie en
    zet het in een braadslede
    Giet zo veel water in de braadslede
    dat het blik voor de helft in het water staat
    Bak de terrine 1 uur in de oven
    Laat het brood afkoelen in de braadslede
    haal het eruit en laat het
    een nacht afkoelen

    Bereid de salsa een paar uur voor serveren
    Hak de geroosterde laatste paprika
    in de keukenmachine fijn
    Voeg het overige knoflook, suiker, olie
    en azijn toe
    Bewaar wat basiilicum voor garnering
    en doe de rest in de keukenmachine
    Hak alles goed fijn
    Breng de salsa op smaak met zout en peper
    Laat de salsa afkoelen
    Haal de terrine uit het blik en
    snijd haar in dikke plakken
    Garneer de terrine met basilicum
    en serveer met de salsa

    Roqueforttaartjes met cognac




    Lichte bladerdeegrondjes met daaroverheen
    de onweerstaanbare combinatie
    van cognac en roquefort


    Voor 6 personen

    Ingredienten :

  • 150 gram roquefort
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dun gesneden rode uien
  • 225 gram diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • gekluts ei om te glaceren
  • 3 gehakte walnoten
  • 2 eetlepels vers geknipte bieslook
  • zou en zwarte peper

    Voor de garnering :

  • geknoopte sprietjes bieslook

    Om te serveren :

  • blaadjes sla
  • schijfjes komkommer
  • dunne partjes tomaat

    Bereiding :



    Verkruimel de roquefort boven een kleine kom
    schenk de cognac erover en laat de kaas
    een uur marineren
    Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan
    en bak de uien onder af en toe roeren
    20 minuten op laag vuur
    Neem de pan van het vuur en zet hem opzij

    Verhit de oven voor op 200 graden
    Vet een bakplaat in met olie
    Rol het bladerdeeg uit op een met bloem
    bestoven werkvlak en steek er
    6 rondjes van 10 cm uit
    Leg de rondjes op de bakplaat en prik
    ze in met een vork



    Bedek de randjes van de rondjes met wat
    geklutst ei
    Voeg de walnoten en bieslook toe
    aan de uien en zout en peper
    Verdeel dit rond de rondjes
    maar laat de randjes vrij

    Schep de kaas met cognac op de rondjes
    en bak ze in 15 minuten goudbruin
    Garneer de rondjes met geknoopte bieslook
    op een bedje van sla
    komkommer en tomaat
    Serveer het gerecht warm

    Verrukkelelijke voorafjes
    voorafjes waren verrukkelijk



  • Reacties (22)
    Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties

    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Verrukkelijke voorafjes
    Leuk artikel? Deel het

    Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

    Laatste vragen
    Laatst beantwoorde vragen
    Meest bekeken
    Top
    Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

    Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

    Om verder te gaan naar de website,
    verzoeken wij u om akkoord te geven.

    Gaat u hiermee akkoord?

    Ja, ik accepteer de cookies