19.158 artikelen

Zie ook de drie heerlijke Franse recepten onderaan dit artikel Rachel Khoo, bekend van het succesvolle kookboek 'Chez Rachel' en een kookprogramma op de BBC, bracht in februari haar nieuwe titel 'Mijn Franse Keuken' uit. Rachel neemt je in dit boek mee op culinaire ontdekkingsreis door verschillende regio's van Frankrijk. Ze ontdekt de beste en lekkerste gerechten terwijl ze langs de Franse markten, kusten, bergen en steden trekt.  …  Lees verder »

- Kijk onderaan dit artikel voor drie recepten uit Ceviche -  'Hier koken we met liefdevolle aandacht' is het motto van het restaurant Ceviche van Martin Morales. En het is waar het in de Peruaanse keuken om draait.  …  Lees verder »

Graag medewerking gevraagd in klein kook onderzoek van master studenten aan de TUDelft. …  Lees verder »

oude recepten …  Lees verder »

Alles over rund en kalf in het nieuwe boek van Herman den Blijker Een stoer boek in no-nonsensestijl waarin Herman alles uit de doeken doet over twee favorieten: kalfs- en rundvlees.   Vlees: Herman is er dol op. Entrecote, côte de boeuf, sukade of ossenstaart: in Vlees wordt elk stuk door the master himself besproken. Van rood of gegaard vlees tot orgaanvlees, Herman weet er een heerlijk gerecht bij. Met duidelijke uitleg over bereidingswijze, aankoop- en bewaaradvies en recepten voor de allerlekkerste combinaties. Rauw, bakken, braden, stoven of op de barbecue: met Vlees weet je altijd welk vlees je in de kuip hebt. En vooral: hoe je er het allerbeste van maakt!   Herman den Blijkercombineert het ondernemerschap met het kookambacht. Naast chef-kok en eigenaar van Restaurant Las Palmas in Rotterdam, is Hermanbekend van succesvolle tv-programma€s zoals Mijn tent is top, Hermans Helden,Herrie in het hotel en Herrie gezocht. Daarnaast heeft hij een eigen kookproductenlijn en schrijft hij kookboeken. …  Lees verder »

Het Body Book van Cameron Diaz Gezond eten, lekker bewegen, zelfverzekerd en gelukkig zijn Iedere vrouw is anders; haar lichaam heeft sterke kanten en mindere kanten. We zijn niet allemaal een model of een actrice met mooie haren en hagelwitte tanden, maar we hebben allemaal het perfecte lijf in ons: het voor ons optimale lichaam. Cameron Diaz laat in Het Body Book zien hoe je op kunt bloeien als vrouw door gezond te eten, regelmatig te bewegen en van jezelf te houden.  Zeker dat laatste zorgt voor een stralende zelfverzekerde verschijning. Voor wie nu denkt dat Cameron Diaz makkelijk praten heeft, gezegend met een droomlijf: ook zij kende haar onzekerheden en kampte onder meer met ernstige acne. Pas toen ze leerde om beter voor zichzelf te zorgen en van haar eigen lijf te houden, werd ze een gevierde actrice. …  Lees verder »

Een kookboek vol snelle gerechten. Praktisch, inspirerend en klaar in een handomdraai. Aan tafel is een onmisbare gids voor de dagelijkse maaltijd, van sissende chorizo met aardappel en sjalot tot een stokbrood met garnalen in Vietnamese stijl of een zondagse eenpanslunch. Mooi om te zien, gemakkelijk in gebruik, zeer vernieuwend. Nigel Slater heeft een nieuwe klassieker afgeleverd. Gewoon rechttoe-rechtaan, lekker koken. Voor die keren dat we zonder gedoe aan tafel willen. Het nieuwste boek van Nigel Slater, met meer dan 600 eigentijdse ideeën voor het diner, is geschikt voor thuiskoks van elk niveau.  Van de auteur van het succesvolle Keukendagboek …  Lees verder »

Fotografe en kunstenares Erin Gleeson besloot in 2011 om het roer om te gooien: ze verruilde haar drukke leven als succesvolle freelance fotograaf in New York voor een heel wat minder hectisch leven in de bossen van Californië. Daar startte ze de blog theforestfeast.com waar ze haar eenvoudige, maar heerlijke vegetarische recepten deelt met de rest van de wereld. Dit is het kookboek van de gelijknamige blog.Een prachtig boek met schitterende fotografie en illustraties van de schrijfster zelf.- Stap voor stap 100 vegetarische gerechten uitgelegd en gerangschikt naar type gerecht, variërend van voorgerechten en salades tot zoetigheden en cocktails l …  Lees verder »

Heidi Swanson in San Francisco maakt gezonde natuurlijke producten heerlijke gerechten. Zij kookt op basis van minder bewerkte producten en doet via haar blog 101 Cookbooks en haar kookboeken. Heidi leert ons hoe we superingredienten, rijk aan gezonde voedingsstoffen, op een goede manier in ons eetpatroon kunnen verwerken. In dit stijlvolle kookboek met prachtige foto's  staan zo'n 100 gerechten waarmee dagelijks een gezonde voedzame maaltijd kan worden samengesteld. …  Lees verder »

Een boekrecensie van Home Baked en verslag van de interessante workshop van Yvette van Boven, ter ere van haar nieuwste titel! Vandaag was het zover: de officiële launch van het nieuwste boek Home Baked van Yvette van Boven! In het kader hiervan organiseerde de inspirerende bakgoeroe een gezellige workshop om haar nieuwste boek te vieren. Een feestje dus! Smulweb.nl had de eer om hierbij aanwezig te zijn en maakte persoonlijk kennis met Yvette en haar passie. Interessant en gezellig, dat was de workshop zeker. 'En dat is precies waarom ik zo van bakken hou! De gezelligheid en het huiselijke eraan vind ik super. Als ik lekker met mijn handen in een goed stuk deeg sta te kneden, ben ik helemaal in mijn eigen wereldje en geniet ik intens', aldus Yvette. Haar nieuwste titel Home Baked staat vol met toegankelijke én inspirerende recepten, voor zowel zoete als hartige baksels voor een thuisbakker als jij en ik. …  Lees verder »

De Eetkamer …  Lees verder »

Donna Hay, de befaamde Australische kookgodin, maakt ons met haar passie en jarenlange ervaring iedere keer weer blij met een onmisbaar kookboek. Deze maand verscheen haar nieuwste titel: 'nieuwe klassiekers'. Met hoge verwachtingen ontvingen wij een exemplaar, en wauw, wat is dit een prachtwerk!  …  Lees verder »

Een reeks volwaardige en smakelijke maaltijden met maximaal vijf ingrediënten, zou het kunnen? De oprichters van de snelgroeiende foodblog Chickslovefood.com, Nina en Elise, gingen de uitdaging aan. Wekelijks postte het duo verrassende recepten, allemaal met minder dan vijf ingrediënten te maken. ('Naast peper, zout en olie. Maar dat heb je wel in huis, toch?') Het kookboek  dat zij in september 2014 hebben gepubliceerd 'Chickslovefood; het 5 or less-kookboek' is een verzameling van hun lekkerste, leukste en verrassendste '5 or less' recepten.     …  Lees verder »

 …  Lees verder »

a. de samenstelling;  b. het dekken; c. het opdienen. …  Lees verder »

De naam zegt het al: direct aan de Poel in Amstelveen gelegen, biedt dit restaurant haar gasten sinds 2007 de mooiste en beste smaaknuances van Noord-Holland. Michelin Chef-kok Stefan van Sprang zet gasten frisse, beschaafde en gedoseerde gerechten voor van een kaart die driewekelijks wordt vernieuwd. Robbert Veuger is maître-sommelier en zorgt hierbij dat ook de wijnen op geraffineerde wijze samenvallen met de gerechten. Het twee-sterrenrestaurant Aan de Poel is meerdere malen onderscheiden. In 2008 ontvingen zij voor hun culinaire werk hun eerste Michelin ster en in 2012 verdienden zij hun tweede ster door continuïteit.  Stefan en Robbert wilden al enige tijd een boek maken waar de persoonlijkheid en het verhaal van hun bijzondere restaurant duidelijk in naar voren zou komen. Een boek dat meer zou passen bij de kunstboeken, dan op de plank met kookboeken. Het boek Aan de Poel is gedrukt in een gelimiteerde oplage van 1.000 exemplaren en verpakt in een luxe doos met receptenbijlage.  …  Lees verder »

€Liefde en passie voor de grote mediterrane keuken is wat wij delen. Onze boeken zijn de vruchten van deze passie. Voor de landen, de culturen en het eten in de grote Arabische wereld, die voor ons geen strakke grenzen kent€, aldus Nadia en Merijn.   …  Lees verder »

'Ik geloof dat de combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging én ontspanning zorgt voor een fit en gelukkig leven. Een 'happy life' bereik je niet met een crashdieet, maar wél door lekker en gezond te eten, goed ovor jezelf te zorgen en vooral... te genieten', aldus Rens Kroes.   …  Lees verder »

Tips voor iedereen die niet tevreden is met de smaak van pompoen (soep). Deze pagina, the_pumpkin_patch is niet nieuw maar al van 2002 Door de jaren heen heb ik al veel tips  gegeven en vragen beantwoord  en nu eindelijk in een mini-artikel  geschreven. De pompoenfamilie was niet altijd bekend in de Lage landen. In mijn woonplaats zijn verschillende soorten het hele jaar te koop en heel gewoon …  Lees verder »

Oktober is de maand waarin paddenstoelen weer volop te vinden zijn, een goede reden om hier eens flink van te genieten! In dit artikel geven we je graag wat kookinspiratie voor deze twee herfstproducten. En o ja, vinden jullie het ook zo heerlijk om thuis allerlei (zoete of hartige) baksels uit te proberen? Kijk dan ook eens op Smulweb Homeshopping, daar vind je allerlei must-haves!   …  Lees verder »

Als vierdejaars-student zie ik regelmatig om me heen hoe lastig medestudenten het vinden om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te krijgen. Toen ik het Basiskookboek voor Studenten van Alastair Williams voorbij zag komen, besloot ik me eens te verdiepen in dit boek. Mijn boekrecensie hierover lees je hieronder!  …  Lees verder »

Als vierdejaars-student zie ik regelmatig om me heen hoe lastig medestudenten het vinden om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te krijgen. Toen ik het Basiskookboek voor Studenten van Alastair Williams voorbij zag komen, besloot ik me eens te verdiepen in dit boek. Mijn boekrecensie hierover lees je hieronder!  …  Lees verder »

Mooi he al die recepten van Smulweb, helaas een punt van kritiek. Er worden ingredienten gebruikt die niet in elke voorraadkast aanwezig zijn. De recepten met Zalm, pijnboompitten, tamme kastanjes en de heerlijke soepen die genoemd worden zoals: groentesoep, sotosoep en andere soepen en gerechten die hier als gangbaar beschouwd worden. Mag eigelijk wel zeggen autoritair. Je kan ze maken met een goed gevulde portemonee en een gang per dag naar AH, maar echt nodig is het niet. …  Lees verder »

Gekleurd slabestek van het merk Eme uit Italie is een bijzonder fraai roestvrij stalen bestek van hoge kwaliteit.  …  Lees verder »

Sinds ik afgelopen december voor het eerst een gastrobar bezocht (Pollevie in Den Bosch) ben ik verkocht. Wat een geweldige combinatie van heerlijke & bijzondere gerechtjes met naadloos bijpassende wijnen per glas. Wat mij betreft de ultieme combinatie van wijn en spijs! Eerder maakte ik in m'n post 'Culinair reisverslag: logeren bij de wijnboer' ook al melding van een vergelijkbaar concept in Hoorn: wijnbar Vinck. Maar wat is een wijn- en gastrobar nu precies? Wat is het verschil met een regulier restaurant? En is er hier sprake van een nieuwe trend in Nederland? …  Lees verder »

In het kader van mijn stage bij Smulweb.nl mag ik een aantal boeken recenseren. Erg leuk om te doen, want zo krijg ik steeds meer kennis en inspiratie voor in de keuken! Mijn eerste boek: Aan tafel, van Nigel Slater.  …  Lees verder »

Goed koken begint met goed snijden en goed snijden kan alleen met het juiste, goede scherpe mes. Het belangrijkste mes in de keuken is een koksmes: een flink mes van ongeveer 22 tot 26 centimeter. Bij snijden gaat het om techniek en oefening. …  Lees verder »

Robèrt van Beckhoven is een echte duizendpoot: hij heeft een succesvol patisseriebedrijf, geeft workshops, leidt bakkers op en is jurylid in Heel Holland Bakt.Meer weten? Lees dan snel het artikel 'Heel Holland Bakt met Robèrt van Beckhoven' in Smult 5. Hieronder zijn alvast twee heerlijke recepten van Robèrt te vinden: apenbrood en worstenbroodjes! …  Lees verder »

Er is niets Hollandser dan de smaak en geur van homemade appeltaart. Daarom schreef Smult een wedstrijd uit. Zie hier de recepten van Rianne, Taryn en winnares Joke! …  Lees verder »

Het is weer september en de herfst is officieel van start gegaan. Alhoewel de eerste weken van september verrassend zacht en aangenaam van temperatuur waren, bereiden wij ons stiekem al voor op het seizoen van de meest bijzondere taarten en prachtige hapjes bij de open haard. Hebben jullie er al zin in?  …  Lees verder »

Afgaanse keuken in de Jordaan …  Lees verder »

Doordat Smulweb voor de zoveelste keer een zgn "nieuwe" bewerking heeft doorgemaakt door de beheerders van Smulweb is het mij onmogelijk nieuwe tajinerecepten aan deze kookgroep toe te voegen, noch recepten te verwijderen die niet in deze kookgroep thuishoren. Ik hoop dat de beheerders snel iets zullen veranderen aan Smulweb zodat alle functies gewoon weer zullen functioneren. Vriendelijke groet, AMBER   …  Lees verder »

Houd jij ook zo van film èn lekker eten? Vind jij het ook zo heerlijk om je te verlekkeren aan de heerlijkste gerechten in films? Dan kun je met deze films zeker je hart ophalen. Hieronder tref je een overzicht aan van films met watertandend eten in de hoofdrol. Organiseer eens een filmavondje met vriendinnen, en maak er dan bijvoorbeeld een thema filmavond van met behulp van onderstaande menusuggesties! …  Lees verder »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies