Het invriezen van citroenen

Hoe je het beste geschilde plakjes citroen, ongeschilde plakjes citroen, geraspte citroenschil en citroensap in kunt vriezen.
Voor wie het nog niet wist.

Invriezen
Schil de citroenen; let erop dat al het wit verwijderd is. Snijd ze in dunne plakjes en verwijder de pitten. Spreid de plakjes uit in koelkastdozen en bedek ze zet een lichte siroop gemaakt van ruim een ons suiker op een halve liter water. Vlug invriezen tot de plakjes hard zijn geworden. Vervolgens kun je ze bij elkaar in een doos doen.
De citroenplakjes kunnen op deze manier max. een jaar bewaard worden.

Gebruik
Bij kamertemperatuur het benodigde aantal plakjes ontdooien. Te gebruiken als garnering of als smaakmaker.
Invriezen
Was de citroenen goed en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op uitgespreid op een blad of in koelkastdozen en vries ze snel in. Zodra ze hard geworden zijn kun je ze overdoen in diepvrieszakjes. Bewaartermijn is maximaal een jaar.

Gebruik
Direct uit de diepvries als garnering.
Invriezen
Doe de geraspte schilletjes in kleine bakjes of zakjes en vries ze zo in.
Of: vries een theelepel volg geraspte schil met water in de ijsblokjeslade in. Als ze bevroren zijn ze uit de lade nemen en in diepvrieszakjes verpakken.

Gebruik
Direct uit de diepvries aan de gerechten toevoegen.
Invriezen
In ijsblokjesladen schenken en invriezen. Als ze hard zijn ze uit de laden nemen en verpakken in diepvrieszakjes.

Gebruik
Direct uit de diepvries in vloeibare gerechten en dranken.


Anna 020312

Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies