Kruiden hoe gebruik je ze

Kruiden hoe gebruik je ze


Van A tot Z



Kruiden van A tot Z


Kruiden hoe gebruik je ze


Van A tot Z


Anijs
verse blaadjes in salades en bij gekookte groenten,
bij schaal- en schelpdieren,
anijszaadjes in koekjes en appeltaart


Basilicum
pesto, tomatengerechten, eieren,
paddestoelen, groene salades, pasta


Het geurige bazielkruid kunt u voor allerlei gerechten gebruiken.
Het kruid is vooral bekend om de uitstekende
combinatie die het vormt met tomaten,
maar het smaakt ook heel goed bij
aubergines, courgettes, pompoen en spinazie.
Veel soepen krijgen een heerlijke smaak
als u er tegen het eind van de kooktijd
fijngehakte basilicum aan toevoegt.
Basilicum in pastagerechten en groene salades.

Bergamot
jonge blaadjes in salades en bij varkensvlees


Bieslook
omeletten, salades, soepen, mayonaise, roomkaas


Fijngehakte bieslook is geknipt voor salades,
eiergerechten, roomkaass en sauzen.
Ook als garnering is bieslook heel geschikt.

Bonenkruid
sauzen, drankjes, pompoen
groenten als doperwten en boontjes


Citroengras
curry's, salades, Thaise gerechten


Citroenmelisse
zomerdrankjes, salades, varkensvlees,
lamsvlees, gevulde kip


Dille
blaadjes en zaad in azijn, tafelzuur, soepen
salades, witte sauzen, eiergerechten
zeevis, schaal- en schelpdieren, kaas


Dille heeft een pittige aroma.
Kan als vervanging van peterselie, munt,
basilicum of dragon dienen.
Dit kruid past heel goed bij
gegrild rundvlees, lams- en kalfsvlees of kip.
Is ook lekker door de jus te mengen
en over gestoofde groenten of vis te strooien.
Fijngehakte dille geeft een
omelet of salade iets aparts.

Dillewater
De geneeskracht van dille schuilt in de zaadjes,
die rijk zijn aan olien met
kalmerende eigenschappen.
Dille bevordert de spijsvertering
en is goed voor de maag.
Dille in de moestuin schijnt de groei
van sla-, kool- en komkommerplanten te bevorderen.

Dragon
kip, vis, groenten


Dragon is onmisbaar voor de bereiding
van hollandaise- en bearnaisesaus
en kan ook verwerkt worden in soepen,
visschotels en salades.
Dragon is gewild om zijn speciale aroma,
dat aan anijs doet denken.
De blaadjes zijn lang en smal.

Als geneeskrachtig kruid werd het gebruikt
voor giftige steken en beten.

Engelwortel
gekonfijt in taarten, koek, marmelades


Gember
curry's, tafelzuur, chutney's, groenten,
cakes, taarten, koekjes, Chinese gerechten


Hysop
konijn, lamsvlees, salades, groenten, drankjes
gestoofde perziken, abrikozen


Karwij
zaadjes in brood, koek, cake, koekjes
bij pasta, kool, pastinaak, rapen,
doperwtjes, gestoofde appels


Kervel
bestanddeel van fines herbes,
traditioneel bij eieren, kip, vis
in salades, soepen, sauzen
speciaal is kervelsoep


Knoflook
stoofgerechten, Italiaanse schotels, omeletten,
lamsvlees, groenten


Knoflook staat in allerlei bereidingswijzen
zijn unieke aroma af en bevordert
daarnaast de spijsvertering.
Rauw wordt knoflook gebruikt in
mayonaise, sladressing en boter.

Toepassing van knoflook
Een salade geeft u een vleugje knoflooksmaak
door een houten slakom in te wrijven
met en teentje knoflook.
Knoflook smaakt ook goed bij
lams-, varkens-, kalfs- en rundvlees,
tomaten, aubergines, Oosterse gerechten en curry's.
Knoflookboter wordt lekkerder als u naast
knoflook wat tuinkruiden door de boter roert.

Kruidenpesticide
Allerlei plagen kunt u bestrijden door
tuinplanten te besproeien met een mengsel
van knoflook en water.

Koriander
zaadjes in curry's, vruchten in het zuur,
verse blaadjes bij vis, bloemkool,
rode biet, selderij


De kantachtige, geveerde blaadjes van de
koriander hebben een heel bijzondere,
doordringende en pittige geur.
Koriander, ook wel Chinese peterselie genoemd,
behoort tot dezelfde familie als
peterselie, kwarwij, dille en venkel.
Voeg fijngehakte koriander (niet te veel) toe
aan kip, ander gevogelte, lamsvlees en groenteschotels.
Koriander smaakt ook goed in Oosterse salades
en bij vruchten als mango's en peren.
De zaadjes worden vaak gebruikt
om olie en azijn te kruiden.
Voor het inleggen van augurken
vermeng de zaadjes met andere specerijen en azijn.
Verwerk de zaadjes ook in vruchtencake,
gemberkoek, koekjes, gebak en brood.
Ovenschotels van peren, appels
en andere steenvruchten krijgen krijgen een
aparte smaak als u er korianderzaadjes
over heen strooit.
Doe ook eens met en klontje boter
wat korianderzaadjes in groenten.

Laurier
bestanddeel van bouquet garni,
in stoofschotels, soepen, marinades, gepocheerde vis,
een enkel blaadje in puddingen

Laurierblaadjes horen thuis is bouquet garni,
het bosje kruiden dat onmisbaar is in de Franse keuken.
Laurierblaadjes kunt u ook gebruiken in
soepen en stoofschotels,
bij gepocheerde of gestoomde vis,
bij vlees en gevogelte,
in marinades en pates.
Een laurierblad op de pudding
voordat deze in de oven gaat.
Het geeft aan een zoet gerechts iets pittigs.

Lavas
soepen, stoofschotels, salades, sauzen


Marjolein
tomaten, Italiaanse gerechten, pastinaak,
aardappelen, vlees, kip, rijst


Marjolein en oregano zijn nauw verwant.
Uiterlijk verschillen ze weinig,
maar ze hebben elk een aparte smaak.
Marjolein is een compacte, rechtopstaande
plant met zachte grijs-groene blaadjes.

Marjolein of oregano
marjolein heeft een zacht, subtiel aroma
waardoor het goed te combineren is
met andere kruiden, terwijl oregano
een scherpe smaak heeft die snel overheerst.

Toepassingen
Marjolein maakt, samen met tijm en salie,
deel uit van traditionele gemengde kruiden.
Het doet het heel goed in mengsels
waarbij de toevoeging van een subtiel
aroma gewenst is.
Het kan ook goed alleen gebruikt worden.
Het past bij gevogelte, vis, eiergerechten,
groentenschotels en sauzen.
Probeer verse of gedroogde blaadjes ook eens
in gefrituurde balletjes of beignets.
Verses marjoleinblaadjes smaken
heerlijk in groene salades.
Voorzichtig van de steeltjes af halen,
dan hoeven ze niet gehakt te worden.

Mierikswortel
schaal- en schelpdieren, gevogelte
varkensvlees, rundvlees


Mierik heeft een scherpe smaak.
Je kunt de wortel en blaadjes gebruiken.
Bij kruidenboter en dressings geeft
de mierikswortel een pittige smaak.
De jonge blaadjes smaken goed in salades.
Mierikswortelsaus serveren bij gebraden, gegrild of gekookt
rund- of varkensvlees, vis en gevogelte.
Mierikswortelsaus met geraspte appel
en gehakte munt erdoor is lekker.
Meng mierikswortel door roomkaas of kwark,
een heerlijke kruidenboter of dipsaus.
Zie onderaan recept mierikswortelsaus.

Munt
lamsvlees, jonge groenten, fruitsalades,
koude zomerdrankjes


Er zijn tegenwoordig allerlei soorten munt
op de markt, met eigen geur en smaak.
Groene munt is een varieteit die gebruikt wordt
voor muntsaus, muntgelei en muntcocktail
(cognac of whisky met suiker, munt en gestampt ijs).
Gehakte, groene munt smaakt heerlijk op
in boter gebakken nieuwe aardappeltjes,
door erwtjes en op tomaat.
Zowel gekoelde als warme erwten- of avocadosoep
krijgt een heerlijke aroma
als er snippers verse munt over worden gestrooid.
Munt past bij sommige eiergerechten
en ook bij lamskarbonades van de bbq.
Iets munt in een fruitsalade is ook lekker
en aan pudding en ijs geeft het een lekker smaakje.
In plakjes gesneden appel of banaan
door fijn gehakte munt rollen en in boter bakken
geeft een heerlijk bijgerecht bij vleesschotels.

Oregano
tomaten, Italiaanse gerechten, pastinaak,
aardappelen, vlees, kip, rijst


Oregano is eigenlijk een wilde vorm van marjolein.
Met zijn scherpe, overheersende smaak,
speelt dit kruid echter
een heel andere rol in de keuken.
Het smaakt prima bij pasta en rijstschotels,
pizza's, moussaka, avocadosaus, tomatengerechten,
gehaktbrood, rissoles, sauzen en vinaigrettes,
en bij aubergine, courgettes en paprika's.
Strooi eens wat oregano op lams- og
varkensvlees voor het grillen.

Peterselie
als bestanddeel van bouquet garni,
in stoofschotels, vleesgerechten,
verse blaadjes bij salades, vis
soepen, groenten, stoofgerechten


Verse of gedroogde peterselie wordt verwerkt
in sauzen, roerei, omeletten, aardappelpuree,
bechamelsaus met geraspte kaas, salades,
soepen, pasta- en groenteschotels
en tal van andere gerechten.
Ook bij vis en gevogelte past peterselie.
Krulpeterselie, gewassen, drooggedept
en knapperig gebakken in boter,
wordt bij vis geserveerd.

Pimpernel
salades, fruit, bowl, zomerdrankjes


Rozemarijn
salades, rund-, lams-, kalfs- en varkensvlees,
konijn, gans, eend en kip


Rozemarijn is een pittig keukenkruid
met een warme, harsachtige geur.
Het bevordert de vertering van stevige,
zetmeelrijke kost.
Het geeft een pikante smaak aan rund-, lams-,
kalfs- en varkensvlees,
konijn, gans, eend en kip.
Het wordt verwerkt in pate
en in sauzen voor bij de pasta.
Strooi eens wat fijngehakte blaadjes
op gekookte groenten met een klontje boter.
Ook bij aubergine smaakt dit kruid goed.
Heel lekker zijn broodjes en meelballetjes
waarin wat rozemarijn is meegebakken.

Bewaren
Rozemarijn is goed in te vriezen of
om er kruidenboter van te maken.
Rozemarijn altijd goed fijnhakken
de blaadjes zijn vrij stug.

Salie
vullingen, vlees, salades, soepen, koude dranken


Salie kan goed worden gecombineerd met tijm en marjolein.
Zowel verse als gedroogde salieblaadjes
bieden een tegenwicht aan machtig voedsel en
bevorderen de spijsvertering.
Salie kunt u, al dan niet met andere kruiden,
gebruiken bij de bereiding van Kalfs- en
varkensvlees, gans, eend of vette vis.
Salie kan ook goed over doperwtjes, bonen,
ui, aubergine en tomaat,
in groentesoep, kaas- en eiergerechten,
en gefrituurde balletjes.
Heel lekker is gehakte salie in roomsaus.

Tijm
als bestanddeel van bouquet garni,
in eenpansgerechten, vleesschotels,
courgette, tomaat


De geur van tijm doet denken aan allerlei heerlijks
uit de oven of aan stevige soepen die trekken.
Tijm hoort thuis in kruidenmelanges
als het bouquet garni, waarin het samen gaat
met peterselie en laurierblad.
Een ander combinatie is tijm met salie en marjolein.
De pittige smaak van tijm is onmisbaar in soepen,
stoofgerechten, gehaktbrood,risolle,
alle soorten vlees, vullingen, hartige taarten,
marinades en pate.
Ook in kruidenbrood en op gekookte groenten
met een klontje boter erdoor smaakt tijm lekker.
Citroentijm is zachter van smaak en past
daarom beter bij vis en kip, worteltjes, mornaysaus,
omeletten en andere gerechten waarin tijm
te zeer zou overheersen.

Venkel
verse blaadjes en zaad in soepen, visgerechten,
kwark, brood, koek


Venkel werd vroeger veel gecombineerd met vis,
maar smaakt ook goed bij andere gerechten.
Zo kunt u fijngehakte venkel over salades
en in boter gestoofde groenten strooien
of door spaghettisaus en gekookte rijst roeren.
Venkelzaadjes zijn, net als dille en karwij,
goed voor de spijsvertering.
Ze smaken naar anijs.

Italiaanse delicatesse
De verdikking aan de voet van dit kruid
in plakken snijden en omscheppen in
een mengsel van olie en azijn.
Bestrooien met verss gemalen zwarte peper.
Een fijne salade voor bij de pasta.

Waterkers
salades, sandwiches, roomkaas


Waterkers is een vaste, tot 45 cm hoge plant
met donkergroene, vlezige blaadjes en witte bloempjes
in het late voorjaar en de zomer.
Dit kruid groeit langs beekjes.
Het bevat veel citamine C, ijzer en jodium.
Waterkers smaakt heerlijk op de boterham,
in de soep en als garnering.
Voor het gebruik goed wassen,
want er kunnen slakken in zitten.

Zuring
salades, soepen, sauzen, groentepuree


Franse zuring groeit, net als spinazie in dichte bosjes.
De brede, vrij lange blaadjes zijn lichtgroen
en hebben een frisse, licht zure smaak.
De wilde Engelse zuring heeft een zure,
scherpe smaak en is ongeschikt als keukenkruid.
Bekend is de toepassing van zuring in soep.
Kook eens wat zuringblaadjes mee in spinazie
om de ietwat gronderige smaak weg te nemen.
Zuringsaus smaakt lekker bij gevogelte,
vis in gelei, gekookte aardappelen,
en als vulling van een omelet.
Overgiet eens mals lamsvlees met zuringsaus.
Snipper wat jonge zuringblaadjes
over een groene salade.
Net als spinazie mag zuring
niet koken in een aluminium steelpannetje.

Enkele kruiden-tips

Geef uw kleren een frisse geur

Om kleding naar frisse buitengeur te laten ruiken,
gebruikt u tijdens het wassen een kruidenzakje.
Knip van een oude schone panty de voet af,
doe er 6 eetlepels van uw favoriete gedroogde
kruiden in en bind er een draadje om.
Doe het zakje voor het spoelen in de was en
stop het daarna tussen de kleren in de droger.
De kruiden zullen met de kleren mee drogen en
later kunt u het zakje tussen de kleren
in de kast leggen.

Een koele bries

Zet op een warme dag een kommetje ijs en
verkruimelde muntblaadjes voor de ventilator.

Zo droogt u kruiden
Om verse kruiden te drogen wanneer er voldoende
voorradig zijn, zijn er 3 manieren.
Hoe sneller de kruiden drogen,
des te geuriger ze blijven.

Drogen in de oven

Takjes kruiden wassen en droog deppen.
Leg ze op een met alu-folie bedekte bakplaat.
Zet de oven op de laagste stand
en laat de kruiden er droog en bros in worden.
De kruiden niet langer drogen dan 12 uur.
De blaadjes afhalen, in schone, droge
doen en luchtdicht afsluiten.

Drogen in de magnetron

Verse blaadjes van de kruiden afhalen
en over vellen keukenpapier strooien.
De droogtijd zal per soort verschillen,
4 minuten in de magnetron op 650 watt
in de hoogste stand (100 %) moet voldoende zijn.

Drogen aan de lucht

Bosjes kruiden opbinden met garen en op een warme,
droge, goed geventileerde plaats hangen.
Laat ze maximaal 2 weken drogen.
Bij vochtig weer kan dit niet.

Pesto

Pesto is een andere manier om geurig
vers basilicum te conserveren.
Pesto is een saus uit het
Middellandse-Zeegebied.
Wrijf basilicumblaadjes fijn met pijnboompitten,
knoflook, olie en parmenzaanse kaas.
Vries pesto in in luchtdicht afgesloten potjes.
Pesto kunt u 7 dagen in de ijskast bewaren,
als het oppervlak bedekt is met en laagje olie,
gebruik dan geen kaas in de pesto.
Na het ontdooien de kaas er door roeren.

Bouquet garni

Bouquet garni is een bosje van diverse kruiden,
die in de soep of stoofschotel wordt gelegd.
De meeste blaadjes zullen opgaan in het
gerecht en na het koken hoeft u alleen
de kale steeltjes en laurierblad te verwijderen.


Recepten met kruiden

Pesto

1 kop grof gehakte verse basilicumblaadjes
2 teentjes knoflook
80 ml olijfolie
30 gram pijnboompitten
50 gram parmenzaanse kaas
50 gram pecorinokaas
snufje zout

Bereiding :

In de vijzel de basilicum, knoflook, 1 eetlepel olie en en paar geroosterde pijnboompitten en zout met de stamper pletten. Blijf pijnboompitten en olie toevoegen, tot het mengsel glad is. De twee soorten kaas toevoegen en goed roeren.


Bouquet garni

1 laurierblad
2 toefjes verse peterselie
1 takje verse tijm
1 takje verse marjolein

Bereiding:

De kruiden plukken, wassen en droogdeppen. Midden op een stukje kaas- of neteldoekk van 12 x 12 cm leggen. De hoeken van het lapje bij elkaar halen. Het bosje kruiden opbinden met een stukje keukengaren dat lang genoeg is om er het bosje mee in de pan te laten zakken. Een stukje garen over de rand laten hangen zodat u het zakje er later kunt uithalen.


Verse mierikswortel

6 eetlepels geraspte mierikswortel
2 theelepels zout
2 eetlepels suiker
3 eetlepels azijn

Bereiding :

Was en schrap de wortels. Hak ze fijn in de keukenmachine. Voeg het zout, suiker en azijn toe. Eventueel nog wat kruiden toevoegen. Je kunt de mierikswortel ook raspen boven een kommetje en er zout, suiker en azijn doorroeren. Spoel kleine potjes om met kokend water en bewaar ze afgesloten in de ijskast. Je kunt het dan maximaal 3 weken bewaren. Verse mierikswortel smaakt voortreffelijk bij rundvlees, vette vis en gegrild vlees. Mierikswortel is ook lekker door roomkaas of kwark te roeren, je hebt dan een heerlijke kruidenboter of dipsaus.


Mierikswortelsaus

3 dl zure room
3 eetlepels geraspte mierikswortel
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding :

Klop de mierikswortel door de room.
Breng het op smaak met zout en peper.


Lasagne met ricotta en basilicum


60 gram boter
2 eetlepels bloem
snufje nootmuskaat
zout en witte peper
5 dl melk
1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
100 gram ricottakaas
50 gram geraspte parmenzaanse kaas
1 eetlepel gehakte verse basilicum extra
200 gram lasagnebladen, klaar voor gebruik

Bereiding :

Verhit de boter in een steelpan. Roer de bloem en nootmuskaat erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit het mengsel op laag vuur 3 minuten. Voeg de melk in gedeelten toe. Laat het op matig vuur alroerend indikken tot een gladde massa. Haal de saus van het vuur en roer er 1 eetlepel basilicum, de ricotta en de helft van de parmenzaanse kaas door. Breng op smaak met zout en peper. Schep een dunne laag van het mengsel in een ingevette ovenschaal. Leg er een laag lasagnebladen op. Strooi er wat parmenzaanse kaas over en extra basilicum. Herhaal dit totde laatste laag de saus en parmenzaanse kaas is. Laat de lasagne in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten gaar worden.


Boeren groentesoep met basilicum


80 gram boter
80 gram bacon
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 prei
1 takje verse rozemarijn
2 tomaten
1 bosje verse asperges
150 gram sperziebonen
2 aardappelen
2 courgettes
2 stengels selderij
1 1/2 liter runderbouillon
zout en peper
200 gram rijst
1 bosje verse basilicum
30 gram geraspte pamenzaanse kaas

Bereiding :

Snipper de ui fijn. Snijd de bacon in kleine stukjes. Snijd de prei in ringen. Hak de rozemarijn en basilicum fijn. Snijd de tomaten, sperziebonen, courgettes, selderij en asperges in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een grote in een grote soeppan. Voeg de bacon, ui, prei en rozemarijn toe en pers de knoflook erboven uit. Fruit tot de bacon knapperig en de uien glazig zijn. Roer de stukjes tomaat er door. Voeg de overige groenten en bouillon erbij. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het geheel sudderen tot de groenten zacht zijn. Voeg de rijst toe. Laat het geheel doorkoken tot de rijst net gaar is. Voeg van het vuur af de basilicum en kaas toe. Laat de soep een paar minuten staan en serveer met nog wat geraspte kaas.


Pate van eenden- en kippenlever met laurier


250 gram eendenlevertjes
250 gram kippenlevertjes
250 gram ongezouten boter
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels marjolein, bieslook en peterselie
2 eetlepels Grand Marnier
2 verse laurierblaadjes
90 gram warme gesmolten boter

Bereiding :

Snipper de ui. Hak de marjolein, bieslook en peterselie fijn. Snijd het vet van de levertjes af. Verhit de 60 gram boter in een koekenpan met zware bodem en fruit daarin op laag vuur de uisnippers 3 minuten tot ze zacht zijn. Pers de knoflook erboven uit, laat ze meebakken en schep ze met een schuimspaan in een kom. Bak in het achtergebleven vet de levertjes even aan, een paar tegelijk. Ze moeten van binnen roze blijven. Pureer de levertjes met de ui en knoflook tot een glad mengsel. Voeg de rest van de boter en kruiden toe en meng het tot een glad mengsel. Roer de Grand Marnier erdoor. Giet het mengsel in een patevorm of schaal. Laat het even staan. Leg twee blaadjes laurier eop en schep de warme, gesmolten boter erover. Laat het in de ijskast opstijven. Serveer de pate met plakken stokbrood.


Romige zalmmousse met bieslook



440 gram roze zalm uit blik
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel witte azijn
1,25 dl magere yoghurt
125 gram magere huttenkase
1 eetlepel geknipte bieslook
1 eetlepel gelatinepoeder
2 1/2 dl heet water
3 eiwitten

Bereiding :

Laat de zalm uitlekken en prak ze fijn. Knip de bieslook fijn. Roer in een grote kom de zalm, citroensap, azijn, yoghurt en huttenkase tot een gladde massa. Roer de bieslook erdoor. Strooi de gelatinapoeder in het hete water en klop het met een vork tot de gelatine is opgelost. Roer een paar lepels van het zalmmengsel door het gelatinemengsel. Giet de rest van het zalmmengsel erin. Klop alles tot het goedgemengd is. Klop de eiwitten stijf en schep het voorzichtig door het zalmmengsel. Giet het zalmmengsel in een licht ingevette visvorm van 750 ml. Laat het een paar uur in de ijskast opstijven. Maak voor het opdienen de randen los met een scherp mes.Dompel de vorm enkele seconden in een kom met warm water en schud voorzichtig tot de zalmmousse loslaat. Leg de vorm op een vochtige gekoelde schaal. Keer de vorm en schaal tegelijk en schud voorzichtig de zalmmousse op de schaal.


Gevulde kipfilet met bieslook



4 grote kipfilets
200 gram boter
1 eierdooier
2 eetlepels vers geknipte bieslook
1 teentje knoflook
60 gram bloem
2 eieren
droog broodkruim
olie om te frituren

Bereiding :

Spoel de kipfilets af, dep ze droog en verwijder de zenen. Leg ze met de vlakke kant op een snijplank en sla ze plat tot 5 mm dikte. Klop een eierdooier los en meng ze met de boter en bieslook. Pers de knoflook erboven uit. Verdeel het mengsel in vieren en maak 8 cm lange "worstjes" van het mengsel. Verpak elk rolletje in cellofaan en laat ze in de diepvries keihard worden. Omwikkel elk rolletje bevroren kruidenboter met een kipfilet en steek ze vast met een cocktailprikker. Rol de pakketjes door de bloem. Druk de pakketjes plat in de handpalm. Klop de andere eierdooier los en haal de kipfilets erdoor. Rol ze dan door het broodkruim. Laat de rolletjes een paar uur in de ijskast opstijven. Bak ze dan in de hete olie goudbruin.















Reacties (27)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Kruiden hoe gebruik je ze
Leuk artikel? Deel het

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies