Budgetkoken.

Gezonde 4-persoonsmaaltijden voor 9 euro.

Gezonde 4-persoonsmaaltijden voor 9 euro.

Auteur : Ad Janssen
Uitgegeven door : Tirion
ISBN : 90-4390-634-4

In Budgetkoken bereidt chef-kok Ad Janssen gezonde hoofdmaaltijden voor vier personen voor maar 9 euro. De recepten zijn snel klaar, eenvoudig te bereiden, lekker en natuurlijk goedkoop.

Het kookboekje bevat een honderdtal recepten met een enorme variatie: vis, vlees, gevogelte, rijst, pasta, vegetarisch en ook maaltijdsoepen en salades. Naast de vele recepten geeft de auteur ook tips om voordelig in te kopen en slim producten te bewaren.

De uitgave is sober met een minimum aan foto?s. De bereidingswijze is echter duidelijk en overzichtelijk beschreven in voldoende stappen zodat iedereen deze gerechten succesvol klaar kan maken. Bij elke maaltijd is voldoende rekening gehouden met een evenwichtige voeding, voldoende vezels, vitamines en mineralen. Ook vele verschillende smaken komen aan bod zoals gember, okra, chilipepers, chorizo en parmezaanse kaas. Bovendien vindt u in het boekje niet alleen gerechten met goedkopere ingredienten zoals kool en gehakt, maar ook lekkere recepten voor asperges, rosbief en gerookte zalm. De grote besparingstruc volgens de auteur is seizoensproducten kopen en zo veel mogelijk zelf bereiden zoals pesto, tzatziki en dressings.

Budgetkoken is een budgetvriendelijk kookboekje dat bewijst dat iedereen voor weinig geld op korte tijd een gezonde en gevarieerde maaltijd kan koken.

een voorproefje

Roerbakgerecht van spinazie en gehakt met pesto

Ingredienten voor 4 personen

300 g gehakt (rundergehakt)
200 g spinazie
50 g pinda's
100 g blauwschimmelkaas
1 paprika (rood)
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 bosje basilicum
50 g pijnboompitten
50 g Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
10 cl olijfolie (extra vierge)
zout
peper

Maak pesto door de basilicum, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de knoflook, de olijfolie en peper en zout in de keukenmachine of met behulp van een staafmixer te mengen. Maak de paprika schoon, verwijder de draden van de bleekselderij en snijd beide in blokjes. Pel en snipper de ui en was de spinazie.

Bak het gehakt rul in een anti-aanbakpan en voeg de paprika- en bleekselderijblokjes toe. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de pesto, peper en zout. Voeg op het laatste moment de blauwschimmelkaas en de ongezouten pindanoten toe.

Serveer met volkorenpasta of zilvervliesrijst

Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Budgetkoken.
Budgetkoken.
Budgetkoken.
Leuk artikel? Deel het

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
KeukenCluppie

KeukenCluppie

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies