Zelf broodjes bakken





Benodigdheden:
ca 15 stuks


* 1000 gram patentbloem
* 60 gram gist
* 20 gram zout
* 120 gram kleinbroodpoeder
* 20 gram melissuiker
* 50 gram melkpoeder
* ? 580 gram water

Bereiding:
Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten.
Verdelen en opbollen met de machine, 2 bolletjes op elkaar leggen en nogmaals opbollen.
Laat de bolletjes even zo`n 15 minuten loskomen (onder kleedje).
Deegbolletjes tot rolletje vormen en in etappes uitrollen tot 40 cm lengte.
Vorm de broodjes tot haantjes (zie foto), zorg ervoor dat de vorm wel compact blijft anders drogen de broodjes te snel uit na het bakken.
Plaats de broodjes direct op een schone, licht ingevette bakplaat.
Strijk de broodjes netjes met eistrijksel en druk er dan een rozijn als oog in (helemaal tot aan de bakplaat erin drukken).
Narijs ca. 60 minuten.
Bak ze goudbruin af.

Benodigdheden:
ca 30 stuks

* 500 gram patentbloem
* 500 gram tarwemeel
* 60 gram gist
* 20 gram zout
* 40 gram kleinbroodverbeteraar
* 40 gram bruinbroodverbeteraar
* 50 gram melkpoeder
* ? 610 gram water

Bereiding:
Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
Geef het deeg een voorrijs van ca. 20 minuten.
Verdelen en opbollen met de machine.
Wil je broodjes decoreren met zaad of tarwevlokken, dan moet je dit doen voordat je ze op de plaat zet. Maak ze dan even vochtig met ei of water.
Zet de broodjes direct op een schone, licht ingevette bakplaat.
Strijk de broodjes netjes met eistrijksel en druk ze met de appelverdeler.
Narijs ca. 60 minuten.
Bak ze mooi bruin af.

Benodigdheden:
ca 30 stuks

* 500 gram patentbloem
* 500 gram tarwemeel
* 60 gram gist
* 20 gram zout
* 40 gram kleinbroodverbeteraar
* 40 gram bruinbroodverbeteraar
* 50 gram melkpoeder
* ? 610 gram water

Bereiding:
Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
Geef het deeg een voorrijs van ca. 20 minuten.
Verdelen en opbollen met de machine.
Laat de bolletjes even zo`n 15 minuten loskomen (onder kleedje).
Deegbolletjes tot puntmodel vormen (13 cm).
Plaats de broodjes direct, met de sluiting onder, op een schone, licht ingevette bakplaat.
Strijk de broodjes netjes met eistrijksel.
Narijs ca. 60 minuten.
Bak ze mooi bruin af.

Benodigdheden:
ca 30 stuks


* 1000 gram patentbloem
* 60 gram gist
* 20 gram zout
* 80 gram kleinbroodverbeteraar
* 10 gram melissuiker
* 50 gram melkpoeder
* ? 560 gram water

Bereiding:
Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en stevig deeg.
Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten.
Verdelen en opbollen met de machine.
Laat de bolletjes even loskomen (onder kleedje).
Rol de deegbolletjes in etappes uit tot strengels van 40 cm.
Vorm het gewenste model.



Plaats de broodjes direct op een schone, licht ingevette bakplaat.
Strijk de broodjes netjes met eistrijksel.
Narijs ca. 60 minuten.
Bak ze goudbruin af.

Benodigdheden:
ca 30 stuks


* 500 gram patentbloem
* 500 gram Vitason maismix
* 75 gram gist
* ? 580 gram water

Bereiding:
Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten.
Verdelen en opbollen met de machine.
Maak de bovenzijde vochtig met een beetje water en druk ze op kop in de maisgries.
Plaats de broodjes direct, met de sluiting onder, op een schone en licht ingevette bakplaat.
Voor een motief drukken met een zgn "molensteker".
Narijs ca. 60 minuten.
Bak ze goudbruin af.

Benodigdheden:
ca 30 stuks

* 1000 gram patentbloem
* 60 gram gist
* 20 gram zout
* 80 gram kleinbroodverbeteraar
* 10 gram melissuiker
* 50 gram melkpoeder
* ? 560 gram water

Bereiding:
Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en stevig deeg.
Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten.
Verdelen en opbollen met de machine.
Laat de bolletjes even loskomen (onder kleedje).
Rol de deegbolletjes in etappes uit tot strengels van 40 cm.
Rol de broodjes losjes op en druk het uiteinde onder het broodjes zodat het vast kan bakken.
Strijk de broodjes netjes met eistrijksel en druk ze in de rijstemeel.
Plaats de broodjes direct op een schone, licht ingevette bakplaat.
Narijs ca. 60 minuten.
Bak ze goudbruin af.

Benodigdheden:
ca 30 stuks

* 1000 gram patentbloem
* 60 gram gist
* 20 gram zout
* 80 gram kleinbroodverbeteraar
* 10 gram melissuiker
* 50 gram melkpoeder
* ? 580 gram water

Bereiding:
Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten.
Verdelen en opbollen met de machine.
Laat de bolletjes even zo`n 15 minuten loskomen (onder kleedje).
Deegbolletjes tot puntmodel vormen (13 cm)
Plaats de broodjes direct, met de sluiting onder, op een schone, licht ingevette bakplaat.
Strijk de broodjes netjes met eistrijksel.
Maak met een dun, scherp mesje vier schuine sneetjes in het broodje. (niet te diep)
Narijs ca. 60 minuten.
Bak ze goudbruin af.

Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Zelf broodjes bakken
Zelf broodjes bakken
Zelf broodjes bakken
Zelf broodjes bakken
Zelf broodjes bakken
Zelf broodjes bakken
Zelf broodjes bakken
Zelf broodjes bakken
Zelf broodjes bakken
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies