Zelf ravioli maken

Zelf ravioli maken is eigenlijk een koud kunstje, het kost allen wat tijd. Maar dat is het ook helemaal waard, want zelfgemaakte ravioli smaakt extra lekker.

In 250 gram bloem vier eieren breken en met de vingertoppen wat bloem erdoor mengen. Drie theelepels olie en 1 totb 2 eetlepels water toevoegen. Van binnen naar buiten werkend alle bloem door het vocht laten opnemen. De massa al knedend en vouwend elastisch maken. Het deeg onder een doek 5 minuten laten rusten.De deegbal in plakken van 2 cm dikte snijden. Elke plak op een dun met bloem bestoven werkvlak zo snel mogelijk tot een lange dunne lap van 3 mm dikte uitrollen deze dubbelvouwen en opnieuw uitrollen. Dat gaat het makkelijkst met een lange, gladde deegstok, maar een gewone deegroller kan ook. Of de deegplakken een aantal keren tussen de gladde rollken van de pastamachine halen. De randen recht bijsnijden en ervoor zorgen dat alle lappen even groot zijn.De plaats voor de vulling alvast met een raviolistekertje aangegeven, daarbij rekening houden met de grootte van de vormpjes. Bij gebruik van een radeerwieltje, een tussenafstand van 4 cm aanhouden. Bergjes vulling ter grootte van 1 theelepeltje erop leggen. De tussenruimten eventueel met wat losgeroerd eiwit bestrijken, zodat het deeg beter op elkaar plakt. Een tweede deeglap erop leggen.De randen om het vulsel licht met de vingertoppen of de stompe kant van het uitstekertje op elkaar drukken, zodat het straks een gesloten vormpje is. De ravioli's uitsteken of uitraderen. In het midden kunt u met een kleiner uitsteekvormpje een patroontje licht voordrukken ter versiering van de ravioli. De ravioli's 30 minuten laten rusten. Voor het koken controleren, of de ravioli's goed gesloten zijn en de zonodig nog aandrukken.

Reacties (0)
Leuk artikel? Deel het

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies