Recensie over Restaurant Rascasse, Kapellen

Samenvatting

[b]Rascasse[/b] - tweede bezoek

Ambiance

De derde editie van de "Restaurantweek" bracht ons nog eens naar Restaurant Rascasse. Voor entourage, bediening, sfeer, enz. verwijs ik graag naar mijn vorige recensie. Ik ga mij hier beperken tot een zo volledig mogelijke beschrijving van onze heerlijke lunch.

Het eten

Nadat wij naar een tafeltje werden geleid met zicht op de halfopen keuken kregen wij het "Restaurantweek" menu aangereikt. Bij Rascasse is dit een vast menu waar niet van afgeweken kan worden. Geen probleem, want de drie gerechten zagen er op papier zeer veelbelovend uit.

Wij bestelden alvast een glas wijn. De witte suggestiewijn was een Château Chenaie "Conviction", een wijn van de marsanne-rousanne druif (5,20 euro per glas). Een strogele volle wijn met een prettige droge afdronk. Samen met de wijn verschenen ook de amuusjes: twee stuks. Een lepelhapje met stukjes appel en beuling (typisch Belgisch) en een glaasje met een goed op smaak gebracht butternut soepje. Nadien ook een mandje brood. Geen donkerbruin deze keer, maar home made lichtbruin brood dat nog lichtjes warm was. Dit werd ook ongevraagd weer aangevuld. Ook het grappige flesje olijfolie met het pipetje ontbrak deze keer niet op de tafel.

Ons voorgerecht werd geserveerd: terrine van haas met gekonfijte kastanjes en ganzenlever. Op een toastje twee mooie plakjes terrine van haas. Ik vermoed dat de kastanjes en de ganzenlever hierin verwerkt waren want die heb ik niet apart op het bord aangetroffen. Wel aan weerszijden van het toastje een flinke streep schorsenerencrème. Een zeer lekker voorgerecht, ondanks het feit dat ik geen echte liefhebber ben van terrines en pâtés.

Na een kleine pauze volgde het hoofdgerecht: gebakken roodbaarsfilet met linzen uit Puy en spekjes, jonge prei en een jus op basis van truffelsap. Wederom een heerlijk gerecht. Een flinke roodbaarsfilet met daarnaast de linzen met spekjes in een timbaaltje omringd door stukjes jonge prei. Het geheel in een jus van truffelsap, dat we konden oplepelen met de bijgeleverde lepel. Attent van de bediening!

Als dessert kregen we pallet van bittere chocolade en een hoorntje met notenijs. Een bordje met drie verschillende dessertjes dus. Links op het bord een ganache (denk ik toch) van bittere chocolade, in het midden een gelei van koffie met verkruimelde speculoos, rechts op het bord een glaasje met een krokant hoorntje (huisgemaakt vermoed ik, het leek wel kantwerk en was super lekker) met notenijs. Onderin het glas nog wat extra noten. Een super dessert voor de zoetbekken en chocoladeliefhebbers, maar voor mij was dit iets te zwaar.

Extra informatie

Wat mij deze keer opviel, door de ligging van onze tafel, is dat er wel vrij veel rumoer vanuit de open keuken komt. Is natuurlijk ook logisch maar het stoorde wel enigszins hoewel het anderzijds wel leuk is om de keukenbrigade in de gaten te houden.

Al bij al blijft Rascasse een voltreffer. Niet alleen op het gebied van creativiteit in de keuken, maar ook wat betreft bediening, de prettige sfeer, de rust die er heerst. Echt helemaal niks op aan te merken.

Ter info nog de prijs van het "Restaurantweek" lunchmenu: 20 euro. Zeer prettig dus!

Helaas had ik mijn fototoestel niet meegenomen. Het zouden prachtige plaatjes geworden zijn.

Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Mijn beoordeling
Leuke recensie? Deel het
Meer recensies over Rascasse

Reeds vijf weken open en nog niet uitgeprobeerd, daar moest nodig verandering in komen. In de eerste week van het bestaan van dit nieuwe restaurant… … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies