Aardappels poffen

Oven of BBQ
Aardappels kun je in de oven of op de bbq lekker poffen in een stukje aluminiumfolie.
Boen de aardappels goed schoon onder stromend water. Breng ze dan (met schil) in een flinke laag koud water met een snufje zout aan de kook. Kook ze 10 minuten. Leg de aardappels vervolgens op velletjes aluminiumfolie, bestrooi ze met zout, besprenkel ze met olie en verpak ze in de aluminiumfolie. Pof de hete aardappels in de voorverwarmde oven (220?C) of op de grill van de bbq gaar. Afhankelijk van de grootte van de aardappel zal dit een half tot een uur duren.
Magnetron
Boen de aardappelen onder stromend water schoon en dep ze droog. Prik de schil hier en daar in met een vork. Leg de aardappelen op een bord en verwarm ze onafgedekt ca. 14 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Leg de aardappelen tussen een schone theedoek en laat ze in nog ca. 10 minuten nagaren.

Tips
Als je de aardappels eerst doorboort met een appelboor garen de aardappels veel sneller. Een opgerold plakje spek erin zorgt voor extra smaak.

De proftruc om te zien of een aardappel, van welke grootte dan ook, gaar is: prik een mes tot in het midden van de aardappel. Komt hij mee naar boven, dan is hij niet gaar. Een gare aardappel blijft liggen.

Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Laatst vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies