Spinazie

Hoe maak ik verse spinazie klaar

Spinazie moet enkele malen in ruim koud water worden gewassen. Laat de groenten even in het water staan zodat eventueel aanwezig zand naar de bodem kan zakken. Zet de groenten op met aanhangend water en kook ze onder regelmatig omleggen in ca 5 min gaar. Laat de spinazie goed uitlekken. Naar wens kan je de spinazie grof hakken of fijnsnijden. Maak op smaak met wat peper en zout. Voor salades kan je de groente wassen en vervolgens droog maken in een sla-centrifuge. Omdat spinazie slinkt tijdens het koken heb je er aanzienlijk meer van nodig dan wanneer je de gronete als salade gebruikt..
Reken voor gekookte spinazie ca 400gr per persoon en voor een salade ca 125 gram

Reacties (0)
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies