19.189 artikelen

=14pxWist je dat er minstens 300 soorten dadels alleen al in Noord-Afrika zijn? En dadels gestoomd worden nadat ze geoogst zijn? En dit mede bepalend is voor de kwaliteit en samenstelling van dadels. Zijn ze dan ook even gezond? …  Lees verder »

'A bun in the oven... de Engelse benaming van zwanger zijn. Als aanstaande mama ervoer ik tijdens mijn zwangerschap hoe moeilijk het was om een leuk kookboek te vinden voor de zwangere vrouw.  Een broodje in de oven is een kook- en lifestyleboek vol met lekkere gerechten die je wél kunt eten. Zonder rood, rauq, roquefort en alle andere dingen die je de komende tijd even moet vergeten. Bij iedere mood het juiste food!', schrijft Tamara Weide.  …  Lees verder »

 …  Lees verder »

 Beste allemaal, Mijn naam is Ramon de Langen, student aan de hogeschool Inholland Alkmaar. Samen met drie medestudenten heb ik een nieuwe keukentool ontwikkeld, graag nodigen wij jullie als experts uit hier een mening over te geven!  …  Lees verder »

'Wat is een feest zonder eigen baksel? Geen feestje toch? Sterker nog: een mooie, lekkere taart, gevuld brood of hartig gebak maken van een gewone dag toch juist een fééstelijke dag. En zelfs de geur van versgebakken brood en een taart in huis vrolijkt je dag op. Ik wens iedereen veel bakplezier en feesten om nog lang over na te praten', zegt Janny van der Heijden.  …  Lees verder »

Alles over gebruik van runderfilet …  Lees verder »

Fantastisch restaurant waar zeer verassende gerechten worden gemaakt door een klein enthousiast team. …  Lees verder »

Bent u al klaar voor de feestdagen? Weet u al wat u met kerst gaat eten? Op smulweb voldoende inspiratie. Met het vintage bestek van het Italiaanse kwaltiteitsmerk EME maakt u de sfeer aan tafel compleet! …  Lees verder »

Hoe kun je varkenshaas (met bijv. champignonsaus) voorbereiden voor dineetje en dan opwarmen zodat je niet zo lang in de keuken hoeft te staan en je varkenshaas perfect is? Deze tip is zowel voor een hele varkenshaas, als voor varkenshaasmedaillons te gebruiken. …  Lees verder »

 …  Lees verder »

Door boter te klaren verwijder je de melkbestanddelen  die verbranden als je de boter (te) heet verhit. Door geklaarde boter te gebruiken kun je de de pan met boter flink verhitten zodat je het stukje vlees mooi kan bereiden. Waarom niet gewoon olie gebruiken denk je misschien. Het voordeel van geklaarde boter is dat je de smaak van boter behoudt, en dat is qua smaak een hele goede pré. …  Lees verder »

Je leest weleens in een recept dat je de pan waarin je vlees wilt bakken zo heet moet verhitten totdat er walm vanaf slaat. Maar ondertussen is je boter verbrandt. Of je hebt een stukje vlees gebakken maar het is niet mooi gebruind.  En als het wel mooi bruin is, is de binnenkant nog koud en rauw.  Heb je dit ook weleens, lees dan even verder. …  Lees verder »

We vielen gisteren met onze neus in de boter, of eigenlijk, in een glas heerlijke prosecco (met sierlijke framboos) en een tafel vol lekkernijen! De redactie van Smulweb en Smult mocht namelijk aanwezig zijn bij de boekpresentatie van Rutger van den Broek, winnaar van de eerste editie van 'Heel Holland Bakt'. Zijn nieuwste titel 'Rutger Bakt Feestelijk' ligt op één lijn met zijn motto: 'Als het feest is wordt er gebakken en als er gebakken wordt is het feest!'. Vol trots overhandigde hij het eerste exemplaar aan zijn vader. 'Rutger Bakt Feestelijk' is een verzameling van 40 van zijn favoriete feestelijke recepten. …  Lees verder »

We vielen gisteren met onze neus in de boter, of eigenlijk, in een glas heerlijke prosecco (met sierlijke framboos) en een tafel vol lekkernijen! De redactie van Smulweb en Smult mocht namelijk aanwezig zijn bij de boekpresentatie van Rutger van den Broek, winnaar van de eerste editie van 'Heel Holland Bakt'. Zijn nieuwste titel 'Rutger Bakt Feestelijk' ligt op één lijn met zijn motto: 'Als het feest is wordt er gebakken en als er gebakken wordt is het feest!'. Vol trots overhandigde hij het eerste exemplaar aan zijn vader. 'Rutger Bakt Feestelijk' is een verzameling van 40 van zijn favoriete feestelijke recepten. …  Lees verder »

Het favoriete recept van Resto VanHarte uit Smult 6! …  Lees verder »

Handig: een overzicht met alle seizoensgroenten per maand. Door met seizoensgroenten te koken leef je bewuster in het desbetreffende jaargetijde en kun je tijdens het koken genieten van al dat moois en lekkers wat de natuur voortbrengt. Verder bereik je zo dat je met verse en gevarieerde producten kookt die op dat moment op hun best zijn. En omdat deze seizoensproducten volop verkrijgbaar zijn, zijn ze vaak ook goedkoper. Dus als je je weekmenu bedenkt (als je dat doet), pak deze post er dan eens bij en laat je inspireren! Een andere leuke tip die ik nog graag met je wil delen: als je graag voordelig boodschappen doet (wie niet?), pak dan de weekaanbiedingen van je supermarkt erbij en baseer daar je gerechten op. Leuk & goedkoop! …  Lees verder »

Restaurant Kathmandu Kitchen, gelegen aan de Elandsgracht in Amsterdam, serveert u authentiek Nepalees en Indiaas eten met een uniek Aziatisch tintje. …  Lees verder »

Op 11 en 12 oktober 2014 vond voor het eerst De Tasty plaats in de Jaarbeurs in Utrecht: een nieuw culinair lifestyle evenement voor liefhebbers van lekker eten en drinken. En als culinair liefhebber wilde ik dit natuurlijk niet missen. Samen met Mirna- collega/vriendin/mede bourgondiër- brachten we samen een hele dag moeiteloos door in de Jaarbeurs. Een impressie van onze dag. …  Lees verder »

even kijken hoe alles werken en erna een artikel schrijven …  Lees verder »

Is jouw familielid de allerbeste kok? Heb je een vader/moeder, opa/oma, tante/oom die echt fantastisch kan koken en kan jij daar nog heel veel van leren? Dan zijn wij op zoek naar jullie!  Wil jij samen met jouw familielid een team vormen en de keuken in gaan?  Mail jullie beide gegevens met duidelijke foto€s naar; casting@bluecircle.tv  …  Lees verder »

Herman den Blijker is misschien wel de bekendste tv-kok van Nederland. Onlangs kwam zijn nieuwste kookboek uit dat helemaal in het teken staat van goed en diervriendelijk rundvlees. Zijn favo recept? Klapstuk met friet! …  Lees verder »

Kijk onderaan dit artikel voor 3 recepten uit Comfort Food!  'Uiteindelijk draait comfort food voor mij simpelweg om lekker eten, precies op die bepaalde manier klaargemaakt', schrijft Jamie Oliver. 'Comfort food' €" een heerlijke term. Maar wat houdt het nu eigenlijk in? Volgens Jamie kan echt comfort food aanvoelen als een stevige hug, maar je kunt er ook zo blij als een kind en vrolijk van worden. 'Het kan bijvoorbeeld te maken heben met de seizoenen, met jeugdherinneringen of wat je op school at. Of je het nou uit een kommetje, van een bord, uit het vuistje, verpakt in een krant, rechtstreeks uit de koelkast of zelfs uit een blikje eet, en of je nou met een grote groep vrienden, in een knusse keuken met familie of in je eentje onder een dekentje op de bank eet, comfort food kan verfijnd en bevredigend zijn, maar ook heel zondig.' …  Lees verder »

Eten uit de natuur met Edwin Florès. Een book review en pluktips voor in de herfst, zie ook de recepten onderaan het artikel. Jonnie Boer, chefkok van De Librije: 'Dit prachtige boek van Edwin Florès, de beste en meest enthousiaste wildplukker die ik ken, is in mijn ogen een aanlokkelijke aanleiding om die aloude gewoonte van wildplukken nieuw leven in te blazen.'  …  Lees verder »

Steeds meer mensen horen van het Dukan dieet. Bekende personen die dit dieet (succesvol) hebben gevolgd zijn bijvoorbeeld Jennifer Lopez en Kate Middleton. In dit artikel van 123afvallenzonderdieet.nl meer details over dit dieet. …  Lees verder »

Steeds meer mensen horen van het Dukan dieet. Bekende personen die dit dieet (succesvol) hebben gevolgd zijn bijvoorbeeld Jennifer Lopez en Kate Middleton. In dit artikel van 123afvallenzonderdieet.nl meer details over dit dieet. …  Lees verder »

Steeds meer mensen horen van het Dukan dieet. Bekende personen die dit dieet (succesvol) hebben gevolgd zijn bijvoorbeeld Jennifer Lopez en Kate Middleton. In dit artikel van 123afvallenzonderdieet.nl meer details over dit dieet. …  Lees verder »

Op 11 oktober 2014 ging ik samen met een vriendin eten bij Restaurant Niven. We zijn allebei gepokt en gemazeld in de restaurantwereld. We hebben voor en in de horeca gewerkt en weten hoe het hoort. Dat smaken kunnen verschillen, dat is iets waar we het niet over hebben. Onze ervaring was teleurstellend en de reactie van Niven Kunz nog teleurstellender. Dan kun je net zo goed niet reageren. Hieronder onze mail aan Niven en diens reactie vind je er onder... …  Lees verder »

€Melk is gezond voor elk€, zeggen ze. Maar is dat ook echt zo en waarom is dat dan zo? Ik hou van melk en daarom een filosofie achter melk.   …  Lees verder »

Zie ook de drie heerlijke Franse recepten onderaan dit artikel Rachel Khoo, bekend van het succesvolle kookboek 'Chez Rachel' en een kookprogramma op de BBC, bracht in februari haar nieuwe titel 'Mijn Franse Keuken' uit. Rachel neemt je in dit boek mee op culinaire ontdekkingsreis door verschillende regio's van Frankrijk. Ze ontdekt de beste en lekkerste gerechten terwijl ze langs de Franse markten, kusten, bergen en steden trekt.  …  Lees verder »

- Kijk onderaan dit artikel voor drie recepten uit Ceviche -  'Hier koken we met liefdevolle aandacht' is het motto van het restaurant Ceviche van Martin Morales. En het is waar het in de Peruaanse keuken om draait.  …  Lees verder »

Graag medewerking gevraagd in klein kook onderzoek van master studenten aan de TUDelft. …  Lees verder »

oude recepten …  Lees verder »

Alles over rund en kalf in het nieuwe boek van Herman den Blijker Een stoer boek in no-nonsensestijl waarin Herman alles uit de doeken doet over twee favorieten: kalfs- en rundvlees.   Vlees: Herman is er dol op. Entrecote, côte de boeuf, sukade of ossenstaart: in Vlees wordt elk stuk door the master himself besproken. Van rood of gegaard vlees tot orgaanvlees, Herman weet er een heerlijk gerecht bij. Met duidelijke uitleg over bereidingswijze, aankoop- en bewaaradvies en recepten voor de allerlekkerste combinaties. Rauw, bakken, braden, stoven of op de barbecue: met Vlees weet je altijd welk vlees je in de kuip hebt. En vooral: hoe je er het allerbeste van maakt!   Herman den Blijkercombineert het ondernemerschap met het kookambacht. Naast chef-kok en eigenaar van Restaurant Las Palmas in Rotterdam, is Hermanbekend van succesvolle tv-programma€s zoals Mijn tent is top, Hermans Helden,Herrie in het hotel en Herrie gezocht. Daarnaast heeft hij een eigen kookproductenlijn en schrijft hij kookboeken. …  Lees verder »

Het Body Book van Cameron Diaz Gezond eten, lekker bewegen, zelfverzekerd en gelukkig zijn Iedere vrouw is anders; haar lichaam heeft sterke kanten en mindere kanten. We zijn niet allemaal een model of een actrice met mooie haren en hagelwitte tanden, maar we hebben allemaal het perfecte lijf in ons: het voor ons optimale lichaam. Cameron Diaz laat in Het Body Book zien hoe je op kunt bloeien als vrouw door gezond te eten, regelmatig te bewegen en van jezelf te houden.  Zeker dat laatste zorgt voor een stralende zelfverzekerde verschijning. Voor wie nu denkt dat Cameron Diaz makkelijk praten heeft, gezegend met een droomlijf: ook zij kende haar onzekerheden en kampte onder meer met ernstige acne. Pas toen ze leerde om beter voor zichzelf te zorgen en van haar eigen lijf te houden, werd ze een gevierde actrice. …  Lees verder »

Een kookboek vol snelle gerechten. Praktisch, inspirerend en klaar in een handomdraai. Aan tafel is een onmisbare gids voor de dagelijkse maaltijd, van sissende chorizo met aardappel en sjalot tot een stokbrood met garnalen in Vietnamese stijl of een zondagse eenpanslunch. Mooi om te zien, gemakkelijk in gebruik, zeer vernieuwend. Nigel Slater heeft een nieuwe klassieker afgeleverd. Gewoon rechttoe-rechtaan, lekker koken. Voor die keren dat we zonder gedoe aan tafel willen. Het nieuwste boek van Nigel Slater, met meer dan 600 eigentijdse ideeën voor het diner, is geschikt voor thuiskoks van elk niveau.  Van de auteur van het succesvolle Keukendagboek …  Lees verder »

Fotografe en kunstenares Erin Gleeson besloot in 2011 om het roer om te gooien: ze verruilde haar drukke leven als succesvolle freelance fotograaf in New York voor een heel wat minder hectisch leven in de bossen van Californië. Daar startte ze de blog theforestfeast.com waar ze haar eenvoudige, maar heerlijke vegetarische recepten deelt met de rest van de wereld. Dit is het kookboek van de gelijknamige blog.Een prachtig boek met schitterende fotografie en illustraties van de schrijfster zelf.- Stap voor stap 100 vegetarische gerechten uitgelegd en gerangschikt naar type gerecht, variërend van voorgerechten en salades tot zoetigheden en cocktails l …  Lees verder »

Heidi Swanson in San Francisco maakt gezonde natuurlijke producten heerlijke gerechten. Zij kookt op basis van minder bewerkte producten en doet via haar blog 101 Cookbooks en haar kookboeken. Heidi leert ons hoe we superingredienten, rijk aan gezonde voedingsstoffen, op een goede manier in ons eetpatroon kunnen verwerken. In dit stijlvolle kookboek met prachtige foto's  staan zo'n 100 gerechten waarmee dagelijks een gezonde voedzame maaltijd kan worden samengesteld. …  Lees verder »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies