Kerstdiner

Een Kerstdiner met vrienden is altijd erg gezellig, op deze manier vieren wij onze kerst dit jaar. Practische taakverdeling door het menu te verdelen

Op de eerste kerstdag gaan we de families langs zodat we op de tweede kerstdag tijd hebben met vrienden. Dit jaar zijn we met een groepje van 6 mensen, en dat betekent een meergangendiner! Iedereen wordt geacht om een gerecht voor te bereiden en mee te nemen, op die manier sta ik zelf niet de hele middag in de keuken en kan iedereen laten zien wat hij of zij in zijn mars heeft. Je kunt natuurlijk ook per twee rekenen waarbij men als duo voor een gang en bijbehorend drankje zorgt.Over het menu moeten we nog in discussie, maar het zal vlees, vis en vega worden. En eigenlijk ben ik voor een uitgebreid hapjes/tapa′s buffet. Per gang zullen we dan een andere streek aandoen.

- High tea

- Hollandse (borrel) hapjes

- Mediterraans (tapa′s, mezze)

- OostersVoor de High Tea heb je natuurlijk allemaal smaakjes thee nodig. Serveer losse thee in thee-knijpers of i-persoonsthee in zakjes.

Om te zoeten niet alleen gewone suiker maar ook honing, kandijsuiker, rietsuiker, suikerstaafjes etc.

Echte engelse sandwisches:
Vierkant wit brood zonder korst, besmeren met echte boter, daar komkommerschijfjes op en dan overlangs in driehoekjes snijden.
- Rosbief en mosterd of mierikswortelsaus.
- Gerookte zalm met waterkers.
- Kippeborst plakjes met currymayonnaise en appelschijfjes

Mini croissantjes vers afbakken en serveren met verschilende soorten jam

Brownies en muffins (ook zelf (af)bakken)

Chocolade aardbeien

Als afsluiting een glaasje fruit-champagneDe ouderwetse hapjes:

- Bitterballen van Fryske nagelkaas
- Gevulde eieren
- Roggebrood met haring
- Blokjes kaas met partjes mandarijn
- Boterhamworst met een augurk
- Paarde-rookvlees met monchou
- Kleine tomaatjes gevuld met tonijnsalade

- Kaasplankje
mosterdkaas/ nagelkaas/ komijne kaas/ geitenkaas- schaaltje olijven met blokjes feta
- Artisjokbodems gevuld met geitenkaas en pesto
- Calamares (intvisringen)
- peppadews (zoete rode pepertjes gevuld met geitenkaas)
- stokbrood met verschillende tapenades- balletjes in sateh-saus
- Samosa′s met geitenkaas en zongedroogde tomatentapenade (indiaas)
- falafel
- tzatziki met turks brood
- feta dolmas (gevulde druivenbladeren)Stoofpeertjes
Sperzie boontjes in een jasje van spek

Gepofte aardapels uit de oven
Pommes Duchess

Rollade
Visstoofpotje

Appelcompote

Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatst vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
Party

Party

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies