19.126 artikelen

Doordat Smulweb voor de zoveelste keer een zgn "nieuwe" bewerking heeft doorgemaakt door de beheerders van Smulweb is het mij onmogelijk nieuwe tajinerecepten aan deze kookgroep toe te voegen, noch recepten te verwijderen die niet in deze kookgroep thuishoren. Ik hoop dat de beheerders snel iets zullen veranderen aan Smulweb zodat alle functies gewoon weer zullen functioneren. Vriendelijke groet, AMBER   …  Lees verder »

Houd jij ook zo van film èn lekker eten? Vind jij het ook zo heerlijk om je te verlekkeren aan de heerlijkste gerechten in films? Dan kun je met deze films zeker je hart ophalen. Hieronder tref je een overzicht aan van films met watertandend eten in de hoofdrol. Organiseer eens een filmavondje met vriendinnen, en maak er dan bijvoorbeeld een thema filmavond van met behulp van onderstaande menusuggesties! …  Lees verder »

Een nieuwe levensstijl …  Lees verder »

Het tweede nummer van Vork is uit. Vork is een platform over en voor mensen die betrokken zijn bij de voedselketen. …  Lees verder »

Gezond & Blij zonder diëten     Voedings-en gezondheidsspecialist Ay Lin Kho heeft  het boek Gezond & Blij zonder diëten uitgebracht. Met dit boek over voeding en gezondheid kom je iets te weten over voeding, lijf, brein en gezondheid. Geen diëten, maar voedingskennis op een begrijpelijke manier uitgelegd. …  Lees verder »

Dadels zijn van nature erg zoet. Behalve dat de dadel erg lekker is om zo te eten, is deze perfect te verwerken als zoetmiddel. Zo kun je bijvoorbeeld eerst de dadel ontvellen en dan pureren. Gebruik dit mengsel in cakes, taarten of brood! Natuurlijke vruchtensuikers zijn voor het lichaam veel makkelijker om te verteren en te verwerken dan geraffineerde suikers. Deze laatste zijn een belasting voor het lichaam en moet het lichaam eerst weer uitgewerkt worden. Medjoul dadels zijn 100% natuurlijk en bovendien nog erg lekker ook!   …  Lees verder »

Macarons, steak met Béarnaise saus, bouillabaisse, baguettes, salade Niçoise, croissants, tarte tatin...Creme Brulée, paté, plat du mer... Heerlijk gegeten op vakantie in Frankrijk en op zoek naar recepten om deze gerechten ook thuis te maken? Met behulp van deze boeken haal je de Franse keuken ook in jouw huis. …  Lees verder »

Wilmie Willemse van het Sterrenteam heeft het gerecht 'Salade met kip, quinoa, courgette en tomaatjes' uit Smult 4, het zomernummer, voor ons getest. Lees hier haar uitgebreide beoordeling! …  Lees verder »

Onderscheiding restaurants voor culinaire hoogstandjes uit de vrije natuur   Lekker Landschap introduceerde onlangs de Gouden en Zilveren Schaal voor restaurants die gebruikmaken van wildpluk-ingrediënten. Deze onderscheiding maakt duidelijk in welke restaurants je culinair kunt genieten van natuur en landschap. Iedereen kan restaurants nomineren op de website' www.lekkerlandschap.nl' of via de facebookpagina van Lekker Landschap. Een deskundige jury beoordeelt alle nominaties en reikt in oktober de Zilveren en Gouden Schalen uit. In de jury zitten onder meer Makkie Mulder (hoofdredacteur Delicious magazine), Marjoleine de Vos (culinair journalist NRC) en Harry Boeschoten (directeur Communicatie en Public Affairs Staatsbosbeheer). Meer informatie over de criteria en samenstelling van de jury staat op de website' www.lekkerlandschap.nl.' …  Lees verder »

Maak een feest compleet met het bijzondere bestek uit de serie Napoleon van het Italiaanse Merk EME …  Lees verder »

Wat voor bestek u ook heeft. Een spaghettilepel mag best bijzonder zijn! Een opvallend element aan tafel trekt direct de aandacht! …  Lees verder »

Als liefhebber van lekker eten en/of koken ben je altijd op zoek naar nieuwe culinaire inspiratie. Wij nemen je graag mee op ontdekkingsreis op 11 en 12 oktober tijdens De Tasty.De Tasty is het culinaire lifestyle evenement voor iedereen met een passie voor koken, lekker eten en drinken. Voor jou dus! …  Lees verder »

Je kunt dressings in de winkel kopen, maar lekkerder is het om ze zelf te maken. …  Lees verder »

Het koken met alcoholhoudende dranken Er wordt gezegd dat als men tijdens het bereiden van voedsel de alcohol verdampt   …  Lees verder »

Het Voedingscentrum en de Consumentenbond hebben voor consumenten en geïnteresseerde professionals Eten & Weten samengesteld, een naslagwerk met actuele basisinformatie over voeding. De uitgave van Georgie Dom en Corné van Dooren bespreekt voedselveiligheid, claims, vleesvervangers, het bewerken van eten of de herkomst van voeding. Georgie Dom  is schrijfster van diverse boeken over gezondheid van de Consumentenbond, Corné van Dooren is expert Duurzaam Eten bij het Voedingscentrum. …  Lees verder »

We gebruiken per persoon zo'™n 40 kilo suiker per jaar, bijna een kilo per week. En dat terwijl het verslavend werkt, welvaartziektes veroorzaakt en voor overgewicht zorgt. Meer dan 15.000 mensen gingen je voor en kickten in 28 dagen af van de suiker. Nu is het jouw beurt. Het boek Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar geeft inzicht in de effecten van "slechte"™ suikers, helpt het roer omgooien en laat zien welke suikervervangers gebruikt kunnen worden. Het resultaat: meer energie, een betere (suiker)stofwisseling, meer weerstand en last but not least, een slanker lijf! Het boek bevat ruim 120 heerlijke recepten om meteen te starten. Langer wachten hoeft niet; de midprice editie van Zonder Suiker is recent verschenen. Kom binnen vier weken van je suikerverslaving af en leer je hoe je suiker op een gezonde manier kunt vervangen. Ontdek dat suikervrij eten bepaald geen straf is, maar juist een verrijking: puur, lekker en goed voor lichaam en geest! Anne Marie Reuzenaar heeft ruim twintig jaar ervaring als orthomoleculair voedingsdeskundige en is auteur. Van al haar boeken zijn in totaal meer dan 100.000 exemplaren verkocht. …  Lees verder »

Bij Carrera Culinair verscheen de Visbijbel van Bart van Olphen. Het is een compacte heruitgave van Werken met Vis, een eerder werk van Van Olphen. Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. Bij de basisbereidingen staan praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en visrecepten uit Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannie, Belgie en Nederland. Uitgeverij Carrera Culinair onderdeel van Dutch Media Uitgevers, ISBN: 9789048820948, prijs € 29,95 ' www.dutch-media.nl' …  Lees verder »

Thaise Biefstuksalade …  Lees verder »

Kruiden zijn in mijn ogen een zeer waardevolle toevoeging aan bijna iedere maaltijd: ze geven extra smaak aan gerechten en zorgen voor variatie in de keuken. Ik weet dat kruiden 'uit een potje' minder vers zijn en soms ook minder smaak hebben dan kruiden uit de eigen tuin. Daarom besloot ik zelf een eigen kruidentuintje te maken en ik kan dit aan iedereen aanbevelen! …  Lees verder »

Bijzonder Slabestek van EME Napoleon. De Napoleon serie van het merk EME uit Italie is een bijzonder gewild en fraai exclusief bestek van hoge kwaliteit. Het bestek kan prima in de vaatwasser gewassen worden. Het roestvrij stalen bestek is verkrijgbaar in verschillende verrassende kleuren. Op deze website kunt u al het bestek van deze serie bestellen. De producten en kleuren in onze webshop zijn in voorraad en dus direct leverbaar. Kenmerken: Italiaans bestek, gekleurd bestek, vintage bestek, bestek kopen   …  Lees verder »

Ben je als een ware keukenprinses bezig geweest dan is het toch meer dan logisch dat je gasten hiervan gaan genieten met leuk bestek? Met het kleurrijke Napoleon bestek van het Italiaanse merk EME, zorg je voor leuke kleur details op tafel. …  Lees verder »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies